Victoria Falls

Fra toppen af vandfaldet - Victoria Falls
 

Rejser til Victoria Falls - vildt og vådt!

Victoria Falls i Zimbabwe er ikke blot et af verdens vildeste og mest imponerende vidundere. Det har også en fantastisk beliggenhed midt i det tropiske Afrika. Oplev de vilde vandmasser og områdets fascinerende natur på en rejse med KILROY.

Victoria Falls - et af verdens største vandfald

Victoria Falls ligger på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia. En rejse til denne del af Afrika bør derfor åbenlyst gå forbi dette vilde vandfald, der ligger ved den øvre del af Zambezi River og kaldes Mosi-oa-Tunya i Zambia, som aldrig har fået samme berømmelse for disse, kontinentets største vandfald.

Navnet Victoria har vandfaldene fået af den legendariske opdagelsesrejsende David Livingstone, og som rejsende og besøgende her forstår man hurtigt, hvorfor den berømte Dr. Livingstone var imponeret. Disse vandfald vil givetvis få dig til at tabe næse og mund i ren og skær ærefrygt. Det er smukt og det er vildt, ja det er vildt smukt!

Man kan se og opleve faldene på flere måder. Det store overblik får man fra den 1.7 km lange vej der løber ved kanten af kløften med en fantastisk udsigt over de endeløse mængder af vand. I regntiden er der endnu mere vand fra den brusende Zambezi River, og så kan man godt forberede sig på at blive gennemblødt. Det er en imponerende oplevelse at komme så tæt på et stykke natur, der er så voldsomt og overvældende.

I helikopter over Victoria Falls

Er penge ikke noget problem, skal du helt klart prøve at flyve i helikopter over faldene. En enestående oplevelse, der er alle 100 US dollars værd (for cirka 10 minutter).  Der er dog også andre muligheder for at slå sig løs i dette smukke område, f.eks. bungy jump, gorge swing og rafting. Her findes mange lokale operatører, der kan give dig gode pakketilbud og sammensætte nogle fede ture og oplevelser for dig, hvis du vil opleve og prøve lidt forskelligt.

Vi kan også anbefale en bådtur på Zambezi River, hvor man kommer ganske tæt på Victoria Falls. Solnedgangen her på floden er uovertruffen, en ægte Afrika-oplevelse, og måske spotter du oven i købet krokodiller eller flodheste på sådan en tur.

Byen Victoria Falls

Når du rejser til Victoria Falls, vil du højst sandsynligt komme forbi byen af samme navn, der ligger cirka 10 minutters gang fra vandfaldene. Byen minder ikke meget om resten af Zimbabwe, men har sin egen charme trods de store hoteller og mange souvenirbutikker, der ligger her. Det mest charmerende er vel nok, at du både kan møde elefanter og bøfler på vejen herfra ud til vandfaldene! Og så er der det lokale håndværksmarked, hvor du finder noget af det bedste håndværk i hele Afrika.

Book din rejse til Victoria Falls

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt