Mombasa

Nyd en afslappende dag ved stranden, væk fra storbyen
 

Rejser til Mombasa - Kenyas badeby nummer 1

Mombasa er et multikulturelt historisk centrum med mulighed for masser af aktiviteter. Det er et godt sted både at slappe af og være aktiv, og så endda i nærheden af nogle af Afrikas smukkeste sandstrande og maritime nationalparker. Også befolkningen vil betage dig her, midt i mellem palmer og paradis.

Mombasa er den ældste by i Kenya og daterer sig mere end 2000 år tilbage i tiden. Gennem denne lange periode har mange forskellige befolkningsgrupper slået sig ned på kyststrækningen og det har givet byen et multikulturelt præg. Denne interessante situation kan opleves på nært hold når man bevæger sig gennem byen, hvor man både møder arabiske ogkristne kulturfænomener. Mombasa har i øvrigt den største koncentration af muslimer i Kenya.

Mombasas historie

Selvom byen for den rejsende kun byder på en enkelt eller to dages oplevelser, så er historien det, der gør besøget fascinerende. F.eks. kan man besøge det massive bygningsværk Fort Jesus, som har domineret havneindløbet siden det 16. århundrede. Fra fortet går turen videre gennem smalle stræder og ind til centrum.

Badeferie i Mombasa

Hvis man vil opholde sig i Mombasa-området i længere tid, så er der mere attraktive steder lidt uden for byen. De mest populære steder er Diani og Malindi, hvor man også finder de store turistresorts, som oser af badeferie og afslapning. Man kan dog også finde mere romantiske steder med små hytter på stranden og billige backpackerhostels. Hvis du befinder dig på et af disse low-key steder, så bliv ikke overrasket over aberne der tramper rundt og leger på hustagene om natten!

Ferie i Mombasa - Rejser til Kenya og Mombasa

De flotte strande omkring Mombasa er bestemt et must når man er i det østlige Kenya, men pas på når du er på stranden, hvor lokale drenge kan finde på at narre penge fra dig med kreative historier.

Mombasa og omegn for den aktive

Er du typen der ikke egner sig til at ligge bomstille og slikke sol på en hvid strand i flere uger, så fortvivl ikke. I mange byer langs kysten kan man leje udstyr til aktiviteter på vandet. Windsurfing eller kitesurfing er ganske populært. Samtidig er der fine muligheder for dykning og snorkelling i de nærliggende maritime nationalparker Kisite, Watamu og Malindi. Har du dykkercertifikat, så kan du nyde de smukke farver og former der venter lige under havoverfladen. På vej ud til dit dykkersted kan du godt regne med at delfiner dukker op på siden af båden og gør dig selskab et langt stykke af vejen. I sensommeren og efteråret er der endda mulighed for at se grupper af pukkelhvaler.

Dyreliv ved Mombasa

Lige uden for Mombasa finder man Shimba Hills National Reserve, det perfekte sted hvis man vil snuse lidt til safarilivet i Kenya. Det kan dog ikke måle sig med de ægte safaridestinationer, som man finder længere inde i landet.

Det kulinariske Kenya

Når du har dykket ud for kysten og set de smukke fisk, så er tid til at spise dem! Er du til alt godt fra havet, så er Kenyas kyst og Mombasa et paradis. Der findes mange dyre restauranter med spændende navne (hvad med Charlie's Claws?), men også mange små boder der sælger friske og veltilberedte fiskeretter. Er du til gør-det-selv middag på stranden, så kan du også medbringe en fiskestang og håbe på det bedste, og har du ikke tålmodighed nok, så kan du også købe den friske frisk og selv tilberede middagen.

Har man været på safari i Kenya eller Tanzania i længere tid, så er Mombasa generelt et godt sted at slutte ferien, da man her kan slappe af oven på en intens periode med wildlife-spotting og overnatninger i det fri.

Har du spørgsmål om rejser til Kenya og Mombasa?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Mombasa

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt