Cairo

En af Cairos mange Moskéer
 

Billige rejser til Cairo - hvor øst møder vest

Cairo er en af verdens største byer, og lige så vild og fascinerende som den er stor. Her er man tæt på Pyramiderne og har mulighed for at snuse rundt på basarer og snævre gader i ægte 1001 nats-stemning. Køb din rejse til Cairo hos KILROY.

En rejse til Cairo er en rejse til en eventyrlig, gigantisk og farverig by, der på mange måder er indbegrebet af den arabiske verden, og da også den største by i hele den arabiske verden. Egyptens hovedstad huser hele 18 mio. mennesker og her er gader og stræder altid fulde af liv, lyde og dufte og ægte 1001 nats-stemninger. KILROY har unikke oplevelser i Cairo hvor du kan komme tættere på byen, kulturen og de lokale.

Cairo kaldes hjertet af den arabiske verden og ligger i det nordlige Egypten på østsiden af Nilen. På vestsiden ligger byen Gizeh, en slags forstad til Cairo, der er berømt for sine storslåede pyramider og den ikke mindre imponerende statue Sphinx, der rager 57 meter op i luften. Både Sphinx og Pyramiderne fortjener i allerhøjeste grad sin status som nogle af verdens største vidundere og er selvfølgelig placeret på UNESCO World Heritage List

Også "Egyptian Museum" er et must på rejsen til Cairo. Dette museum er efter manges mening et af de mest interessante i verden for folk der interesserer sig for gamle kulturer.

Cairos karakteristika

Det er svært ikke at blive fascineret og forført af Cairos mange spændende karakteristika. En rejse til den egyptiske hovedstad er nemlig ensbetydende med et møde med en kaotisk storby med et karakteristisk orientalsk kaos, ikke mindst trafikalt, en by hvor fortid og nutid går hånd i hånd. Det kan virke, som om egyptere ikke har noget der minder om trafikreglementer, vejene er ofte ét stort kaos af både biler, cykler, mennesker og dyr, og det kan af indlysende årsager ikke rigtigt anbefales at køre selv i Cairo og Egypten. 

I Cairo møder man et ekstremt mix af ikke bare nyt og gammelt, men også rig og fattig, af det moderne og traditionelle. Netop det sidstnævnte kan man opleve på mange caféer og restauranter, der som følge af den arabiske tradition ikke serverer alkoholiske drikke. Det er dog noget helt andet, når det kommer til mad: i Cairo får man fantastisk mad!

Natteliv og underholdning i Cairo

Cairo glitrer af lys om aftenen, af refleksioner fra Nilen, der flyder majestætisk gennem byen. Og her ved man, hvordan man skaber den helt rigtige orientalske aften og nat med stemninger af et svingende Egypten i de mange barer, caféer og diskoteker. Man finder masser af både lokale og vestlige barer og caféer, og her kan man næsten ikke undgå at stifte bekendtskab med den særlige egyptiske gæstfrihed og varme, som er så typisk for flertallet af Cairos mange mennesker. Selv om det mest er mænd, man finder herude i nattelivet, er der dog også en række caféer med kvindelige islæt, hvor det bl.a. er normalt at man hygger sig med at ryge vandpibe med æbletobak. 

Oplev Cairos natteliv - Party i Cairo

Har man lyst til lidt mere action, kan man med fordel prøve en af de mange natklubber der findes rundt omkring i byen og danse til den lyse morgen. Flere gange i løbet af natten kan man opleve ægte orientalsk dans fremført af mavedansere. Blandt de bedre steder kan nævnes 'Crazy Horse' og 'El Gato Negro' (selv om ingen af disse to steder lyder specielt arabiske!). Vil man opleve en loungebar med en stemning af det fjerne Østen skal man prøve 'Shangri-La'. Her fuldender Buddha-statuerne billeder, mens DJ's sørger for den helt rigtige musik. 

Gider man ikke det vilde natteliv, har Cairo heldigvis masser af andre underholdningsmuligheder, f.eks. biografer, operaer og teatre. Operahuset har adskillige gallerier, restauranter og koncertsale. I dets udendørsteater kan man, under en funklende stjernehimmel, opleve interessante kunstneriske optrædener. Og i hjertet af det islamiske Cairo, især i El-Ghuriya, kan man høre smuk folkemusik og se eksotiske danse-opførsler.

Cairos mange kendetegn

Det tager som regel lige en dag eller to før man finder sig rette i denne groteske millionby og vender sig til det hele: trafik, husdyr i gaderne, gadesælgere, støj, støv, lugte osv. Byen har massevis af specielle kendetegn, der snart fæstner sig på ens nethinde: moderne højhuse og boligkomplekser der blander sig med de mere end 500 moskeer, der findes i byen, mens gamle felucca-både sejler side om side med moderne krydstogtskibe på Nilen. Dette er Cairo i en nøddeskal! 

Rejser til Cairo - adventure og rundrejser i Egypten og Cairo

De storslåede byporte, kirker og moskeer, Pyramiderne, de fantastiske museer, god shopping, massevis af underholdning til den lyse morgen... ja, der er kun én ting at gøre: at rejse til denne dybt fascinerende, kontrastfulde by!

Vil du vide mere om Cairo og rejser i Egypten?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Cairo

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt