Gili

Gili Islands byder på fed dykning med et varieret dyreliv
 

Rejser til Gili Islands - Uberørt dykkerparadis

Glem tid og bekymringer og dyk ned i det store blå der omgiver de fortryllende Gili Islands i Indonesien. Her gælder det bare om at nyde livet, både i havet og på selve Gili-øerne, der byder på en afslappet stemning og er dejligt fri for den store turiststrøm. Ja, Gili Islands er stadig relativt uberørte.

Kom hurtigt videre:

Den lille ø-gruppe Gili er kun en kort bådtur fra de større øer Lombok og Bali. Gili-øerne er de seneste år blevet populære hos backpackere og rejsende med eventyr i blodet, men forbliver stadig relativt uberørte. Fraværet af biler og motorcykler giver stedet et meget fredeligt præg med et roligt, behageligt tempo. Strandene på Gili er uden tvivl endnu mere indbydende og smukke, end dem på Lombok og Bali. Det er nemt at rejse mellem disse tropiske øer, og der er masser af gode og billige bungalows for rejsende og backpackere der rejser på et stramt budget. Alt i alt er Gili-øerne det perfekte sted for solelskere og folk der vil dykke på Gili!

Gili-øerne består af 3 tætliggende øer, som dog har hver deres kendetegn.

Gili Air

Gili Air er den ø, der ligger tættest på Lombok og har flest indbyggere. Øens bedste strand ligger på vestsiden, med et fantastisk dykker-spot i nærheden af et stort japansk skibsvrag fra 2. Verdenskrig.

Gili Trawangan

Den største af Gili-øerne. Det bedste sted for backpackere og folk der rejser på et budget og ikke mindst dem, der gerne vil give den gas og feste. Øen har udviklet sig de seneste år og er den mest turistede - her er mange barer og mangler ikke fester!

Gili Meno

Søger man noget mere fredeligt, er Gili Meno det helt rigtige sted. Det er den mindste af Gili-øerne, med færre overnatningsmuligheder, færre besøgende og færre irritationsmomenter, hvis man ikke gider fest og larm. Her er helt sublime strande - den allerbedste ligger på vestkysten.

Aktiviteter og dykning på Gili-øerne

Det er først og fremmest dykning på Gili, der er den store grund til at komme til øerne - eller i det mindste de sublime strande, hvis man foretrækker at nyde livet som landkrabbe. Men det vil være synd ikke at kaste sig ud i de fantastiske dykkersteder, der findes rundt om øerne. Koralrevene rummer en uhørt biodiversitet, vandet er krystalklart, fiskene er i alle farver og i store stimer, og også mange af havets andre spændende, smukke og fascinerende væsner flokkes her i stort tal - se for eksempel de kæmpe store manta rays (stor rokkeart) og de såkaldte hawksbill skildpadder.

Snorkling er selvfølgelig også en mulighed - man kan svømme ud til revene helt inde fra stranden (men ikke mellem øerne pga. stærk strøm). En anden mulighed er at leje en kajak eller sejle ud i glasbundsbåd for at få et tørskoet kig på det rige og fantastiske liv under havoverfladen. Dybhavsfiskeri er bedst på nordvestsiden af Gili Trawangan, hvor der også er mulighed for at fange nogle gode bølger, hvis man er til surfing.

Rejsen til Gili-øerne

Tag båden fra Lombok Bangsal. En tur der tager mindre end en time, eller tag en hurtigbåd fra Bali, der tager et par timer. En dagsudflugt fra Lombok Senggigi er også en mulighed. Dykkerselskaberne på Lombok arrangerer ture til dykkerstederne på Gili-øerne.

Rundt på Gili

En charmerende måde at bevæge sig rundt på øerne er de såkaldte 'cidornos', en slags hestevogn. Man kan også leje en cykel, men øerne er så små, at det i sidst ende lige så godt kan betale sig at gå rundt. Prøv ikke at svømme mellem Gili-øerne, selv om det måske ser overkommeligt ud - her er stærke strømme og folk har mistet livet i forsøget!

Har du spørgsmål om rejsen til Gili Øerne?
Kontakt en rejsekonsulent

Kontakt