Uganda

Mød bjerggorillaerne i Ugandas nationalparker Bwindi eller Mgahinga National Park
 

Rejser til Uganda - bjerggorillaer og træ-løver

I Uganda venter det store eventyr på dig. Blandt højdepunkterne her er de berømte bjerggorillaer, løver i træerne, rafting på Nilens kilde, mystiske landsbyer i de disede regnskove, rygende vulkaner og en masse smilende ansigter! Køb din rejse til Uganda hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Uganda ligger i det østlige Afrika og er det afrikanske land, der har den hurtigst voksende befolkning - i øjeblikket er befolkningstallet 31 mio. Landet grænser op til Kenya og Tanzania i øst, Sudan mod nord, Rwanda i syd og Den Demokratiske Republik Congo mod vest. Landet har ingen kystlinje, men grænser til gengæld op til Afrikas største sø, Lake Victoria, der er rig på fisk. 

Det venlige Uganda

Når du rejser i Uganda vil du ikke kunne undgå at bemærke, at folk her er meget stolte og ekstremt venlige og smilende. Alene de store, hvide smil du møder overalt er nok til at gøre en rejse til Uganda alle pengene værd.

Entebbe og Kampala

Hvis du rejser til Uganda med fly, vil du højst sandsynligt lande i byen Entebbe, en relativt lille by ved Lake Victoria.

Entebbe

Her er fantastisk smukke haver, der er perfekte for fuglespottere og ornitologer af alle slags, samt den altid imponerende udsigt over Lake Victoria er blandt højdepunkterne her. En time herfra ligger hovedstaden Kampala, landets største by, der altid syder af liv. Lige så hektisk og belastende dens voldsomme trafik kan være, lige så spændende kan den være. Interessant at udforske på egen hånd, men som i mange andre afrikanske hovedstæder kan en city tour være en god idé.

Ugandas vilde sider: chimpanser og træ-klatrende løver

En rejse til Uganda vil højst sandsynligt bringe dig forbi en eller flere af landets ti nationalparker. Mange af disse tilbyder en god blanding af safari og smukke landskaber. Landets mest besøgte dyrelivsreservat er Queen Elizabeth National Park i det vestlige Uganda. Denne park er velkendt for sit storartede dyreliv, men i særdeleshed for sine træ-klatrende løver, som man ikke finder andre steder end her. Man er stadig ikke helt sikre på, hvad der egentlig er grunden til, at disse løver klatrer i træer, men der forskes på livet løs for at finde en form for et svar. En ting er sikker: det er et vældigt fascinerende indslag, og det er et af de syn, du ikke må snyde dig selv for på rejsen til Uganda. Også chimpanser er et spændende syn, se dem i Kibale National Park.

Ugandas symbol: gorillaer i disen

Den måske allerstørste oplevelse på din rejse i Uganda vil med stor sandsynlighed være landets berømte - og truede - bjerggorillaer, der lever i landets ofte disede højlands-regnskove. Der findes efterhånden kun omtrent 700 eksemplarer af disse fantastiske dyr, og udover Uganda lever de kun i nabolandende Rwanda og DR Congo. I Uganda kan man finde dem i to nationalparker: Bwindi Impenetrable National Park og Mgahinga Gorilla National Park. Sidstnævnte er dog ikke længere helt så sikkert et sted at se dem, da gruppen der levede her har bevæget sig ind i Rwanda. Til gengæld har Bwindi Impenetrable National Park næsten halvdelen af verdens bjerggorillaer, omkring 340 individer.

Gorilla i Uganda

At se bjerggorillaerne er et absolut must på rejsen i Uganda, også selv om det som regel er en dyr affære - omkring 500 US dollars. Men det er alle pengene værd: oplevelsen af at sidde ansigt til ansigt med disse fænomenale dyr efter timers vandring gennem den tætte jungle er ubeskrivelig. Snyd ikke dig selv for en enestående oplevelse - og husk masser af vand til den krævende og spændende tur gennem krattet (og tag lange bukser på, så du ikke river dine ben til blods!).

En perle i det sydvestlige Uganda: Kisoro

Rejs videre til det sydvestlige Uganda, 9-10 timers kørsel fra Kampala. Her finder du den lille by Kisoro, der er alle rejseudfordringerne værd. Vejen hertil er nemlig i temmelig dårlig stand, men undervejs har du udsigt til de smukkeste landskaber: majestætiske bjerge, søer, jungle og bambusskov. Fantastisk! På det sidste stykke ned mod Kisoro åbner landskabet sig under dig, og i disse store åbner vidder i 'trekantsområdet' mellem Uganda, Rwanda og Congo er det vulkanen Virunga, der dominerer landskaberne. 

Rafting i Uganda

Der mangler heller ikke action- og eventyrmuligheder i Uganda. Rafting er et af de bedste bud - stedet for dette er Jinja, hvor man kan rafte på Nilens udspring, et stykke flod der er rangeret som en kategori 5, hvilket er det højeste. Så det siger sig selv, at dette er et fortræffeligt rafting-sted.

Klima og transport i Uganda

Uganda ligger på ækvator og har derfor tropisk klima med regntid mellem marts og maj. Faktisk er det denne årstid, der er den bedste at besøge landet på, for regnen er normalt ikke voldsom, men til gengæld er alting så grønt og frodigt, som man overhovedet kan forestille sig. Vær beredt på besværlige transportforhold og dårlige veje - det er allerbedst at vælge en oplevelsestur for på denne måde at komme rundt i de svært tilgængelige egne af landet. Og husk så ellers, at du kommer længst med masser af tålmodighed og et åbent sind!

Book din rejse til Uganda

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt