Dar Es Salaam

Oplev de smukke strande nær Dar Es Salaam
 

Rejser til Dar Es Salaam - Tanzanias største by

Tanzanias største by, Dar Es Salaam, er et spændende første stop i Tanzania og udgangspunkt for de store eventyr, der venter rundt omkring i landet. Her kan man boltre sig i den spændende mad, på de eksotiske markeder og glimrende strande. Køb din rejse til Dar Es Salaam hos KILROY!

Dar Es Salaam, eller bare Dar i daglig tale, har gennem årene udviklet sig fra en simpel fiskerby til en sprudlende, hektisk storby med 2,5 mio. indbyggere. Trods sit hektiske ry har byen bevaret sit charmerende præg med masser af spændende markeder, historiske bygninger, traditionelle kaffehuse og en livlig klubscene. På sidstnævnte varierer musikken fra vilde, congolesiske rytmer til sødmefyldte kærlighedssange.

Det bedste af Dar Es Salaam: strande og sjæl

Dar Es Salaam ligger ud til Det Indiske Ocean og tiltrækker både lokale og rejsende med sine lækre palmestrande og muligheder for at kombinere byliv med strandliv. Så inden man eventuelt rejser videre til drømmeøen Zanzibar kan man med fordel besøge øerne Bagamoyo, Bongoyo og Mbudja, der alle tilbyder dybhavsfiskeri, snorkling og dykning - flere steder er der mulighed for at se bl.a. hajer.

Stranden i Dar Es Salaam
 
Man vil hurtigt opdage, at Dar Es Salaam bærer præg af en blanding af afrikanske, arabiske og sydasiatiske påvirkninger. Byens befolkning er generelt meget venlig og imødekommende, og kan man nogle få ord på det lokale kiswahili, er der gode chancer for at man vil få sig et par nye venner. Mange af de lokale ynder at hænge ud ved Coco Beach, der er et godt sted at slappe af og sippe billige drinks. Også Jangwani Beach er lækker, mere uspoleret end Coco Beach og et af de bedste steder på den såkaldte Swahili Coast, der pryder Dar Es Salaams havside. Andre strande værd at nævne er Kigamboni og Kipepeo, der er tilgængelige med båd og taxa. Der er også Amami og Ras Kutani Beach Resort, der ligger lidt længere væk, men begge er populære og værd at rejse efter. Disse og flere andre strande er ejet af forskellige hoteller og resorts, som opkræver lidt penge fra besøgende.
 
En rejse til Dar Es Salaam vil også overbevise de fleste om, at denne by har masser af sjæl og charme. Det er det livlige Kariakoo marked, hvor man kan se masser af autentisk afro-mode, et godt eksempel på. På Mwenge Carver's Market kan man se kunstnere arbejde, mens shopping i den lidt mere fancy kategori kan gøres i Mlimani City Mall.
 
Vil man have en autentisk, kulinarisk oplevelse, kan vi anbefale Zanaki Street, der har masser af gode og billige spisesteder.

Rundt i Dar Es Salaam

Den bedste måde at komme rundt i Dar på er at hoppe på en daladala, som er en slags minivan, man kan hoppe på og af overalt.
 
Toge til resten af landet afgår fra Tazara Station og Tanzanian Railways Corporation Station, mens destinationer som Pemba, Zanzibar og Mtwara kan nås med båd eller færge fra havnen.

Sæsoner i Dar Es Salaam

Vejret er altid varmt og fugtigt i Dar Es Salaam, men fra marts til maj falder der mere regn end resten af året. Den bedste tid at besøge er fra juni til september, hvor temperaturerne er en anelse mere behagelige og bygerne kortere.

Har du spørgsmål om rejser til Tanzania?
Kontakt en KILROY rejsekonsulent

 

Book din rejse til Dar Es Salaam

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt