Lombok

Solnedgang over Lombok
 

Rejser til Lombok - Fredelig og fantastisk

Den indonesiske ø Lombok er det perfekte sted for dem, der vil langt væk fra stress og jag. Er man alligevel på Bali, og træt af det hurtige tempo her, kan man passende søge videre til naboøen Lombok, hvor livet foregår i slowmotion og naturen er vidunderlig.

Kom hurtigt videre:

Lombok er mindre udviklet end storebror mod øst, naboen Bali. Det er der nogle, der vil opfatte som en fordel. Her er ikke bare fredeligere, øen har også bedre strande, en større vulkan og et mere varieret landskab.

Lækre strande, landsbyer og markeder

Hvad turister angår er her også færre end der er på Bali, og dem der kommer her, er overvejende backpackere, der kommer her for de vanedannende dykkermuligheder, snorkling, trekking og sågar også surfing. Her er masser at komme efter, og især dykningen er superb. Og nå ja, så kan vi da heller ikke understrege nok, hvor smukke og lækre strandene er. Lombok byder også på en række landsbyer og markeder, det er værd at udforske, bl.a. i de charmerende byer Senaru og Segenter. Og er man til mere kultur, bør man se templet Pura Lingsar, hvor man kan se eksempler på den traditionelle balinesiske hindu-kultur såvel som den oprindelige Lombok-befolknings kultur. I december fyldes dette tempelområde med store flokke af farverigt klædte mennesker, der fejrer festligheden Perang Topat.

Øerne øst for Lombok

Lidt øst for Lombok finder man øerne Komodo, Rinca og Flores. Især Komodo er berømt, og det næsten udelukkende for sine lokale "kæledyr": Komodo-varanen. Disse kæmpe firben, der kan blive op til 3-4 meter, er berømte og berygtede over det meste af verden for sit dræbende spyt, der er så giftigt, at det kan slå de fleste levende skabninger ihjel på ganske kort tid! De er med andre ord lige så farlige, som de er fascinerende, så hold dig på afstand! Men sørg nu for guds skyld for at besøge øen og se disse monstrøse krybdyr når du alligevel er på Lombok, for de lever kun her - eller rettere her på Komodo og så på den smukke naboø Flores' vestkyst. På Flores finder man desuden også masser af smukke kyststrækninger og charmerende landsbyer.

Aktiviteter: dykning, trekking og surfing på Lombok

Der er masser af fremragende dykkersteder nær Lombok - de fleste tæt ved Gili øerne, men nogle af dem også ud for øens sydende, i Blongas Bay, hvor man kan se hammerhajer og rokker. Koralrevets rigdom af liv er ganske enkelt fantastisk, også hvis man "blot" ønsker at snorkle. På øen finder man et fornuftigt udvalg af forskellige dykkerkurser. De bedste surfersteder er ved Kuta-strandene, hvor bølgerne er gode, samtidig med at stedet er velegnet til en svømmetur. Endnu et stort eventyr venter på øens majestætiske vulkan, Gunung Rinjani. Her kan man trekke langs vulkanens storslåede krater, en fantastisk oplevelse. Hele turen tager cirka otte timer - det er krævende, men mindst lige så uforglemmeligt.

Rejsen til og rundt på Lombok

Tag færgen til Lembar på Lombok fra Padagbai på Bali. Man kan komme videre til enten naboøen Sumbawa også med færge, eller med lidt mindre båd fra byen Sengigi til de nærliggende Gili Øer. Der er også muligheder for at flyve. Når man skal rundt på Lombok, vil man ikke kunne komme uden om de små minibusser kaldet "Bemos", der kan transportere dig rundt på hele øen. Ønsker man større frihed, kan man leje både bil, scooter og motorcykel til absolut overkommelige priser. Men pas nu på hvis du lejer en scooter eller motorcykel - og husk at tjekke om din forsikring er i orden. Det er regntid fra oktober til marts. I denne periode kan man dog sagtens rejse rundt og nyde livet på Lombok, men mulighederne for trekking er yderst begrænsede, da vandrestierne typisk mudres til.

Har du spørgsmål om rejsen til Lombok?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Lombok

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt