Kilimanjaro

Trekking til Mount Kilimanjaro

Vil du bestige Kilimajaro - Afrikas højeste punkt?

Hvis du elsker eventyr og oplevelser og overvejer en rejse til Tanzania, bør du ikke snyde dig selv for den helt unikke oplevelse at trekke til toppen af Mount Kilimanjaro. KILROY tilbyder spændende og udfordrende treks med professionelle guides og en eventyrlysten gruppe.

 

Hvordan kommer man op på toppen af Kilimanjaro?

Der bruges normalt seks forskellige ruter til at bestige Mount Kilimanjaro. Ruterne har forskellige sværhedsgrader og bjerget kan bestiges fra både øst og vest, nord eller syd. Hver rute tilbyder noget helt specielt såsom udsigt, natur og oplevelser undervejs. Der findes både enkle ruter, middelsvære ruter og meget svære ruter. Der tilbydes forskellige former for overnatning undervejs, nogle af ruterne har hytter, og andre har telte. Du starter dit trek mod toppen i cirka 30 graders varme og kommer igennem tropiske skove under din tur. Du slutter på toppen i cirka -25 graders kulde. Så kort sagt oplever du store kontraster på meget få dage.

Der findes forskellige ruter på Kilimanjaro, hvoraf flere af dem udbydes af KILROY:

 • Lemosho ruten - 10 dage

 • Detaljer om Lemosho ruten: Ruten giver god mulighed for afklimatisering. Ruten er afsides og populær, der er vilde kløfter og udsigt over vestsiden af Kilimanjaro. Ruten falder sammen med Machame ruten på 4. dagen. Al overnatning, alle måltider, lokal transport og afslutningsmiddag er inkluderet i prisen. Ruten er god, hvis du vil tage dig god tid og vænne dig til højderne. Ruten starter i Moshi.

 • Machame ruten - 8 dage

 • Detaljer om Machame ruten: Machame ruten har den største succesrate. Den er også kendt som "Whiskey ruten". Trekket er udfordrende og naturoplevelserne er i verdensklasse. Eftersom ruten er populær, kan den være travl. Al overnatning, alle måltider, al lokal transport og afslutningsmiddag er inkluderet. Måske den mest eventyrrige rute. Starter i Moshi.

 • Machame ruten - 9 dage

 • "Whiskey Ruten" - Samme som ovenfor - På denne tur har du en dag ekstra på rejsen mod toppen! 

 • Machame ruten + Safari i Serengeti National Park - 14 dage

 • Detaljer om turen: På denne 2 i 1 oplevelse får du det bedste af både Kilimanjaro og safari i Serengeti National Park. Få dobbelt op på oplevelser og oplev både natur og dyreliv på nært hold.

 • Marangu ruten - 7 dage

 • Detaljer om Marangu ruten: Den korteste, billigste og nemmeste rute til toppen. Også kendt som "Coca-Cola ruten", overnatning i fjeldhytter, ruten op og ned er den samme. Turen starter i Moshi. Al lokal transport, overnatning og måltider er inkluderet.

 • Rongai ruten - 8 dage

 • Detaljer om Rongai ruten: Rongai er den eneste rute hvor man bestiger Kilimanjaro fra nordsiden. Der er vilde naturoplevelser allerede tidligt under trekket, hård stigning til sidst, fladere stigning med færre muligheder for afklimatisering, mindre turistet rute, foretrækkes under regnsæsonen. Al overnatning, lokal transport, alle måltider samt afslutningsmiddag er inkluderet i prisen. 

Hvad kræver det at bestige Kilimanjaro? 

Hvis du er i god fysisk form og kan klare at gå længere ture og løbe mellem 5 og 10 kilometer, er du i fysisk form til at bestige Kilimanjaro. Hvis du har lunge eller hjerteproblemer, anbefaler vi ikke, at du bestiger Kilimanjaro. Vi anbefaler at du taler med din læge, hvis du er i tvivl.

Hvilket udstyr skal man bruge for at bestige Kilimanjaro?

Et par gode vandrestøvler (de skal ikke være splinternye, dvs du skal gå dem til inden turen), skiundertøj, vand og vindtæt jakke og bukser, varme sokker du kan ånde i, hue der lukker sammen om halsen, handsker, solbriller og pandelampe.  

Et godt tip: pak alt dit tøj i lukkede poser, så det ikke bliver vådt.

Læs mere om de forskellige treks til toppen af Kilimanjaro herunder og kontakt os hvis du har spørgsmål. Vi vil med glæde svare på dine spørgsmål og hjælpe dig med at bestille dit trek til toppen af Afrika!

Se video og billeder fra bestigning af Mount Kilimanjaro her.

Har du spørgsmål om trekking på Kilimanjaro
Kontakt en rejsekonsulent

 

Per side
Per side

Video og billeder fra turen til toppen af Mount Kilimanjaro:

Trekking til Mount Kilimanjaro er et must på din rejse til Tanzania

Husk at kigge op på smukke Kilimanjaro, inden du bevæger dig mod Afrikas højeste punkt.

Trekket til toppen af Kilimanjaro tager flere dage og undervejs overnatter du som her ved Shira Camp

Undervejs camperer du forskellige steder med din gruppe og guides.

Camping på Mount Kilimanjaro - Tanzania - bjergbestigning

Oplev det ægte, rå campingliv. Overnat i den smukkeste natur på vej mod toppen.

Solopgang over Kilimanjaro

Se solopgangen over Afrika fra toppen af Kilimanjaro - det fåes ikke smukkere!

Ruten op til Kilimanjaro - whiskey ruten

Kravl mod toppen af Kilimanjaro med andre unge og jeres guide(s).

Et unikt øjeblik du aldrig vil glemme! Toppen af Kilimanjaro, Tanzania

Når du når toppen er du smadret, stolt, glad, træt og alt der imellem. & det er det hele værd.

Har du spørgsmål om trekking på Kilimanjaro?
Kontakt KILROY
Kontakt