Djibouti

Kameler i Djibouti
 

Rejser til Djibouti - en hed oplevelse ved det røde hav

Hvis du godt kan lide varme, vil du muligvis også finde dig godt til rette i Djibouti. Det er et af de hedeste og tørreste steder på kloden. Kigger man på vejrprognoser for juli måned, ligger den gennemsnitlige maksimumtemperatur på omkring 42 grader. Derfor er solcreme og vandflaske vigtige ting til rygsækken, når du rejser rundt i Djibouti.

Kom hurtigt videre:

I cirka 80 år var Djibouti en fransk koloni, indtil landet blev selvstændigt i 1977 og Djibouti har stadig tætte forbindelser til Frankrig.

Nær Det Røde Hav

Djibouti ligger i Nordøstafrika ved indsejlingen til Det Røde Hav fra Adenbugten og det Indiske Ocean. Landet grænser op til Eritrea, Etiopien og Somalia. På den anden side af bugten finder du Yemen. Selv om Djibouti ikke er lige så kendt som sine naboer, har landet sine egne unikke oplevelser at byde på.

Koralrev og dyreliv under havets overflade

Rødehavets mange koralrev rummer bl.a. flere hundrede forskellige koraler, hvor der findes et meget rigt dyreliv. Du kan bl.a. se barracudaer, snappere, rokker og større dyr som hvalhajer, gråhajer og delfiner. Derfor er snorkling og dykning meget oplagte aktiviteter, hvis du opholder dig ved kysten.

Dykning i Djibouti - Dykning med hvalhajer

Dykning i Djibouti - Dyk med en hvalhaj udenfor Afrikas kyst

Byliv i Djibouti

Ud til kysten finder du også hovedstaden i Djibouti, der hedder det samme som landet. Byen er livlig, kosmopolitisk og sammensat på sin helt egen måde, præget af arabiske, europæiske og afrikanske strømninger. Har du lyst til at spise ude, eller gå en tur i byen, giver hovedstaden flere muligheder med sit brogede restaurant- og natteliv. Infrastrukturen er god, så det er ikke noget problem at komme omkring, men det er ikke en billig by at slå sig løs i.

Rejser til Djibouti og Lake Assal

Djibouti byder også på spændende sights inde i landet. Du kan bl.a. finde Afrikas laveste punkt i form af saltsøen Lake Assal, hvis vandspejl ligger 156 meter under havets overflade. Tæt på søen ligger en meget varm kilde, som løber ned af en vulkansk klippe og danner en pool forneden. Her er vandet så varmt, at man skulle kunne koge fisk i det.

Husk visum

Glem ikke, at det kræver visum for at besøge Djibouti, så sørg for at planlægge rejsen i tide.

Har du spørgsmål om Djibouti
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Djibouti

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt