Nairobi

Trafik og travlhed i Nairobi - Kenya
 

Rejser til Nairobi - Få Afrika ind under huden

Nairobi er en overraskende og forskelligartet by som ikke er til at komme uden om i Østafrika. De vestlige barer og klubber, de eksotiske restauranter, skyskraberne i centrum og endelig de fattige forstæder, gør byen til en blandet oplevelse, og alligevel det ideelle sted at vende sig til den kenyanske livsstil og forberede sig på det store afrikanske eventyr.

Nairobi ligger stort set lige på ækvator, og mange forventer et meget varmt og fugtigt klima. Men faktisk ligger Nairobi i 2.000 meters højde og temperaturen kommer meget sjældent over 25 grader. Det gør det til en rigtig god by at hænge ud i som backpacker, men nætterne kan være kolde, så husk også den varme striktrøje i rygsækken. Byen er et rigtig godt udgangspunkt for store og små eventyr i Kenya, Tanzania og resten af Østafrika.

Nairobi National Park

Tag på safari Kenya - safarirejse i Kenya og Afrika

Kenya og resten af Østafrika er kendt for de fantastiske safarimuligheder, men allerede lige uden for Nairobi kan man finde flere interessante steder med vilde dyr. Nairobi National Park starter hvor byen stopper og her finder man alle de store afrikanske dyr, bortset fra elefanter. Det er dog ingenting i forhold til "den ægte vare" som du finder længere væk fra Nairobi. 25 km uden for byen ved Ngong Hills kan du få et godt overblik over området og se Nairobis skyline i det fjerne. Kigger du den anden vej er der også en flot udsigt ud over kanten på Rift Valley.

Den kenyanske historie og kultur

Interesserer du dig for kolonitiden i Kenya, så brug en dag og tag rundt til bl.a. Norfolk Hotel, Karen Blixen Museet, som er et must for alle danske rejsende (du husker vel nok filmen "Out of Africa") og endelig Kenya National Museum. Er du mere interesseret i den traditionelle kultur, så skal du et smut til Bomas of Kenya, hvor man kan se forskellige traditionelle danse og ritualer udført som det foregik før i tiden og stadig foregår nogle steder i landet.

Nairobis lokalkolorit

Bliver du træt af det pulserende liv i centrum af Nairobi, så slå et smut omkring nogle af forstæderne, hvor der kan være ganske hyggeligt. Lokalbefolkningen er afslappet og venlig, og finder du en lokal bar, så falder du nemt i snak med de lokale, som måske kunne finde på at udfordre dig i bordfodbold eller et slag pool. Er du sulten, så skal du gå efter "Nyama Choma", dvs. grillet ged a la Nairobi. Dertil hører en af de lokale øl, allerhelst en Tusker.

Det skal bemærkes, at Nairobi har et blakket ry pga. den meget omtalte kriminalitet, som finder sted i byen. Skal du meget rundt, så tag en taxi og lad være med at udforske byen efter mørkets frembrud. Som det er tilfældet med alle store byer, så tag dine forholdsregler og spørg altid de lokale om hvor der er sikkert at bevæge sig og hvordan man skal forholde sig.

Videre fra Nairobi

Nairobi er det perfekte udgangspunkt for din videre rejse i Kenya, Tanzania og måske resten af det afrikanske kontinent. Det er også et godt sted at starte en af de spændende oplevelsesture, du kan booke hjemmefra gennem KILROY. Er du til svimlende højder, så ligger Mount Kenya og Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro ikke langt fra Nairobi, og det er muligt at bestige dem begge. Husk også at kysten med Mombasa og de fine sandstrande kun er 500 km væk. Her er der gode muligheder for afslapning og solbadning oven på et måske hårdt safariprogram.

Har du spørgsmål om rejsen til Nairobi?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Nairobi

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt