Egypten

Pyramiderne, Egypten
 

Rejser til Egypten - sand, vand og pyramider

En rejse til Egypten er ikke kun ensbetydende med masser af ørkensand og de verdensberømte pyramider nær hovedstaden Cairo. Det er også muligheden for fantastiske dyk i Det Røde Hav og for sejlads på verdens længste flod, Nilen. Køb din rejse til denne spændende del af Afrika hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Hvorfor ikke springe ud i det med det samme: rejsen til Egypten går selvfølgelig som noget af det første til de verdensberømte pyramider, en af verdens største og mest fotograferede attraktioner, der selvfølgelig har status af beskyttet verdensarv på UNESCO's World Heritage List.

Pyramiderne i Egypten

Disse imponerende værker ligger ved Giza, blot 20 km fra Cairo. Her er flere muligheder for at give oplevelsen en ekstra dimension: man kan f.eks. besøge begravelseskammeret, eller man kan tage på ridetur på ryggen af en kamel i området. Og man kan opleve endnu flere pyramider ved Memphis og Luxor i sydlig retning. Alle steder er det med oplevelsen af at føle sig meget lille ved siden af disse fantastiske bygningsværker.

Egyptens gigantiske sandkasse: Sahara

En rejse til Egypten og denne del af Afrika er også ensbetydende med en masse sand, for det er her verdens største ørken, Sahara, har sit østlige yderpunkt. Det giver flere muligheder for sjov og spas: man kan tage på ridetur på enten kamel- eller hesteryg, jeepsafari, sandboarding, sove under stjernerne og måske finde en paradisisk oase omkranset af skyggefulde dadelpalmer. 

Dykning i Egypten

Dykning i Egypten - Tag dykkerbevis i Egypten

Når du får nok af alt det sand, kan vi anbefale at rejsen i Egypten fortsætter gennem Sinai-ørkenen til Sharm el-Sheikh, et af de allerbedste dykkersteder i verden. Her kan man ikke bare skylde sandet af, man kan også boltre sig i det krystalklare vand blandt tropiske fisk og koraller i Det Røde Hav. Stedet egner sig fortræffeligt til både at dykke og snorkle. Også dykkerferier til Dahab, en gammel fiskerby 80 km nordøst for Sharm el-Sheikh, er en fantastisk oplevelse - her finder man bl.a. et fantastisk Blue Hole. Samtidig er stedet berømt for sine gode windsurfing-forhold. Det er også her, man kan vise sine skjulte evner inden for mavedansens kunst mens lejrbålet knitrer, og senere gå til køjs i et ægte beduin-telt. Endelig er der Hurghada, der også er et godt sted at dykke. Et sted der lige som Sharm el-Sheik også er meget populært blandt turister.

Drømmer du om at se Egypten 'under water', så skal du overveje at få en dykkeroplevelse. Dykning i Egypten er fantastisk og KILROY tilbyder dykkerpakker i Egypten. Læs mere om dykning i Egypten her.

Cruise på Nilen

Man kan også dyppe tæerne i det varme vand ved kysten i Egyptens næststørste by, Alexandria, det ligger ud til Middelhavet og byder på masser af gode hoteller, byliv og underholdning. Er man mere til at holde hovedet oven vande, kan vi varmt anbefale et cruise på verdens længste flod, Nilen.

Cruise på Nilen i Egypten

En fascinerende rejse gennem store dele af Egypten, og samtidig vil man blive positivt overrasket over alt det liv, der udfolder sig på flodens bredder.

Shopping og sightseeing: Cairo

Egyptens hovedstad, Cairo, er en af verdens største byer målt på indbyggere (næsten 18 mio.) - og den største i Afrika. Her kan man hurtigt føle sig som en sild i en tønde, klemt inde mellem tusindvis af lokale der fylder gader og markeder. Det er en vældigt fascinerende by, kaotisk, beskidt og larmende, men samtidig meget dragende. Besøg det livlige marked Khan el-Khalili, der dagligt tiltrækker ikke bare tusindvis af lokale handlende, men også hvad der føles som tusinder af turister. Her kan du både købe kameler, får og vandpiber - men også mere oplagte souvenirs som sjaler, trøjer og håndværk af forskellig slags.

Har du spørgsmål om Egypten?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Egypten

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt