Zambia

Besøg Victoria Falls i Zambia
 

Rejser til Zambia - Afrikas uslebne diamant

Zambia er et fantastisk land hvis du er sulten efter at opleve det ægte Afrika uden for meget vestlig indflydelse - og hvis du kan lide at være en ud af få rejsende. Zambia er en usleben diamant og landet byder på alt hvad du drømmer om i form af naturoplevelser, dyreliv og adventyre. Køb din rejse til Zambia hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Det er særligt det vilde og utæmmede Zambezi River der er værd at opleve på din rejse til Zambia. Ikke mindst fordi at det er her at du finder en af verdens mest spektakulære vandfald på grænsen til Zimbabwe: det 128 meter høje verdensberømte Victoria Falls.

Victoria Falls Zambia

Det var oprindeligt opkaldt efter Dronningen af den skotske udforsker David Livingstone. Hele området omkring disse smukke vandfald tilbyder afrikansk adventure og magi. Se KILROYs unikke oplevelser i Zambia og kom tættere på landet, kulturen og naturen.

Zambia – i hjertet af det sydlige Afrika 

Zambia ligger i det sydlige Afrika øst for Angola, det sydlige Tanzania og Congo. Syd for landet ligger Botswana og Zimbabwe og til øst grænser Zambia op til Malawi og Mozambique. Zambia ligger i den grad i hjertet af det sydlige Afrika.

Selvom Zambia er et forholdsvist stort land med 11 millioner indbyggere, så er landet fattigt og tyndt befolket. Økonomien i Zambia var lidt sundere da man fandt ressourcer af zink, kobber, kobolt og bly. Men da kobber markedet kolapsede i midten af 1970'erne, er det gået stødt nedad for Zambias økonomi. Netop derfor er turister meget velanset og velkomne i landet da befolkningen ved hvor vigtige de er for landets økonomi og fremtidige udvikling.

Zambias klima

Befolkningen i Zambia er generelt venlig og imødekommende, særligt hvis du kommer udenfor de store byer hvor der venter dig store og unikke oplevelser. Det meste af landet er på et plateau i 1000-1300 meters højde og har et tropisk og modereret klima. Landskabet varierer fra regnskov, savanne og græsomåder. Der er en masse nationalparker i Zambia. De mest populære er South Lwangwa, Kafue og Lower Zambezi.

Safari og dyreliv i Zambia: Elefanter og tigerfisk 

Safari i Zambia

Zambia er det ideele land i Afrika at tage på safari i. Du kan opleve landet til fods, på hesteryg, i en kano eller lastbil. Tag på rundrejse i Zambia og kom tæt på giraffer, hyæner og hvis du er heldig kan du se en flodhest eller en gruppe elefanter krydse en af de store floder som også huser sjældne fuglearter og fisk - fx Hydrocynus Vittatus med de skarpe tænder, også kendt som tigerfisken. 

Zambia har også unikke aktiviteter og adrenalinoplevelser. Særligt i byen Livingstone i den sydlige del af landet hvor du kan prøve ekstremsport såsom rafting, trekking og bungeejump i smukke og vilde omgivelser.

Godt at vide inden du rejser til Zambia

Vejene i Zambia er ikke de bedste i verden, så det kan blive lidt af en udfordring at rejse rundt i dette fascinerende land, men er du eventyrlysten kan man overkomme det meste. Dog skal du være opmærksom på regnsæsonen fra december til april. Som i enhvert andet tredje verdensland skal du passe på tyveri, men som hovedregel er Zambia ikke et farligt land at rejse rundt i, så længe du følger de mest basale regler. Som rejsende skal du dog undgå grænsen til Congo som kan blive ramt af razzia og der er fare for landminer. Særligt på grænsen til Angola og Mozambique.

Har du spørgsmål om rejsen til Zambia?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Zambia

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt