Borneo

Borneo har smukke strande
 

Rejser til Borneo i Indonesien, Kalimantan - trekking og regnskov

Rejs dybt ind i regnskoven på Borneo Kalimantan. Trekking stier i nationalparker tager dig til lokale landsbyer med rige kulturtraditioner og er kun noget som kun få backpackere oplever. Rejs til den indonesiske del af Borneo Kalimantan før andre gør det!

Vil du opleve steder hvor ikke mange andre backpackere kommer? Den indonesiske del af Borneo hedder Kalimantan og venter på at blive udforsket. Den indonesiske del dækker over en tredjedel af Borneo. Den malaysiske del af Borneo er langt mere besøgt end den indonesiske hvor af sidstnævnte dog også er langt mindre udviklet og mere unik. Du møder ikke mange mennesker der snakker engelsk og det kan tage tid at komme rundt, men hvis du leder efter en meget autentisk rejseoplevelse, er den indonesiske del af Borneo uden tvivl et besøg værd. KILROY kan hjælpe dig med at finde billige flybilletter til Borneo Kalimantan samt hotel på Borneo. Læs om de unikke oplevelser der venter dig herunder.

Autentiske oplevelser

Blot et besøg i de lokale landsbyer som stortset er selvforsynende er tankevækkende for en besøgende fra Vesten. Alt er ligeledes langt billigere end på den malaysiske side af øen. Den traditionelle kultur præger størstedelen af provinserne og du vil opleve at de lokale ikke er vant til mange turister.

Den centrale del af Kalimantan

Kalimantan er inddelt i fire provinser: Central-, Vest-, Syd- og Øst-Kalimantan. Den centrale del af Kalimantan er sjældent besøgt af turister. Her er det Dayak kulturen der er unik for området. Selvom de ikke bærer traditionelle kostumer længere, så lever den traditionelle musik og dansekultur i bedste velgående. Det bedste tidspunkt at besøge dette område på, er under festivaller og ceremonier. Du kan finde nogle longhouses (traditionelle huse på Borneo) når du rejser op af floderne og den centrale del af Kalimantan er ligeledes berømt for at være 'hele verdens lunger' pga. den koncentrerede regnskov.

Den vestlige del af Kalimantan

Den vestlige del af Kalimantan bruges ofte blot som et stop-over for rejsende, men provinsen har en masse at tilbyde. Her er smukke nationalparker, historiske malay paladser (fx. Sintang og Ketapang) og longhouses. Du kan også opleve kinesisk kultur i denne del og særligt i byen Singkawang. De kinesiske festivaler er værd at opleve.

Den sydlige del af Kalimantan

Den sydlige del er den mindste af de fire provinser. Den kaldes også Banjarmasin og er meget fascinerende med sine flydende markeder, uden tvivl nogle af de bedste i Asien. Denne provins er kendt for sin Malay kultur, håndværk og tidligere royale bygninger.

Den østlige del af Kalimantan - og den mest populære af de fire 

Den østlige del vinder på øerne der ligger ud for provinsen samt de frodige skovområder. Her finder du nationalparker der er ideele til trekking og wildlife spotting. Den længste flod i Kalimantan ligger her og du skal også opleve Dayak festivalerne. 

Hvis du ikke kan finde ud af hvad du skal opleve på din rejse til Kalimantan, kan det anbefales at rejse op af Mahakam River. Her finder du ferskvandsdelfiner, og der er større offentlige både med sengepladser som sejler op af Long Bagun dagligt og til Tiong Ohang.

I den nordlige del af Vestkalimantan finder du Pasir Panjang, tæt på Singkawang, som er de eneste gode strande eftersom resten af kysten er dækket af store træer. Du kan også finde flotte strande på øerne.

Orangutanger på Borneo

I Tajung Putting Park kan du besøge et orangutang rehabilitations center som er støttet af WWF. Du kan også komme til nationalparkerne Kayan Mentarang, Betung Kerihun og Bukit Baka Bukit, som dog er lidt svære at komme til, men meget autentiske. 

Aktiviteter på den indonesiske del af Borneo

Du kan trekke i nationalparker såsom Kayan Mentarang, Betung Kerihun og Bukit Baka Bukit Raya. Spørg efter guiderne i de lokale parker. 

Trekking i Kayan Mentarang er fantastisk og her finder du næsten ingen turister. Husk at tjekke vandrestierne inden du tager af sted og husk dine 'kan-klare-alt-sko'. Du kan også besøge øerne Derawan-Sangalaki udenfor Berau i den østlige del af Kalimantan. Stedet er kendt for fantastisk dykning. Du kan se farverige fisk, manta rays, skildpadder og jellyfish - pas på dem. 

Rejsen rundt på Borneo

Vejene i Kalimantan er i dårlig stand så det tager tid at rejse rundt. De fleste større flyelskaber flyver til Jakarta hvorfra man kan flyve videre til Kalimantan. Du kan søge efter billige flybilletter til Borneo online, eller kontakte en rejsekonsulent. Der er også færgeforbindelser mellem Indonesien og Malaysia. Hvis du kommer fra den malaysiske del af Borneo, kan man krydse grænsen mellem Sarawak og den vestlige del af Kalimantan. Du kan også tage en speedbåd fra Tawau i Sabah til Tarakan eller Nunukan i øst men husk at du skal ansøge om et visa inden.

Hvornår er det bedst at rejse til Borneo?

Den mest tørre årstid er fra juli til august da det er på dette tidspunkt at trekking stierne er i den bedste tilstand. Det er også tørt i november til marts. December og januar kan være meget våde måneder på Borneo.

Rejseråd til den indonesiske del af  Borneo

Hvis du kun har begrænset tid kan du vælge en region på Borneo og nøjes med at udforske denne. Kalimantan er nemlig enorm. Hvis du rejser alene, er det godt at lære nogle basale sætninger på Bahasa indonesisk, eftersom engelsk ikke er så udbredt i denne del af Asien. 

Husk også på at Indonesien er rig på natur med tropiske regnskove men at disse forsvinder pga. ulovlig fældning. Vær en ansvarlig rejsende og støt ikke fældningen ved at købe træprodukter i Indonesien.

Har du spørgsmål om rejsen til Borneo Kalimantan?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Borneo

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt