Cameroun

Besøg de truede gorillaer på din rejse til Cameroon
 

Rejser til Cameroun - Afrika i miniature

Cameroun er en republik i Vestafrika, der strækker sig 1200 kilometer fra nord til syd. "Afrika i miniature" bliver landet også kaldt, fordi naturen er så mangfoldig og varieret. Landet byder på både regnskove, palmestrande, vulkaner, ørken og savanne. Køb din rejse til Cameroun hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Halvdelen af Cameroun er dækket af skov, men man finder også ørkener, bjerge og savanner. Desuden er her herlige palmefyldte strande, hvor man kan trække sig tilbage og nyde solen eller spise frisk seafood i skyggen. Rejsen til Cameroun vil med garanti byde på lidt af hvert og en masse af det bedste, Afrika har at tilbyde.

Camerouns gamle regnskove

Nogle af Afrikas ældste regnskove ligger i Cameroun. Og de er beboede af mange forskelligartede dyr. I den nordlige del af landet kan man blandt andet besøge Parc National de Waza, hvor der lever løver, elefanter, gazeller, giraffer og desuden en masse forskellige fuglearter. Når du rejser til Cameroun, må du helt klart sørge for at opleve disse frodige dele af landet.

Den høje vulkan Mount Cameroon

Midt i al frodigheden stikker Mount Cameroon op, en vulkan der med sine 4095 meter er Camerouns højeste punkt og samtidig en af Afrikas største vulkaner. Den ligger ud til kysten og er omgivet af regnskov. Mount Cameroon er stadig aktiv, men det afskrækker ikke de mange trekkere, der hvert år søger mod dens fod. I Cameroun finder man også Mandara Mountains, som folder sig ud med sine tørre klipper og isolerede byer. Begge steder hører til blandt de mest interessante højdepunkter, man bør opleve på rejsen til Cameroun.

Strømninger fra Europa

Det er ikke kun landskabet, der er mangfoldigt i Cameroun. Landet er præget af påvirkninger flere forskellige steder fra. I mange år var Cameroun en tysk koloni, indtil landet efter 1. Verdenskrig blev overtaget af Storbritannien og Frankrig. Den østlige del af landet opnåede selvstændighed i 1960 og året efter fulgte den vestlige del efter. 

Grotter og lokal kunst i Cameroun

Der lever knap 17 millioner mennesker i Cameroun. Hovedstaden hedder Yaoundé og ligger i et bakket landskab cirka 200 kilometer øst for havnebyen Douala. 

Blandt seværdighederne i Yaoundé finder man blandt andet et benediktinerkloster og museet for lokal kunst. Tager man lidt uden for byen, ligger der desuden flere grotter, der går under navnet Akok-Bekoe. 

Camerouns mange dialekter

Engelsk og fransk er de officielle sprog i Cameroun, men da der bor mere end 200 forskellige etniske grupper i landet, findes der mange forskellige tungemål og dialekter.

Landsby i CamerounCameroun er kendt for at være rig på olie, hvilket både har betydet økonomisk vækst og politisk uro. Og landet er desuden berømt for den lokale traditionelle makossa musik og det fremgangsrige nationale fodboldhold, der næsten altid er repræsenteret ved VM.

Har du spørgsmål om rejser i Cameroun?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Cameroun

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt