Cambodja

De berømte tempelruiner ved Angkor Wat
 

Rejser til Cambodja - templer, strande og fantastisk mad

Cambodja er et unikt rejsemål i Asien, der alene er et besøg værd for sine enestående tempelruiner Angkor Wat. Men heldigvis har Cambodja også andre trækplastre, så som smukke tropestrande, skøn natur og fantastisk mad. Og masser af fred og ro. Skræddersy din rejse til Cambodja hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Andre destinationer i Cambodja: Angkor Wat & Phnom Penh

For mange starter rejsen i Phnom Penh, Cambodjas hovedstad med mere end 1 million indbyggere, og en by der vokser i et hastigt tempo. Også infrastrukturen i Cambodja udvikler sig til glæde for den rejsende, men samtidig bærer landet stadig tydeligt præg af landets blodige og dramatiske fortid - f.eks. monumentet Killing Fields of Choeung Ek, et monument bygget til ære for de dræbte under Khmer Rouge-diktaturet.

Cambodjas templer

Her findes også flere spændende templer, der på cambodiansk hedder 'wat': Ounalom, Wat Phnom og Wat Moha Montrei, for bare at nævne et par stykker. Man bør også besøge Silver Pagoda, et pompøst  tempelkompleks fra Khmer-æraen fra det 9. til 13. århundrede bygget i sølv, diamanter og krystaller. Gennem Phnom Penh løber Mekong-floden, og her er et konstant liv - man kan tage det i skue fra en af områdets hyggelige parisiske caféer. Cambodja var under fransk indflydelse i den sidste del af 1800-tallet, derfor det franske præg.

Angkor Wat - Cambodjas topattraktion

Fra Phnom Pen kan man krydse søen Tom Le Sap til Siam Reap, som er knudepunktet hvorfra du kommer til Cambodjas største attraktion: Angkor Wat.

Angkor Wat i Cambodja

Man kan simpelthen ikke rejse til Cambodja uden at besøge disse imponerende tempelruiner, der blev bygget i det 12. århundrede og er lige så fantastiske at gå på opdagelse i, som de er berømte. Her får man en helt unik indsigt i landets kulturhistorie, en indsigt der er nødvendig for at forstå landet også som det er i dag. Angkor Wat blev bygget for snart 1000 år siden for at være landets hovedstad.

Cambodjas strande: Sihanoukville og Bamboo Island

Noget af det bedste ved at rejse i Cambodja er, at landet på en perfekt måde rummer kombinationen af kulturhistoriske højdepunkter og det, som mange rejsende også søger: smukke strande. De bedste strande ligger lidt uden for byerne, og det er oplagt at gøre som alle andre backpackere: leje en knallert og i eget tempo finde den strand, der passer én bedst. 

Frivilligt arbejde i Cambodja

Drømmer du om at udføre frivilligt arbejde under din rejse i Cambodja? Så læs mere om KILROYs frivillige arbejde og projekter i Cambodja.

Praktisk information før rejsen til Cambodja

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Cambodja på www.rejsedoktor.dk. Det kan også være en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk, for andre sikkerhedsmæssige oplysninger ved rejser til Cambodja.

Har du spørgsmål om Cambodja?
Kontakt KILROY

Kontakt