Kazakhstan

KILROY kan hjælpe dig med at arrangere rejsen til spændende Kazakhstan
 

Rejser til Kazakhstan - i hjertet af Centralasien

Kazakhstan har en helt naturlig skønhed som skal opleves. Adventure- og udendørsmennesker vil elske denne del af verden. Kazakhstan har klippeformationer og funklende søer omgivet af de smukkeste bjergområder. Lær om den kazakhstanske levemåde og smag kamelmælk ved navn shubat. KILROY hjælper dig med at planlægge rejsen til Kazakhstan.

Kom hurtigt videre:

Kazakhstan er uudforsket og landet du skal rejse til hvis du vil have oplevelser ikke mange andre får. Selv Borat (Ali G) kommer fra Kazakhstan og landet er endda det 9. største land i verden med over 15 millioner indbyggere, hvoraf størstedelen bor i bjerglandskaber.

Kazakhstan grænser op til Kina, Rusland, Turkmenistan og Uzbekistan og Det Kaspiske Hav. Med denne lokation har landet spændende og udfordrende aktiviteter til den aktive og eventyrlystne rejsende. Hvis du bor hos en lokal Kazakh familie, vil du blive overrasket over deres overvældende gæstfrihed og venlige sind, og ikke mindst deres talenter på en hest. Den gamle nomade livsstil er stadigvæk synlig rigtig mange steder i landet.

Almaty - byoplevelser i Kazakhstan

Almaty var engang hovedstaden i Kazakhstan (i dag er det Astana), dog er Almaty stadig landets største og mest udviklede by. For mange rejsende er Almaty blot et stop på rejsen, men man kan sagtens bliver her i et par dage.

Almaty ligger smukt omgivet af bjergtoppe og du kan fornemme den russiske indflydelse, selvom den kazakhstanske kultur er vokset gevaldigt de sidste par år. Når du går rundt i Almaty, kan du fornemme den moderne arkitektur, springvand og parker omgivet af smukke omgivelser. Du kan finde lækre hoteller, restauranter, butikker, fede caféer og teatre. Almaty er også vært for et fantastisk natteliv. Du kan besøge Panfilov Park, hvor du kan se en af de flotteste bygninger af træ der nogensinde er bygget. Vi kan også anbefale City Hall og New Square hvor alle de nationale parader og fester afholdes. Af muséer kan du besøge Central State Museum, State Art Museum (hvor de udstiller traditionelle kazakh beklædninger og smykker), samt Museum of Kazakh National Instruments.

Og så er der gode nyheder til sauna elskere. I området omkring Panfilov Park kan du finde Arasan Baths som har finske og russiske saunaer - uden tvivl en interessant kulturel oplevelse.

Trekking, ski og udendørsliv i Kazakhstan

Kazakhstan er kendt for sit robuste landskab og billedrige bjerglandskab. Her kan du se verdens to nordligste bjergtoppe på over 7000 meter, en gigantisk gletscher og søer der strækker sig ind i Kirgisistan, Kazakhstan og Kina. Forblændende! Trekking, med eller uden hest, i Altay bjergene er en uforglemmelig oplevelse. Det er der slet ikke nogen tvivl om.

rejse i kazakstan - rejse i Kazakhstan

Medeu er kendt for sin kæmpe skøjtebane og Shymbulak er et skiresort kun en halv time fra Almaty. Du kan også hike til Lake Issyk-Köl. Du skal bare huske at læse om farer for sneskred som kan ske hele året. 

I Tian Shan bjergene ved Kolsai Lakes, er der mulighed for at sejle i både, fiske, ride på heste, svømme, stå på ski og skate om vinteren. Hvis du er til vandsport er der mulighed for kano og rafting, som du fx kan opleve ved Ill River som ligger mellem Lake Qapshaghay og Lake Balhash.

Naturreservater i Kazakhstan

Silkeruten - Almaty Lake i Zaili Alatau i Kazakstan

Kurgaldjino naturreservatet ligger i den nordlige del af Kazakhstan og er hjem til det nordligste hjemsted i verden for lyserøde flamingoer. Hvis du er interesseret i fugle, kan du også spotte svaner og ørne. I centrum af landet kan du se unikke Lake Balkhas som er halv salt- og halvt ferskvandssøer. Uden tvivl et besøg værd.

Hvornår skal man rejse til Kazakhstan?

Vinteren i Kazakhstan er rå og kold, så man skal overveje om det er på denne årstid at man vil tage på besøg. Vi anbefaler rejser til Kazakhstan fra juli til august. Maj til september er også gode rejsemåneder. Hvis du vil trekke i bjergene i Kazakhstan kan vi anbefale juni til september. Ski sæsonen i Kazakhstan strækker sig fra november til april. 

Hvordan rejser man rundt i Kazakhstan?

Start din rejse rundt i Centralasien ved at flyve til Almaty og Astana. I Kazakhstan er der busforbindelser mellem næsten alle mindre og større byer - kvaliteten er ikke i top men eventyrrig. I Almaty benytter de sig af trolleybusser. Taxaer er tilgængelige i alle byer, men husk kun at køre med de officielle.

Du kan tage toget fra Chimkent/Shymkent og videre til Novosibirsk i Rusland eller Tashkent i Uzbekistan. Fra Almaty kan du tage bussen til Ürümqi, Yining and Zharkent. Fra Almaty II The Zhibek Zholy (Silkeruten) tager dig til Ürümqi, Kina.

Det er dog lidt mere besværligt at komme til Kirgisistan. For at komme dertil skal du tage en bus/minivan fra Almaty til Bishkek og tomle resten af vejen. For at komme til Turkmenistan skal du tage til grænsen cirka 200 km fra Zhanaozen og herfra kan du tage mod Bekdash i Turkmenistan. Køb din togbillet i god tid og husk at medbringe mad til rejsen.

Rejsetips fra KILROY

Smag på den kazakhstanske chai te på de lokale caféer som hedder 'Chai-Khan'. Hvis du rejser til mere øde destinationer i Kazakhstan har du mulighed for at prøve kamelmælk, som hedder "shubat". Du skal også prøve "plov", en lækker ret med fried rice, gulerødder, kød, rosiner og tomater.

Eftersom Kazakhstan, og de omkringliggende lande, er forholdsvist svære for rejsende at komme rundt i, anbefaler vi kraftigt at du hopper på en af vores spændende rundrejser i Kazakhstan hvor du kommer rundt med andre rejsende, tæt på de lokale, naturen og seværdighederne. På denne måde får du set mest muligt i landet.

Husk at søg om visa i god tid. 

Skal vi hjælpe dig med rejsen til Kazakhstan?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Kazakhstan

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt