{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Sådan sparer du op til din rejse

Sådan sparer du op til din rejse

Synes du det kan være helt vildt uoverskueligt at spare op til din drømmerejse?

Fear no more! Vi giver dig en brugbar liste med gode råd, så du kan spare sammen til din rejse. Når det handler om at spare sammen er det i hvert fald essentielt at være tålmodig. Hvis der var én hurtig måde at spare penge sammen på, havde vi jo allesammen gjort det. Men ventetiden og opsparingstiden er DET HELE VÆRD, for pludselig trekker du i Sydamerika til Machu Picchu, surfer i Costa Rica eller sover under åben himmel på Fiji øerne, og ved hvorfor du gik 'all in' i opsparingsperioden.

Rejs inden det er for sent - din ungdom kommer aldrig igen

En af de bedste måder at spare sammen på, er ved at minde dig selv på, HVORFOR du sparer sammen. Det er en gave til dig selv. Vi kan vist godt blive enige om, at rejser er noget af det allermest givende at spare sammen til. Selvfølgelig kan rejseprioriteter ændre sig når du bliver ældre, men dér er du slet ikke endnu, så du skal tænke på dig selv LIGE NU, og huske dig selv på, at din ungdom IKKE KOMMER IGEN!

Sådan sparer du op til din rejse

1: Betal din gæld af som det første

Før du foretager dig noget som helst, skal du betale af på din gæld. Ja, det lyder virkelig kedeligt som en start, men du skal ikke længere have minus på dit hævekort. Der er ikke nogen grund til at blive ved med at spare op, hvis du alligevel har et minus et andet sted. Lige så snart dit minus er ude af verden, kan du spare op, og drømme dig af sted - uden at skulle bekymre dig du har pengene eller ej, for nu har du!

2: Giv din økonomi en detox kur

Vores bedste råd til unge der gerne vil ud at rejse er, at have en 'spenderings detox kur'. Og hvad er det så? Jo, det er et kort tidspunkt i dit liv hvor du ikke bruger nogle penge overhovedet. Ja, overhovedet!!! Du skal naturligvis betale din husleje og regninger og købe lidt mad og drikke, men så snart de absolut mest nødvendige udgifter er betalt, skal du lukke pengepungen. Og jo....man kan godt have det sjovt og godt alligevel, det er bare en anden måde at leve på i måske 2-4 uger (eller længere hvis du kan), så det er overskueligt. Pludselig finder du ud af, at der faktisk er en del ting du godt kan leve foruden, og du finder ud af, hvor du ikke burde bruge penge. Lige så snart din 'spenderings detox kur' er ovre, føles de små luksusgoder EKSTRA luksus, du finder ud af hvor du sagtens kan spare, og du bliver mere bevidst om hvor og hvordan du bruger dine penge - det er sundt. Do it!

3: Spar op med dine venner

Det kommer til at føles meeeeget nemmere at spare sammen når dine nærmeste venner er I samme finansielle situation. Det kan godt være at I ikke sparer sammen til det samme, men I kan stadigvæk hjælpe hinanden med at nå målet, hvad end jeres individuelle mål er. Byt jeres fashionable måltider ud med 'kom hjem og spis hos mig', og jeres vilde byture til sjove privatfester, shoppingture kan byttes ud med 'tøjbytningsdag' og turen til biografen med en god film på sofaen. Udover at du får det meget sjovere kommer du til at spare rigtig mange penge på det.

Sådan sparer du op til din rejse

4: Hvis du skal have luksus kan du gøre brug af dealsites

De fleste er vist lidt skyldige i at bruge penge på dyre frisører, ture i spa eller dyre retter på restauranter i ny og næ, og vi vil ikke sige at der aldrig skal være plads til lidt luksus, for man skal vel leve. Men man kan sagtens få luksus OG spare penge samtidig, så det kan være at du skal booke din næste frisørtid, spaophold eller restaurantbesøg på et dealsite - der er masser af dem.  

5: Skær ned eller drop det helt

Hvis man nu skrev alt det ned som man brugte penge på, på en uge eller på en måned, så kan man uden tvivl finde noget på listen som man ikke behøver. Så måske det er på tide at lave lidt 'forårsrengøring' i de der fjollede udgifter. Måske der er noget du kan returnere? Tænk på at den ekstra t-shirt eller kjole du købte i H&M i sidste uge kan give dig en hel nat og et måltid mad i Thailand. Og hvad med de abonnementer du bruger penge på? Netflix? Får du VIRKELIG brugt det, eller er det på tide at opsige dit medlemskort til fitness og skifte det ud med løbeture udenfor? Eller tage den mindste TV-pakke fremfor den store? Og kan du spare penge på din mobilregning? Tag lige et kig på det. Det kan være rigtig mange penge på årsbasis.

6: Lav smukke huskesedler med din drømmerejse på

Du skal være lidt kreativ med små sedler og billeder over de ting du sparer op til. Print nogle flotte og smukke billeder ud fra de steder og seværdigheder du drømmer om at besøge fx. Ayers Rock i AustralienRoad trip i USA på Highway 1surfing på Bali eller frivilligt arbejde med dyr i Afrika. Sæt dine yndlings billeder på dit køleskab eller som baggrund på din telefon. Så bliver du hele tiden mindet om hvorfor du sparer sammen, og at det er det hele værd - for pludselig er du dér hvor billedet er taget og oplever det....mens du kniber dig selv i armen. "Yes, I DID IT!"

Sådan sparer du op til din rejse

7: Spar op automatisk

Måske dette spareråd ikke er brugbart for alle, men der er én type overførsel der er din bedste ven, og det er overførsler direkte ind på din opsparingskonto. Så uden du overhovedet tænker på at du sparer op, så giver de små beløb med tiden rigtig meget mening, og du vil elske at se kontoen vokse. Tal med din bank om at oprette en opsparingskonto uden et hævekort dertil, og så ved du, at der ikke er let adgang til pengene før du skal af sted. 

8: Lær at lave mad (det er virkelig ikke svært)

Du skal jo spise. Men når du begynder at spare sammen skal du skære ned på take-away og mad på restauranter. Invester i en SIMPEL kogebog og lær at lave mad med basisingredienser - du vil blive overrasket over hvor nemt (og sjovt) det egentlig er. Du lærer ikke bare en ny skill (med mindre du er garvet i forvejen), men du har det også sjovt mens du laver med, måske med dine venner og veninder? Når du laver mad derhjemme betyder det ofte, at du har mad tilovers til frokost eller aftensmad den næste dag og hvem bliver sur over det? Du kan også lave ekstra store portioner og fryse det ned til senere. 

Når du senere skal ud at rejse, kan du købe de lokale krydderier og enkelte madvarer med hjem og lave mad til dine venner og familie derhjemme - det er altså point på kontoen.

Sådan sparer du op til din rejse

9: Benyt dig af KILROYs særlige priser for unge og studerende

Når det drejer sig om at spare op, stopper opsparingen jo ikke så snart du har købt din flybillet eller booket din adventuretur, du skal jo også have nok penge til at have det fedt for mens du er væk. Måske du gerne vil surfe i Australien, sejle i Kroatien eller leje en campervan/autocamper i New Zealand. Når du rejser med KILROY har vi ofte tilbud og kampagner på oplevelser i udlandet, så vi anbefaler altid at du kontakter en rejsekonsulent som kan fortælle dig om vores nuværende tilbud. Hvis du er studerende kan du også få studierabatter over hele verden med dit ISIC kort som kan købes for kun 185 kroner. ISIC har studierabatter over 120.000 steder i verden, så der er masser af penge at spare.

Dette er blot få gode råd, som kan give dig flere penge at rejse og opleve for. Husk det klassiske ordsprog der i dén grad gælder her:

"Mange bække små, gør en stor å."

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.