Kilimanjaro

Shira Camp - Kilimanjaro
 

Trekking til Kilimanjaro - På toppen af Afrika

Kilimanjaro er Tanzanias og Afrikas højeste bjerg og et magisk bjerg, alle bør prøve at bestige mindst én gang i livet. Når man har trekket til toppen i 6.000 meters højde kan man klappe sig selv på skulderen, nyde den vidunderlige udsigt og glæde sig over, at turen ned er langt nemmere end turen op!

Kilimanjaro - eventyr og spænding
Fra den afrikanske savanne rejser dette majestætiske og imponerende bjerg sig. Kilimanjaro. Alene navnet emmer af magi og myter. Er man til eventyr og spænding, og rejser man i det østlige Afrika, virker Kilimanjaro som en magnet. Og er man først taget helt hertil, skal man selvfølgelig også op på toppen. Det er der heldigvis rige muligheder for, så længe du er beredt på, at det er en hård og krævende tur til toppen. Til gengæld belønnes du af en fantastisk udsigt og tilfredsstillelse over at have nået toppen.

Kilimanjaro - Det skinnende bjerg

På lokalsproget swahili kaldes denne døde vulkan 'Det skinnende bjerg'. Med en højde på 5.895 meter vil man altid finde toppen dækket af sne, og afhængig af trekking tempo, rute, vejrforhold og sværhedsgrad vil varigheden af trekkingturen på dette bjerg variere mellem alt fra fem til 14 dage. Det er op til dig at vælge og planlægge, men husk at give dig tid til dette for at få det bedste ud af dit trek til Kilimanjaro.

Trekking til Kilimanjaro National Park

Toppen af Kilimanjaro

Vejen mod toppen går gennem områder med savanne og tropisk jungle, hvor man vil blive overrasket over hvor mange dyrearter her findes, som man aldrig har set før. I næsten 2000 meters højde, lige over trægrænsen, kommer man ind i Kilimanjaro National Park, og herfra vandrer man gennem områder, man aldrig havde gættet eksistensen af. Man opdager snart, at dette sted fuldt fortjent er at finde på UNESCO's World Heritage-liste.

Vælg din trekking rute til Kilimanjaro

Der er masser af arrangører ved Kilimanjaro, der tilbyder forskellige guidede ture op på bjerget. Kig dig omkring og vælg med omhu, så du finder en god og troværdig guide til en fornuftig pris. Der findes hele seks indfaldsveje til bjerget, hvoraf den mest kendte er 'The Marangu Route' - det er også den nemmeste, hvorfor den har fået kælenavnet 'The Coca Cola Route'. Denne rute kan klares på fem dage, men man kan også vælge ruten 'Machame', der er mere krævende og mindre befærdet. Her får man mere af naturen for sig selv, også selv om denne rute af en eller anden grund er kendt som 'The Whiskey Route'! Denne tur tager officielt kun en dag mere, men tro os når vi siger, at man bagefter vil være glad for at have sat yderligere en dag eller to af til denne udfordring, så man bedre kan vænne sig til den tynde luft og den krævende rute. Er man erfaren eller bare i knaldgod form, kan man overveje Lemosho-ruten, der ikke er for pattebørn. Vi anbefaler kraftigt at du planlægger dit Kilimanjaro trek hjemmefra, så ved du at kvaliteten af guide og overnatningsforhold er i orden. Se vores special udvalgte trekkingture.

Højdesyge under trekking turen

Man skal under alle omstændigheder tage sig i agt for den berygtede højdesyge. Et fænomen man nemt risikerer at blive ramt af, hvis man ikke tager visse forholdsregler i den tynde luft. Der er simpelthen mindre ilt i luften oppe i højden, så for at undgå at blive ramt af symptomerne - hovedpine, kvalme, svimmelhed - bør man tage det stille og roligt den første tid i de højere luftlag og bruge et par dage uden alt for mange anstrengelser, inden man begiver sig ud på strabadserne. På denne måde vænner kroppen til sig den iltfattige luft. Bliver man alligevel ramt, er det bedste man kan gøre at komme ned fra højderne så hurtigt som muligt. Vores udvalgte guides skal nok sørge for du kommer sikkert op og ned af bjerget.

Amboseli National Park

På den kenyanske side af Kilimanjaro ligger Amboseli National Park, som udgør et oplagt og mere afslappende udflugtsmål efter strabadserne på bjerget. Her kan man se flokke af bl.a. elefanter på den vidtstrakte savanne med det famøse bjerg altid synligt i baggrunden. Husk kameraet!

Vil du vide mere om rejsen til Kilimanjaro?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Kilimanjaro

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt