Zimbabwe

Det berømte og smukke Victoria Falls - Zimbabwe
 

Rejser til Zimbabwe - vand og vild natur

På en rejse til Zimbabwe vil man opleve en meget spændende og interessant del af Afrika. Befolkningen er utroligt imødekommende, naturen er gudesmuk - Victoria Falls tager prisen - og dyrelivet er i absolut særklasse. Book din rejse til Zimbabwe her hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Et lille land med store oplevelser

Zimbabwes beliggenhed i den sydlige del af Afrika med grænser til Sydafrika, Botswana, Zambia og Mozambique gør det til et oplagt stop på en længere rejse i denne del af Afrika - men også som et rejsemål i sig selv. Dette relativt lille land byder på store seværdigheder og oplevelser.

Victoria Falls

En af disse store seværdigheder, i manges øjne den største i Zimbabwe, er selvfølgelig de berømte vandfald Victoria Falls ved Zambezi River og på grænsen til Zambia.

Victoria Falls i Zimbabwe

Disse vandfald er voldsomme, brusende og imponerende, samtidig med at de har en temmelig speciel form og et fascinerende dyreliv lige i nærheden: store flokke af flodheste og krokodiller lever i den øvre del af Zambezi River, og også elefanter, buffaloer og forskellige antiloper kan ofte ses drikke fra floden. Stedet er med andre ord meget eksotisk og spændende, og et absolut hotspot på en rejse i denne del af Afrika.

Selve vandfaldet breder sig over 1.7 km i bredden og bruser ned fra 108 meters højde, og er dermed i bredden det største enkelte vandfald i verden. I kan de mist wel kan disen, der dannes og ligger i luften helt op til 400 meter over faldene, ses mange kilometer væk. Prøv at tage på en af de ture, hvor man går under faldene på en gangbro - det er en enestående oplevelse, en fornemmelse af at gå i det vildeste regnvejr, man nogensinde kan forestille sig. Også synet af faldene fra oven er helt og aldeles fantastisk.

Nationalparker i Zimbabwe

Victoria Falls ligger i nationalparken af samme navn, og denne er blot en af otte fremragende nationalparker i Zimbabwe. Den største er Hwange National Park, der er hjemsted for 105 pattedyrsarter og samtidig det eneste sted, hvor man finder større mængder af brune hyæner og antilope-arten gemsbok. Ydermere er denne nationalpark også hjemsted for en af de største grupper af den næsten uddøde vilde, afrikanske hund. Så Hwange er med andre ord stedet, hvis man vil se nogle af de sjældnere dyr fra de afrikanske savanner - plus mere udbredte dyr som elefanten, der også findes i store grupper her.

Safari i ZimbabweHwange National Park er langt mindre besøgt end Victoria Falls National Park, men ligger så tæt på, at et besøg her er oplagt når man alligevel er i nabolaget.

Zimbabwes befolkning

Selv om befolkningen i Zimbabwe har oplevet flere ubehageligheder end flertallet, er folk her yderst venlige og imødekommende.

Zimbabwean Woman With A Child

Der er gode chancer for, at en rejse gennem Zimbabwe vil give dig flere smil fra fremmede, end du har oplevet noget andet sted. Samtidig lever en relativt stor del af befolkningen af at lave og sælge håndarbejde i træ, og også på dette punkt er det svært at forestille sig, at du har oplevet noget lignende - disse håndlavede produkter er oftest utroligt smukke. Et godt råd: prut ikke for voldsomt om prisen med disse lokale sælgere. Om du betaler fem eller seks dollars betyder måske ikke alverden for dig, men det kan det gøre for dem - og husk, at disse mennesker har været igennem en masse hårde tider og generelt har svært ved at klare sig gennem dagen.

Rejsen rundt i Zimbabwe

Det er ikke det nemmeste at rejse rundt på egen hånd i Zimbabwe, så vi anbefaler helt klart, at man ser landet som deltager på en af de ture, der går gennem landet og som du kan booke her hos KILROY. 

Selv om Zimbabwe ligger i troperne, kan temperaturerne svinge lidt fordi dele af landet ligger i højderne, og især om natten kan det blive køligt pga. landets indlandsklima. Det er regntid fra november til marts - perioderne april-maj og august-september er de bedste for et besøg.

Vigtig information

Den aktuelle økonomiske situation i Zimbabwe er årsagen til, at man ikke (som situationen er for tiden) bør bruge sit kreditkort i Zimbabwe. Landet er ramt af hyperinflation, så hvis man forsøger at hæve Zimbabwe dollars i en automat, kan man risikere at pengene alt for hurtigt mister sin værdi. Det bedste råd vi kan give: tag kontanter med til hele dit ophold!

Book din rejse til Zimbabwe

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt