Gambia

Lokalt marked i Gambia
 

Rejser til Gambia - vidunderlige Vestafrika

Gambia er et af de mindste lande i Afrika: En lang smal stribe jord på knap 500 kilometer i længden og 50 kilometer i bredden, der ligger omkranset af Senegal, og strækker sig fra den smukke vestafrikanske kyst og ind i landet, ned langs Gambiafloden. Køb din rejse til Gambia hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

På en rejse til Gambia vil man især blive bekendt med landets indbydende kyststrækning. Her findes svajende palmer, blåt vand og uimodståelige sandstrande, der er ideelle for dem, der drømmer om at ligge og dase på et håndklæde under den bagende sol. 

Strand i Gambia

Gambia byder på lidt af hvert når det kommer til turisme og rejseformer: her er både fiskerbyer med lokal stemning og luksuriøse resorts for turister med velnærede pengekatte og golfkøller i kufferten. For Gambia er efterhånden blevet mål for en del charterturisme, ikke mindst fra de nordiske lande. Og da det officielle sprog er engelsk, er det samtidig let for udlændinge at gøre sig forståelige.

Med kano op ad Gambiafloden

Men Gambia har mere og andet at byde på end sol og sandstrande. Landet bliver skåret tværs igennem af Gambiafloden, der er et af områdets særlige kendetegn. På sin vej løber den gennem både savanner og regnskov. Og en tur op ad floden i en af de lokale kanoer (en pirogue), er bestemt ikke den værste måde at nyde naturen på. Besøg eksempelvis River Gambia National Park, der består af fem øer, hvor der blandt andet bor aber. 

På opdagelse i Kiang West National Park

Kiang West National Park er en af de store turistattraktioner i området. Det er Gambias største naturreservat, et beskyttet område, som blev grundlagt i 1987. Og det er blandt andet kendt for, at der lever op mod 300 forskellige fuglearter.  Et absolut must på rejsen til Gambia.

Et smut til Banjul - Gambias lille hovedstad

Gambias hovedstad Banjul

Trænger man til lidt byliv, er der hovedstaden Banjul. Det er en af de mindste hovedstæder i verden, idet der bor under 50.000 mennesker. Den blev blev grundlagt af englænderne - i 1816 på St. Mary's Island ved Gambiaflodens udmunding - som en garnison, der skulle forhindre slavehandlen. Og de vinkelrette gader vidner i dag om dens "arkitekttegnede" fortid. 

I Banjul finder man hvide britiske kolonihuse og brede alléer med skyggefulde træer. Her ligger desuden Gambias Nationalmuseum, som fortæller historien om, hvordan Gambia blev en selvstændig stat. 

Omkring Banjul

Fra Banjul kan man blandt andet tage en færge til den anden side af Gambiafloden. Og den internationale lufthavn, Yundum, ligger cirka 24 kilometer uden for byen, så det er også her, rejsen rundt i Gambia begynder for mange.

Kører man nogle kilometer sydpå, kommer man til Gambias største by, Serekunda, hvor livet er hektisk og mere storbyagtigt med restauranter, forretninger og barer. Det er også her, de fleste turister holder til. 

Har du spørgsmål om Gambia?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Gambia

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt