Manila

Deltag i det festlige Sinulog Festival, hvert år i januar
 

Rejser til Manila - Den filippinske kæmpeby

Philippinernes hovedstad er et charmerende og changerende bekendtskab i første potens. Manila er nemlig et kaotisk virvar af en asiatisk storby, der er lige så spændende som den er uoverskuelig og kaotisk. Den er moderne og tilbagestående på samme tid, et kontrastfuldt kulturelt møde.

Manila er en af Asiens største og mest vanvittige storbyer. En metropol med 15 millioner indbyggere, et sprudlende forretningsliv og et hektisk gadeliv der slår det meste, man ellers ser i den kategori. Man ser også tydeligt arven fra landets koloniale fortid (både den spanske og den amerikanske) i bybilledet, og i det hele taget rummer byen et tydeligt vestligt præg. I det hele taget er Manila en vibrerende og livlig metropol med et uforligneligt mix af etniciteter og kulturer, af nyt og gammelt.  Og selv om byen for mange primært fungerer som mellemstation på vejen til Philippinernes mange storslåede øer og naturområder, er byen i allerhøjeste grad et par dages udforskning værd. Så lad Manila forføre dig med alle sanser åbne!

Historiske højdepunkter i Manila

Det er især Manilas gamle spanske bydel, der er interessant med hensyn til historiske levn og monumenter. Tjek fx Fort Santiago ud såvel som Rizal Park, der er landets mest berømte park. Men her er også The National Museum of The Philippines samt både kinesiske og japanske haver, sommerfugle pavilloner og en lang række kulturelle optrædener. Er det philippinsk kultur man er mest til, bør man besøge Ayala Museum på Makati Avenue - her finder man en glimrende udstilling af landets kunst og historie. Det kan godt betale sig at tage en guidet rundvisning, på denne måde får man det optimale indblik i landets kulturelle arv. Bagefter kan man slænge sig på en af de gode caféer i forlængelse af museet og i shoppingcentret Greenbelt Complex.

Kulturelle klimakser

Byens fascinerende Cultural Center of The Philippines på Roxas Boulevard i bydelen Malate tilbyder ballet og klassiske koncerter af høj kvalitet. Stedet og bygningen er en oplevelse i sig selv, og er man ikke til ballet og klassisk, rummer komplekset også en forlystelsespark kaldet Star City. For at opleve det 'ægte' Manila skal man give sig tid til at vandre rundt i gaderne. I Bonondo-distriktet skal man besøge byens imponerende Chinatown - især gaden Ongpin Street kan anbefales. Man finder masser af traditionelle, hyggelige tehuse og gode restauranter med en lang række specialiteter. Besøg også den overdådige kinesiske kirkegård med smukke gravsten og et storslået tempel.

Shopping og sjov

Som alle andre storbyer tilbyder Manila også god shopping. Byen har masser af lokkende shoppingcentre, og ellers er det i det finansielle kvarter Makati, man finder de gode butikker. Også om aftenen er der gang i den i Makati med fede natklubber og barer - det samme gælder nabokvarteret Malate.

Udenfor Manila

Når du får nok af hektiske og spændende Manila, er der heldigvis storslået natur at finde blot få timer fra byen. Der er den verdensberømte, aktive vulkan Mount Pinatubo, der ligger 2-3 timers kørsel fra byen - man kan trekke til toppen, men tjek altid lige forholdene først eller gå med en guide. Man kan også besøge Pagsanjan-vandfaldene og tage sig en forfriskende svømmetur - evt. kombineret med at sejle i kano i floden tæt ved. Ved den smukke sø Lake Taal er der perfekte muligheder for en tur på hesteryg i den vilde natur.

Trafik og vejr

Det kan anbefales at man tager den med ro i Manilas trafik. Den er nemlig både hektisk og kaotisk, og ingenting er helt som det kendes fra trygge Danmark. Hvad vejret angår skal man også lige notere sig, at området fra tid til anden rammes af tyfoner i perioden fra juni til november - så tjek lige vejrudsigten, inden du begiver dig ud i eventyret på vulkaner og lignende.

Har du spørgsmål om rejsen til Manila?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Manila

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt