{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


12 nationalparker i USA du ikke må gå glip af

utah-usa-arches-national-park-stone-cover
Ranva Christensen

Nationalparker i USA du bare SKAL opleve

USA har mange verdenskendte storbyer og attraktioner, men gør dig selv en tjeneste og tag et par dage i naturen og oplev landets mange fantastiske nationalparker. Der er nemlig rigtig mange af dem - hele 58 for at være præcis! Og den ene er mere spektakulær end den anden. Planlægger du et road trip i USA, kan du glæde dig til nogle vilde og helt unikke naturoplevelser, lige meget hvor i landet du befinder dig. Her har vi listet vores top 12 nationalparker, som vi bestemt mener fortjener en plads på din bucket list! 

1. Grand Teton National Park

Rejser til Grand Teton | KILROY

Grand Teton National Park finder du i Wyoming, ikke langt fra det berømte skisted Jackson Hole, og kun et par timer væk fra den endnu mere kendte Yellowstone National Park. Her mødes du af et majestætisk bjerglandskab med takkede bjergtoppe, som står smukt på linje. Grand Teton National Park byder på vandreture, camping, klatring, fiskeri, kajakture og selvfølgelig de fedeste muligheder for at score dig et nyt profilbillede på Facebook. Det er muligt at køre igennem nationalparken, men den bedste måde at opleve Grand Teton på er ved at lægge ud med en vandretur. 

2. Olympic National Park

Rejser til Olympic National Park | KILROY

Olympic National Park i Washington state består af tre forskellige økosystemer, hvilket gør den til en utrolig speciel nationalpark. Her venter dig smukke, skovklædte bjergområder, urgamle regnskove og den vilde Stillehavskyst. De tre økosystemer står fuldstændigt uspoleret og du kan derfor forvente en helt enestående natur. Nationalparken er ikke langt fra Seattle, så den er et absolut must see, hvis du befinder dig på disse kanter!

3. Yosemite National Park

Rejser til Yosemite | KILROY

Yosemite National Park (yoh-SEM-it-ee) befinder sig en 3-4 timers køretur fra San Francisco, og en tur forbi denne national park er (og bør!) være et stop på de flestes road trip i Californien. Yosemite er en af USA's bedst bevarede nationalparker og er kendt for sit smukke landskab med imponerende vandfald, enorme klipper og smukke vandreture. Har du mod på en udfordring kan du bestige Half Dome, men vær opmærksom på, at det kræver, at du søger om en speciel tilladelse inden, så du kan få lov til at bruge kablerne, som tager dig det sidste stykke af vejen.

4. Bryce Canyon National Park

Rejser til Bryce Canyon National Park | KILROY

Utah er en fantastisk smuk stat, og den første nationalpark på vores liste er Bryce Canyon National Park. Du kan se hoodoo'er (søjler af sten, som er opstået ved jordens erosion) over hele verden, men ingen andre steder finder du så mange af dem på samme sted, som du gør i Bryce Canyon. Dit kamera vil umuligt kunne retfærdiggøre det fantastiske syn, som det er at se dem IRL. Det bedste ved Bryce Canyon er desuden, at det nemt kan kombiners med en række af de andre nationalparker på vores liste. Det bliver det fedeste road trip!

5. Carlsbad Caverns National Park

Rejser til Carlsbad Caverns | KILROY

Du har måske ikke hørt om Carlsbad Caverns National Park før, men ikke desto mindre er parken absolut et besøg værd, som med garanti kan tage pusten fra dig! Nationalparken ligger stik syd for New Mexico, og under overfladen finder du 119 sammenhængende grotter i alverdens forskellige størrelser og fyldt med stalagmitter og stalaktitter i alle mulige mærkelige former.

Lad nu vær med at være alt for amerikansk og hold dig fra at tage elevatoren ned... Den allerbedste oplevelse får du nemlig ved at tage gåturen ned gennem den naturlige indgang til grotten. Venter du til solnedgang, vil du endda kunne opleve et fantastisk syn, når tusindvis af flagermus strømmer ud af selvsamme åbning.

6. Death Valley National Park

Rejser til Death Valley | KILROY

På grænsen mellem Californien og Nevada, og ikke langt fra det berygtede og berømte Las Vegas, finder du Nordamerikas varmeste og tørreste sted; nemlig Death Valley National Park. At befinde sig i Death Valley føles nogenlunde som at blive blæst i hovedet med en føntørrer, og varmerekorden er hele 56,7 grader! Et af højdepunktene her er Badwater Basin, som ligger 85 meter under havoverfladen.

7. Denali National Park and Preserve

Rejser til Denali National Park | KILROY

Vi sætter kursen mod Alaska, hvor den næste nationalpark på vores liste skal findes. Naturen i Alaska minder på mange måder om norsk natur, men her er alt bare meget, meget større! Grizzlybjørne, elge, gletsjere, sneklædte bjergtinder og naturoplevelser i verdensklasse. I Denali National Park finder du også Nordamerikas højeste fjeld, som har givet navn til parken, nemlig Denali (tidligere Mount McKinley). Er du vild med natur, kommer du med garanti ikke til at fortryde at ligge vejen forbi denne nationalpark!

8. Hawaiʻi Volcanoes National Park

Rejser til Hawaii Volcanoes National Park | KILROY

Har du overhovedet brug for flere undskyldninger for at tage til Hawaii? Højst sandsynlig ikke, men her kommer alligevel én: Hawai'i Volcanos National Park, som ligger på Hawai'i eller "Big Island"! Selve parken blev til for at bevare områderne omkring Kīlauea og Mauna Loa, som er to af verdens mest aktive vulkaner. Begge vulkaner er aktive og spyr om sig med flydende lava, og du kan endda se det på nært hold! Er du en entusiastisk fotograf, lover vi dig masser af nice billeder til Instagram!

9. Yellowstone National Park

Rejser til Yellowstone National Park | KILROY

Yellowstone National Park er nok en af USA's mest berømte nationalparker, og i øvrigt også landets ældste. Parken ligger hovedsageligt i Wyoming, men strækker sig faktisk også lidt ind i staterne Montana og Idaho. Parken er især kendt for sit dyreliv, og her har du blandt andet mulighed for at spotte bjørne, bisonokser og ulve, men også en række smukke vandfald, grantræer i tusindvis, varme kilder, gejsere og store søer. Højdepunkter tæller bl.a. Grand Prismatic Spring, Old Faithful, West Thumb Geysir Basin, Mammoth Hot Springs og Norris Geysir Basin. Noget af det bedste er dog dyrelivet, som du finder i Lamar Valley. Måske du er heldig at møde en Yogi Bear?

10. Grand Canyon National Park

Rejser til Grand Canyon | KILROY

Du forstår ikke hvor vanvittig, gigantisk og spektakulær Grand Canyon egentlig er, før du selv står på kanten og kigger ud over det vilde landskab. Nationalparken hører hjemme i Arizona, og et stop her er et absolut must for alle, som er på road trip på vestkysten af USA. Du kan gå ture langs kanten, men du kan også gå ned i slugten. Vær opmærksom på, at det er en meget varm oplevelse om sommeren, så husk at tage en masse vand med, når du begynder på din hike, og giv dig selv masser af tid til at gennemføre den. Et besøg til Grand Canyon er ikke helt fuldendt uden en helikoptertur over det naturlige vidunder. Her kan du for alvor fornemme størrelsen! Hopi Point og Yavapai Point er desuden fantatiske steder at se solnedgangen!.

11. Arches National Park

Rejser til Arches National Park | KILROY

Arches National Park er den anden nationalpark på vores liste, som ligger i Utah. Parken ligger lige ved den lille by Moab og fremstår som et eventyrland formet i sten. Landskabet, kontrasterne, farver, himlen, ja alt tager faktisk pusten fra dig i denne smukke park! Tag turen op til Delicate Arch, bliv til alle turisterne er gået hjem, og solen er gået ned og nyd den smukkeste stjernehimmel, du nogensinde har set! Turen til Arches National Park bliver bestemt heller ikke mindre attraktivt af, at Moab har nogen af USA's bedste mikrobryggerier. Arches kan desuden let kombineres med et road trip gennem Arizona og Utah, hvor de fede oplevelser findes i massevis.

12. Zion National Park

Rejser til Zion National Park | KILROY

Sidst, men ikke mindst, Zion National Park. Tilfældigvis også i Utah! Vi elsker Zion for de enestående naturoplevelser, de fantastiske vandreture, udsigten, klipperne, farverne, ja det hele! Angels Landing er en af de mest populære hikes, selvom den ikke er heeeelt ufarlig med frit fald på begges sider af kanten. Udsigten fra toppen udover Zion Valley er dog hele den hårde tur værd. Turen varer ca. 3-4 timer op og ned.

At hike hen over The Narrows er en anden utrolig oplevelse, hvor du bogstaveligt talt vader gennem Virgin River mens klipperne skyder i vejret omkring dig. Vi anbefaler desuden turen op til Observation Point. Generelt er der bare rigtig meget lækkert at se i Zion, og parken er derfor værd at sætte flere dage af til!

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.