Sulawesi

Nyd det afslappende strandliv på Sulawesi
 

Rejser til Sulawesi - Vildt og vidunderligt

På Sulawesi, en af Indonesiens største og mest fascinerende øer, kan man opleve en perlerække af naturlige vidundere: mangrovesumpe, regnskov, nogle af verdens bedste koralrev, vidunderlige hvide sandstrande med en overdådighed af palmer, samt en unik mangfoldighed af flora og fauna.

Kom hurtigt videre:

Sulawesi - Hvor man forsvinder fra verden

Bag denne besynderlige overskrift gemmer sig den helt specielle oplevelse, man som rejsende til Sulawesi meget nemt kan få. Nemlig oplevelsen af at forsvinde fra den civiliserede verden, af at være dumpet ned et sted, der er langt fra resten af planeten, langt fra alt hvad man ellers kender. Sulawesi er nemlig både vildt og spændende, ja faktisk vildt spændende! For den eventyrlystne backpacker er dette simpelthen en drømmedestination.

Unik flora og fauna på Sulawesi

Sulawesi er en af Indonesiens såkaldte Sunda-øer, beliggende mellem Borneo og Molukkerne.  Øens centrale del er meget bjergrig og visse steder ufremkommelig, men Rantecombola som det højeste bjerg (3455 meter over havet). Det er dog i høj grad landets flora og fauna, der gør landet så spændende. Her finder man mange pattedyr og fisk, der ikke findes andre steder i verden, og øen er af samme grund både perfekt til dykning og trekking i junglen - netop med det formål, at spotte nogle af landets spændende dyr.

Dykning på Sulawesi

Havet omkring Sulawesi er et mekka for dykkere. Ud for øen ligger et af verdens smukkeste koralrev, og livet under havoverfladen her er både varieret og imponerende. Specielt er Bunaken National Marine Park i den nordøstlige del berømt for sine fantastiske dykkersteder, og stedet siges at være blandt de 10 bedste dykkersteder i verden. Hvis man er til snorkling bliver man bestemt heller ikke skuffet.

Torajaland

Torajaland er en af de største turistmagneter på Sulawesi. Udover at området er bjergrigt og meget smukt med masser af rismarker liggende i etager på bjergsiderne, er området også berømt for Torajafolkets særprægede gravsteder og begravelsesceremoni, der er et stort tilløbsstykke her.  Normalt afholdes disse ceremonier når høsten er overstået og der er kommet penge til huse. Gæster fra nær og fjern og hele landsbyens befolkning deltager og bringer mad, cigaretter og penge til familien. Nogle af gæsterne bringer grise og bøfler, som slagtes under ceremonien. Disse festligheder kan vare fra 7 til 14 dage, afhængig af den afdødes velstand.  

Regnskovene på Sulawesi

Et andet af Sulawesis helt store trækplastre er regnskovene, der bugner af spændende dyre- og planteliv. Man kan komme på trekkingture i junglen i bl.a. Tangkok Nature Reserve, Lore Lindu National Park og Morowali Reserve. Her kan du være heldig at støde på sorte aber, kæmpe sommerfugle på størrelse med en hånd, andre eksotiske dyr samt stammefolk og hulemalerier.  

Togian Islands

Togian Islands er et uberørt og uudforsket tropisk paradis a la 'Den blå lagune'. Det kræver tålmodighed at komme hertil, men det er al besværet værd. Først skal man rejse til Gorontalo, der indtil for kort tid siden kun kunne nås over land via dårlige veje. Men for nylig åbnede man flyforbindelser mellem Indonesiens hovedstad Jakarta og Gorontalo, hvilket gør rejsen til Togian Islands noget nemmere, hvis man altså ikke har noget imod at betale lidt mere. Selv om Gorontalo i sig selv er et smukt sted med god dykning, bør man dog snart søge mod Togian Islands, for disse øer er simpelthen guddommelige. Der er tale om 56 øer i et øhav, formet af vulkansk aktivitet og dækket af regnskov, der nås med færge fra Gorontalo. I havet ud for øerne finder man imponerende koralformationer, og livet både på land og i vand er sjældent og i nogle tilfælde direkte truet af udryddelse. I havet lever bl.a. havskildpaddearterne "hawksbill" og "green", og også den såkaldte "dugong", på dansk søko, lever her. På land finder man sjældne, eksotiske arter som Togian Macaque-aber, babirusa-grise og fuglearter som Sulawesi Hornbill og Hanging Parrots.

Transport til og på Sulawesi

Der er lufthavne i de to største byer Manado og Ujung Pandang med gode forbindelser til resten af Indonesien. Lokal transport på øen foregår med bus, minibus, færger og taxi. Vær beredt på lange og møjsommelige rejser, for infrastrukturen er ikke noget at skrive hjem om på Sulawesi - men tag det som en del af oplevelsen, for netop på et sted som Sulawesi er selve rejsen et lige så stort eventyr som målet for rejsen.

Sikkerhed

Der har været spændinger mellem muslimer og kristne på Sulawesi i de seneste år og der var et oprør i 2006. Derfor skal man være varsom med at besøge det centrale Sulawesi. Det kan generelt altid betale sig at undersøge forholdene før afrejse - tjek altid Udenrigsministeriets hjemmeside.

Vil du på eventyr på Sulawesi?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Sulawesi

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt