Serengeti

Oplev storslåede Serengeti National Park på land og fra luften
 

Rejser til Serengeti - Dine drømmes safari

Afrika er ensbetydende med safari. Og safari er ensbetydende med den storslåede Serengeti i Tanzania. I denne kæmpe nationalpark og på dens smukke savanner vil du opleve det dyreliv, du kun tør drømme om. En mageløs oplevelse, du med garanti aldrig vil glemme.

Det vilde, vilde Afrika i Serengeti

En safari på Serengetis savanner kan meget vel blive en af dit livs mest påskønnede dyreoplevelser. Denne del af Tanzania er et af Afrikas vigtigste hotspots for dyreliv, og du vil helt sikkert ikke forlade dette sted uden en vis fascination og forundring. Kør med jeep gennem denne vidtstrakte park og få en smagsprøve på den særlige stemning der råder her blandt hundreder af græssende flokdyr. Lad dig rive med af spændingen når en flok løver nedlægger en zebra, og oplev fascinationen ved en flok elefanter, der krydser vejen lige for næsen af dig! Nej, du vil aldrig glemme de vilde oplevelser i Serengeti.

Serengeti - Som en drøm

Forestil dig følgende: Det er en tidlig morgen, og du bliver vækket af lyden af en fløjtende skare af en ubestemmelig fugleart, du aldrig har hørt før. Du stiger ud af teltet og ser, at solen netop er stået op ude i horisonten. Du går ud og forbi det udbrændte lejrbål fra aftenen før, der minder dig om den stjerneklare nat i ildens skær med et kor af nattens dyrelyde i baggrunden. På den anden side af bålpladsen ser du ud over savannens endeløse sletter, og snart hviler dine øjne på en flok antiloper og giraffer, der nyder dagens første måltid græs i den tidlige morgensol. Og så er det du kommer i tanke om det: den drøm du havde i nat, om aber og hyæner der skræppede om kap og havde 'en fest' uden for dit telt. Eller var det nu også en drøm …?

Nej, du drømmer ikke. Oplevelser af denne slags er hverdagskost i Serengeti, så hvorfor ikke bare se at komme af sted?

Gå ikke glip af …

Gnuer i Serengeti til Masai Mara i Kenya

gnuernes årlige migration. Her er simpelthen tale om et helt usædvanligt syn, noget ganske enestående og dybt fascinerende. Forestil dig 2 ½ million gnuer, der fylder savannen så langt dine øjne kan se! Det sker hvert år når gnuerne migrerer her fra Serengeti til det friske græs i Kenyas Masai Mara National Park - en tur der undervejs kræver forcering af River Mara, hvor savannens farligste rovdyr og dræbere ligger i kø for at få sig et 'billigt' måltid. At se disse kæmpe, nærmest endeløse flokke af gnuer der krydser floden, mens rovdyr som alligatorer, løver, leoparder m.m. kaster sig op af og ud i vandet for i drabelige kampe at fange sit bytte, er et både dramatisk og dybt, dybt fascinerende syn. Det er simpelthen naturen i sin reneste og vildeste form!

Dette drama finder kun sted, når dyrene har udtømt græsningsarealerne på den ene side af floden, så de er nødt til at søge over mod den anden. Normalt når gnuerne Masai Mara i juli eller august og starter turen tilbage til Tanzania og Serengeti i oktober. Det kan varmt anbefales at planlægge sin rejse med dette i baghovedet - tro os, græssletterne i Serengeti er smukke i sig selv, men når de er fyldt med 2 ½ million gnuer er der altså tale om noget helt og aldeles enestående.

Safari på mange måder

Selvfølgelig vil du se en masse af de store dyr, savannens faste beboere: zebraer, løver, leoparder, giraffer, elefanter o.s.v. Men der findes mange måder at opleve dem på. Ja, mulighederne for safari er mange i Serengeti, men er penge ikke noget større problem, kan det stærkt anbefales at tage en flyvetur i luftballon over disse storslåede landskaber. På denne måde får man det helt rigtige indtryk af savannen og dens storhed, og gør man det mens gnuerne er i gang med deres migration, er der ikke meget i denne verden der overgår dette syn.

En anden mulighed for at opleve dyrene på nært hold er at booke en hytte der ligger i nærheden af et af dyrenes drikkesteder. På denne måde kan man, efter en dags safariudflugt i området, sætte sig ned på verandaen om aftenen og nyde et godt måltid mad og en kold tår at drikke, mens de vilde dyr samles få meter fra én for også at slukke tørsten - og måske også for at fange sig et friskt måltid mad.

Vil du vide mere om oplevelser i Serengeti National Park?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Serengeti

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt