Japan

Oplev Japans fantastiske natur
 

Rejser til Japan - Fjernøstens favorit

En rejse til Japan er en rejse til et land og en kultur af kolossal storhed og skønhed. Her vil man forbløffes over Tokyos stil og kaos, kirsebærtræernes pragt, kejserpaladserne, de varme bade, de smukke haver, sushien, sumobryderne og den skønne japanske natur. Book din rejse til Japan med KILROY!

Kom hurtigt videre:

Andre destinationer i Japan:
Kyoto, OsakaTokyo

For langt de fleste er Tokyo det første indtryk på en rejse til Japan. Denne både vidunderlige og vanvittige storby forekommer i første omgang at være et uoverskueligt virvar af mennesker og skyskrabere, men under overfladen gemmer Japans største by på den ene perle og åbenbaring efter den anden. 

Tokyos unikke kvarterer

Som besøgende kan man forsvinde helt i det daglige kaos af millioner af mennesker der i en konstant strøm flyder forbi hinanden på metrostationer, i gader og shoppingcentre, og de fleste rejsende finder Tokyo dybt fascinerende. Her er et evigt liv af neon, lysreklamer og blinkende butiksfacader, og det hele kan samtidig føles lidt kvælende og klaustrofobisk. Så er det godt, at denne fascinerende by har masser af unikke kvarterer, både af den hippe, hyggelige og gammeldags, landsbyagtige slags. Tokyo rummer masser af japanske overraskelser og oaser, hvis man giver sig tid til at udforske byen under overfladen.

Fisk, sumo og japanske templer

På en rejse til Japan og Tokyo skal man naturligvis smage den vidunderlige sushi, se det imponerende fiskemarked Tsukiji (verdens største) og en ærketypisk omgang japansk sumobrydning (hvis du er heldig at være her under et af de tre årlige basho-stævner) mens du er i Tokyo, og tag så videre til eksempelvis Nikko, der er Japans tempelhovedstad og ligger et par timers kørsel nord for Tokyo. Her ligger Japans første kejser, Toshugo, begravet, og hans mindeplads er et overdådigt tempelområde med både buddhistiske templer og shinto-templer - shinto er Japans oprindelige religion, hvor dels naturånder, dels forfædre tilbedes. 

Med lidt held støder man på et af de smukke shinto-bryllupper, hvor alle deltagerne er klædt i traditionelle japanske dragter. Skulle det ikke ske, er dette sted nu alligevel betagende - ikke mindst takket være dets beliggenhed midt i en stor japansk cedertræsskov, der giver fornemmelsen af, at en sort ninja eller to kan springe frem fra løvet hvert øjeblik. 

Hakone: Varme bade og Mount Fuji

Det er næsten umuligt at rejse til Japan uden at stifte bekendtskab med mindst et af de utallige varme bade, der ligger spredt over det meste af Japan. De hedder Onsen og udgør et uundværligt frikvarter for mange japanere - og det forstår man, når man som rejsende står her og lader sig friste af en halv eller hel time i det varme, velsignende vand. Prøv f.eks. dem i Hakone, der ligger små 100 km. fra Tokyo. Fra Hakone kan man også nyde den smukke udsigt til det nærliggende Mt. Fuji, der med sin højde på 3.776 meter er Japans højeste og mest berømte bjerg. 

Kyoto, Japans gamle hovedstad

Kyoto er Japans gamle hovedstad, hvilket dens mange smukke templer bl.a. vidner om. Byen er simpelthen spækket med overdådige templer omgivet af skønne haver i typisk og traditionel japansk stil. I Kyoto får man stemningen af det ægte, gamle Japan ind under huden, og mange rejser herfra med oplevelsen af, at dette er et af de allerbedste steder i Japan. Her ser man også masser af geishaer og maikoer, dvs. japanske kvinder og piger i traditionelle dragter og kjoler. På mange måder er Kyoto det helt rigtige sted at opleve det traditionelle Japan.

Himeji

På rejsen mellem Tokyo og Kyoto (ca. tre timer med det imponerende højhastighedstog Shinkansen) kommer man forbi Himeji, hvor man finder et af landets mest imponerende slotte fra 1600-tallet. Stedet er bl.a. berømt for at have medvirket i James Bond-filmen "You Only Live Twice" og er Japans mest besøgte slot. Dette arketypiske japanske bygningsværk er fredet af UNESCO, og man forstår hurtigt hvorfor.

Ski i Japan: Hokkaido og Sapporo

Er man til sne og ski, er det Japans nordlige ø Hokkaido, man skal rejse til. Her ligger masser af vilde skove i velbeskyttede nationalparker og mellem aktive vulkaner.  Terrænet er over store dele af øen velegnet til skisport og andre aktiviteter i sneen. Sne falder her nemlig masser af mellem november og april, og ud over den overdådige Sapporo Snow Festival i øens hovedstad, Sapporo, er her masser af vintersportsmuligheder. Prøv f.eks. de gode skiresorts Niseko, Furano og Rusutsu. 

Det sydlige Japan: Okinawa

I den stik modsatte ende af Japan finder man øgruppen Okinawa, der er lunt placeret i den sydlige del af Japan med høje temperaturer det meste af året. Både hovedøen Okinawa og de mindre øer omkring den, rummer smukke strande og fortryllende koralrev. Så sørg for at din rejse til Japan også inkluderer et besøg på Okinawa, for dette oversete sted byder faktisk på nogle af verdens mest overdådige koralrev og uimodståelige strande. Et fantastisk sted!

Priser i Japan

Det er ikke helt så dyrt at rejse i Japan, som mange tror. Dette gælder selvfølgelig kun, hvis man gør sig lidt umage for at finde de billige steder. Som backpacker i Japan kan man finde overnatning til omkring 150 kr. pr. nat og spise tre daglige måltider for cirka samme beløb. Skal maden smage af lidt mere, skal man typisk regne med at bruge omkring 250 kr. om dagen på mad.

Har du spørgsmål om rejsen til Japan?
Kontakt KILROY

Kontakt