Malawi

Du ser mange små og hyggelige hytter på din rejse rundt i Malawi
 

Rejser til Malawi - Warm Heart of Africa

Malawi bliver ofte overset i konkurrence med sine berømte naboer, helt uden en særlig grund. Malawi er nemlig en forfriskende perle som byder på spændende oplevelser fx natur og safari, men også herlige smil, flotte omgivelser og fantastiske strande og landsbyer ved Afrikas tredje største sø, Lake Malawi. KILROY har billige rejser til Malawi!

Kom hurtigt videre:

Malawi ligger i den sydøstlige del af Afrika og grænser op til Mozambique, Tanzania og Zambia. Landet er let at overse, men lad det ikke gå din næse forbi.

I Malawi møder du en varm og venlig lokal befolkning og det er ikke tilfældigt, at landet har fået kælenavnet "Warm Heart of Africa."

strande i malawi ved Cape Maclear - Lake Malawi

Cape MacLear ved Lake Malawi.

Lilongwe - Malawis hovedstad

Lilongwe er en utrolig grøn by. Så grøn at du faktisk undrer dig over om byen har et kommercielt centrum, som man kender fra andre hovestæder. Lilongwe er inddelt i to dele, Old Town og New Yown, og midt i det hele finder du Lilongwe Nature Sanctuary. Hvis du vælger at flyve til Malawi er Lilongwe et godt udgangspunkt for din videre rejse. Byen byder ikke på hundredevis af oplevelser, men er fin og hyggelig at udforske i en dag eller to. Hvis du vil under huden på lokalbefolkningen, anbefaler vi frivilligt arbejde i Malawi.

Lake Malawi

En rejse til Malawi er ikke fuldendt før du har oplevet Lake Malawi. Lake Malawi er Afrikas tredje største sø og venter med lokkende krystalklart vand som indbyder til dykning, snorkling, kajak, afslapning eller et spil beachvolley med de lokale. Kande Beach, Nkhata Bay og Monkey Bay er nogle af de bedste steder ved Lake Malawi. I Nkhata bay finder du nærmest en caribisk stemning. Du vil nok gerne være her lidt længere tid end du regner med.

Solnedgang ved Lake MalawiSolnedgang ved Lake Malawi.

Aktiviteter i Malawi

Malawi er et forholdsvist lille land, men landet byder på overraskende mange aktiviteter. Udover at nyde Lake Malawi kan du besøge en af landets otte nationalparker og tage på safari. Liwonde National Park har flodheste, krokodiller, løver, elefanter og angiveligt også leoparder.

Landets varierede landskab betyder flotte naturoplevelser med trekking, mountainbiking og hesteridning. Hvad med at bestige Mt. Mulanje eller køre op på Zomba-plateauet? Hvis du søger kulturelle oplevelser, vil de hyggelige og venlige landsbyer byde dig velkommen med åbne arme. Malawis indbyggere stopper aldrig med at smile.

Klima i Malawi

Malawi har varme somre med tunge regnskyl mellem november og april. Dette betyder ikke at du ikke kan rejse i disse måneder, men det bedste tidspunkt at opleve Malawi på, er mellem maj og oktober. Der venter Lake Malawi på dig med perfekt strandvejr og behagelige temperaturer.

Monkey Bay er et fint stopp på reise i Malawi

Rejse rundt i Malawi

Malawi er et naturligt stop på mange rundrejser i Afrika. Hvis du rejser alene, kan vi fortælle at Malawi generelt er en sikker destination og der er ikke mange farer for backpackere og turister. I modsætning til nabolandene har Malawi faktisk rigtig gode veje at køre på, men benzin kan være svær at opstøve. Det er muligt at rejse rundt i Malawi med bus, men de varierer meget i kvalitet og komfort. Det nemmeste er at tage på rundrejse eller deltage i frivilligt arbejde for på denne måde at få et godt indblik i landet, og møde andre rejsende. 

Kontakt