Namibia

Tag et hvil under solen - Namibia
 

Rejser til Namibia - enestående natur

Namibia i den sydvestlige del af Afrika er et meget smukt og uspoleret land med et imponerende dyreliv og vidunderlige scenerier. Her kan den rejsende leve sine længsler efter det ægte Afrika ud. Rejs til Namibia med KILROY.

Kom hurtigt videre:

Når du rejser til Namibia, rejser du til et land i det sydvestlige hjørne af Afrika, der på flere måder er noget ganske specielt. Landet rummer bl.a. to imponerende ørkener - Den Namibiske Ørken ved landets Atlanterhavskyst og den berømte Kalahari-ørken mod øst. Herudover finder man store naturrigdomme som diamanter, kobber, sølv og guld. Her er med andre ord minedrift i stor stil, og man forstår derfor også, hvorfor landet gennem mange år har været så udsat for oversøiske interesser og invasioner. 

Den tyske forbindelse

Namibia har både været tysk og sydafrikansk koloni. Den tyske påvirkning er tydelig, for selv om hovedsproget i Namibia er engelsk, er der en ret stor del af befolkningen, der taler tysk. Samtidig er her mange gader med tyske navne og bl.a. i de ligeledes tysk-klingende byer Lüderitz og Seakopmund får man serveret fremragende tyske måltider.

Namibias attraktioner

I Namibia har man gode muligheder for at kombinere natur- og kulturoplevelser på rejsen. Besøg for eksempel Himba- og San-stammerne og oplev, hvordan disse stammer lever i dag mere eller mindre præcis som de har levet i årtusinder. Og ja, så er dette også landet, hvor du kan opleve den afrikanske savannes dyreliv på tæt hold. Især Etosha National Park er et fantastisk sted at se løver, elefanter, næsehorn, flodheste, hyæner, sjakaler, vildsvin, gazeller og meget mere. Men også den subtropiske Waterberg Plateau Park er et godt sted at spotte hvide næsehorn, den afrikanske buffalo, giraffer, antiloper, geparder og leoparder. Ja, Namibia er fuld af fantastiske dyreoplevelser, og en rejse hertil er næsten med garanti ensbetydende med et par uforglemmelige 'kodak moments'.

Safari i Namibia

Tag på safari i Namibia - Safarirejse i Namibia og Windhoek

Det er selvfølgelig helt oplagt at opleve dette vilde dyreliv på en safari. Vi har udvalgt de bedste safarirejser i Namibia, som du kan booke her hos os med det samme. Og hvad enten man booker sin safari her eller under sin rejse i Namibia, er der mange forskellige typer at vælge imellem - eksempelvis morgen-safari, nat-safari eller måske en trekking-safari (hvis du tør!). Eksempelvis Namib-Naukluft National Park byder på muligheden for at opleve landets fascinerende natur om natten.

The Skeleton Coast og Cape Cross Bays

Noget ganske specielt i Namibia er The Skeleton Coast, hvor ørkenen møder havet. Dette område er kendt for de blegede hval- og sælknogler, der ligger spredt rundt omkring på stranden. Man kan sågar også se elefantskeletter og skibsvrag her. 

Et andet sted på kysten, ved Cape Cross Bays, finder man en række gode sandstrande, et perfekt sted at slappe af før eller efter man prøver kræfter med nogle af de mere eller mindre halsbrækkende adrenalinkick, Namibia også byder på.

Himmel, sand og hav

Sand dunes Namibia

Ja, en rejse til Namibia er ikke helt det samme, hvis man for eksempel ikke har prøvet skydiving, sandboarding, en firehjulstrækker-tur gennem de kæmpe sanddynger, landet er så rigt på, eller en oplevelse på havets blå og ikke mindst under det med snorkel eller dykkerflaske. Namibia er fuld af muligheder for den eventyrlystne rejsende, og det er bl.a. derfor, vi så varmt kan anbefale landet - her er en perfekt blanding af billedskøn natur, dyreliv og muligheder for at prøve noget hårrejsende.

Fish River Canyon: Verdens næststørste kløft

Og vi er slet ikke færdige: du skal da også se den fantastiske Fish River Canyon, verdens næststørste kløft, kun overgået af Grand Canyon i USA. Et imponerende stykke natur, der er 160 km lang, op til 27 km bred og næsten 550 meter dyb. Et dybt fascinerende sted, der fortjener masser af opmærksomhed. Bedst set fra de offentlige udsigtspunkter ved campingområdet Hobas, 70 km nord for de populære Ai-Ais-kilder.

Windhoek og Seakopmund

Namibias to største byer har begge masser af charme og skønhed. I hovedstaden Windhoek finder man masser af smukke, historiske bygninger, gode butikker og hyggelige barer og restauranter. Det hele er kombineret med de lyde, farver og dufte (og et særligt tempo), der kendetegner en både moderne og traditionel afrikansk storby.

Også Seakopmund er et besøg værd. Her mødes ny og gammel kultur, turister og lokale under svajende palmer og hyggelige parker.

Klima i Namibia

Rejsen til Namibia kan uden problemer foretages året rundt, men der er da tider er året, der er bedre end andre. Namibia er tørt og varmt - meget endda - store dele af året, også selv om der officielt findes to yderst korte tørre sæsoner: en fra april til maj og en anden fra oktober til november. Det er i disse perioder, klimaet er mest behageligt. Den sydlige del af landet skiller sig lidt ud, her regner det hyppigere og her er landskaberne noget frodigere med skove, vådområder m.m.

Praktisk information før rejsen til Namibia

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Namibia på www.rejsedoktor.dk. Det kan også være en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk, for andre sikkerhedsmæssige oplysninger ved rejser til Namibia.

Har du spørgsmål om rejser til Namibia?
Kontakt KILROY

Kontakt