Indonesien

Oplev noget af verdens bedste dykning i Indonesien
 

Rejser til Indonesien - 18.108 øer!

Udforsk Indonesiens mange fantastiske sider! Tryllebindende udsigter, en krydret og kaotisk blanding af forskellige kulturer og ikke mindst tusindvis af uspolerede øer med smukke naturscenerier, der står i kø for at overgå hinanden: vidunderlige sandstrande, voldsomme vulkaner, vældige regnskove og meget, meget mere.

Kom hurtigt videre:

Andre destinationer i Indonesien:
Bali, Borneo (Kalimantan)Gili Øerne, JakartaLombokSulawesiSumatra

Indonesiens mange øer

Indonesien er et land af øer, og på en rejse hertil vil de fleste stifte bekendtskab med mindst er par stykker af landets ikke mindre end 18.108 øer - et antal, der ikke overraskende gør Indonesien til verdens største øgruppe. Størstedelen af området er stadig uudforsket - kun 6.000 af disse øer er beboet.

Oplev Indonesiens kultur

Kulturelt er landet ikke mindre fascinerende: her lever omkring 320 forskellige etniske grupper og tales 700 forskellige sprog. Størsteparten af befolkningen er muslimer, men den store mangfoldighed af kulturer er grunden til, at her altid er så mange forskellige og spændende festivaler og andre interessante kulturelle højdepunkter. Eksempelvis torajaernes begravelsesfejring i det centrale Sulawesi mellem august og oktober, påskeparaden på Larantuka Island og ikke at forglemme det balinesiske nytår omkring marts-april hører til blandt de mange og store kulturoplevelser, der ligger og venter i dette store land.

Indonesien er et eventyr for den rejsende med utallige spændende steder at se og ting der skal opleves. Bali er den mest velkendte destination, men også Sumatra, Lombok og Borneo Kalimantan er fantastiske og eventyrlige steder, der fortjener masser af opmærksomhed. Se f.eks. Kelimutu-søerne der ligger i vulkankratere nær byen Moni, tag på jungletrek i regnskoven på Lombok, dyk i det krystalklare vand ved Sumatra og synk hen i vildnisset på Kalimantan! Så bare rolig, din rejse til Indonesien bliver ikke kedelig.

Rejser til Java & Jakarta

Java er Indonesiens mest befolkede ø. Her er alt fra aktive vulkaner til historiske monumenter med mere end 1.000 år på bagen. Landets hovedstad Jakarta ligger her på Java, en by der er lige så spændende og pulserende, som den er forurenet og kaotisk. Nogle vil elske den, andre hade den. Under alle omstændigheder sprudler øen af liv, ikke mindst på de mange markeder og i de hektiske gader. Man bør besøge det enorme sultanpalads kaldet Kraton og ligeledes Borobodur, et gammelt tempelområde der er et af Sydøstasiens største buddhistiske monumenter og på UNESCO's liste for verdensarv, The World Heritage List. Dette sted emmer af mystik og er vældigt imponerende.

Aktiviteter og oplevelser i Indonesien

Oplev Indonesien under overfladen! Her i dette øhav finder man utvivlsomt nogle af verdens bedste dykkersteder, og et kig ned i dette fascinerende dyb er et must på en rejse til Indonesien. Under overfladen gemmer sig tusindvis af kilometer koralrev, der skaber fantastiske sprækker og huler, sprudlende med liv nede i dybet. Et godt eksempel er omkring Sulawesi, hvor man bl.a. har mulighed for at dykke ved skribsvrag ud for byen Makassar og imponerende vægge af koraller ved Bunaken National Marine Park. Her har du gode chancer for at se hajer, skildpadder, horder af farverige fisk og selvfølgelig de smukkeste koraller.

Drømmer du om surfing & dykning i Indonesien?

Dykning i Indonesien - Gili øerne

KILROY tilbyder dykning flere steder i Indonesien, så hvis du drømmer om at udforske livet under havets overflade under din rejse til Indonesien, kan du læse mere om vores forskellige dykkercertifikater og dykning i Indonesien.

Surfing på Bali - surfcamp på Bali med KILROY

Hvis du hellere vil opleve havet fra dens overflade, tilbyder KILROY den fedeste surf camp og surfskole i Indonesien. Du lærer at styre surfboardet med stil, og du får den ægte surferoplevelse. Surfskolen tilbydes året rundt. Læs mere om surfing på Bali.

Oplev Indonesien fra landjorden

På landjorden er der lige så fantastiske oplevelser at hente. Man kan f.eks. klatre op til toppen af Mt. Merapi på Java og nyde den uovertrufne solopgang, eller man kan trekke i de smukke omgivelser i dalene omkring vulkanen Bromo, som er et meget populært sted for vandrere fra hele verden.

Vil man væk fra horden af turister, er den eksotiske Lore Lindu National Park et af de bedste bud. I dette område lever mange indfødte stammer, og vandringerne fører dig bl.a. til de varme kilder i Kadidia og et fantastisk vandfald. Med en lille smule held ser man også noget af stedets rige dyreliv, f.eks. kæmpe sommerfugle og massevis af eksotiske fugle.

Værd at vide før rejsen til Indonesien

Der er et par praktiske ting, det er en rigtig god idé at sætte sig ind i inden en rejse til Indonesien. For det første er der årstiderne, som varierer meget. Generelt skal man tage højde for, at regntiden (som også er den varme tid, selv om her altid er varmt!) løber fra oktober til april. De nordlige øer er mere eller mindre våde hele året, mens januar og februar overordnet er de vådeste måneder overhovedet. Fra maj til september er det generelt tørt - og varmt!

For det andet er der sikkerheden. Den er heldigvis generelt god, så man skal ikke lade sig skræmme, men det er altid en god idé at tjekke oplysninger om situationen i landet et stykke tid inden afrejse, f.eks. på Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk. I visse dele af landet er der nemlig fra tid til anden uro og konflikter, det gælder først og fremmest provinserne Aceh, Maluku og Papua samt det centrale Sulawesi. Det er også en god idé altid at tjekke op på eventuelle trusler fra naturens hånd, f.eks. mulige vulkanudbrud - for det sker fra tid til anden, at nogle af Indonesiens mange vulkaner spyer ild og får alarmstatus med risiko for at gå i udbrud i kortere eller længere perioder.

Frivilligt arbejde i Indonesien

Frivilligt arbejde i Indonesien

Er du interesseret i frivilligt arbejde i Indonesien? KILROY tilbyder frivilligt arbejde bl.a. på Bali. Læs mere om muligheden for frivilligt arbejde i Indonesien.

Rejsetips til Indonesien

Tag altid højde for højtider og festivaler i de områder, du planlægger at rejse i. Disse kan nemlig i høj grad påvirke mulighederne for offentlig transport og overnatning - og ikke mindst priserne på dette. En tur til den indonesiske del af øen Borneo kan byde på jungletrek med efterfølgende afslapning på stranden.

Bemærk også, at Indonesiens omfattende regnskove er truet af skovhugst som alle mulige andre steder i verden. Man bør derfor være opmærksom på ikke at bidrage til skovenes udryddelse, hvilket man som rejsende først og fremmest kan undgå ved ikke at købe de træprodukter af forskellig art, der er lavet af træ fra regnskoven og som sælges mange steder.

Praktisk information før rejsen til Indonesien

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Indonesien på www.rejsedoktor.dk. Det kan også være en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk, for andre sikkerhedsmæssige oplysninger ved rejser til Indonesien.

Skal vi hjlælpe dig med din rejse til Indonesien?
Kontakt en rejsekonsulent

Kontakt