Kina

Nyd synet af Kinas mest truede dyreart, pandaen
 

Rejser til Kina - en verden for sig

Hvorfor ikke udfordre sig selv lidt når man alligevel skal ud i den store verden? F.eks. ved at udforske en af verdens ældste civilisationer midt i en af verdens hurtigst voksende økonomier, rejse fra vinter til sommer eller fra buddhistiske til muslimske områder uden at krydse landegrænser. Dette og meget mere er Kina - køb din rejse til dette fantastiske land hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Andre steder i Kina:

Beijing, Shanghai, Hong Kong

Kinas infrastruktur gør det - måske overraskende for nogen - nemt at rejse rundt i, men samtidig vil du opleve, at landets størrelse i sig selv gør det noget nær umuligt at dække helt - eller bare halvt! Men lige meget hvilke dele af Kinas fascinerende regioner du vælger at udforske, er der gode chancer for at du aldrig vil glemme din rejse til Kina.

Det uendelige, kaotiske Kina

Vær beredt på at møde de uendelige kinesiske menneskemasser, det evindelige lydinferno i gaderne, lugtene der hænger overalt og er så anderledes fra alt, du kender. Vær beredt på at møde et generelt kaos! Men forvent samtidig, at du vil nyde og lade dig forundre af alle disse indtryk.

Rejsen til Beijing

Rejsen i Kina kan passende starte i hovedstaden Beijing, hvor man først og fremmest bør sætte tid af til at nyde de imponerende bygningsværker Himlens Tempel og Den Forbudte By, der var Kinas magtcentrum i mere end 500 år. Selvfølgelig skal man også se Den Himmelske Freds Plads, en af verdens allerstørste åbne pladser. Og for ægte backpackere er det selvfølgelig et must at vandre på den berømte Kinesiske mur fra Simatai til Jinshanling. Men her er også mange andre interessante seværdigheder, som der kan gå dage med at udforske. For eksempel Sommerpaladset, et storslået arkitektonisk højdepunkt beliggende i de smukkeste og fredeligste haver ud til en smuk sø. Når man bliver træt af de overrendte turistmagneter, kan det anbefales at udforske nogle af byens mange folkerige og spændende kvarterer - allerhelst ved at lade sig transportere rundt i en cykeltaxi eller leje en cykel, som i høj grad var lokalbefolkningens klart foretrukne transportform indtil for nylig.

Cruise på Yangtze

For at opleve Kinas storhed og de voldsomme bjerglandskaber ved "The Three Gorges", der omkranser Yangtze-floden, kan det varmt anbefales at tage på et flodcruise på den verdensberømte flod, og den største i Kina. Udsigterne undervejs er fænomenale, og så er en sådan tur samtidig vidunderligt afslappende. Hop på i Yichang og stå af i Chongqing og nyd et par afslappende dage i fantastiske omgivelser her i det relativt uberørte Kina.

Rejsen til Shanghai

Rejsen i Kina kan fortsætte til den sydende og boblende metropol Shanghai på Kinas østkyst. Shanghai kan ikke sammenlignes med nogen anden by i Kina. Østen møder Vesten i denne spraglede millionby. Tag en slentretur langs floden på "The Bund" og du vil få et umiskendeligt indtryk af det ægte Shanghai. Bag dig vil du finde de gamle og charmerende franske kolonibygninger, mens du på den anden side har udsyn til det restaurerede Pudong-kvarter, der prydes af moderne og temmelig excentriske skyskrabere, hvoraf flere bestemt er et nærmere besøg værd - og så kan man jo passende nyde udsigten fra 88. etage i den vilde Jinmao-bygning. Nogle få blokke fra The Bund finder du den neonoplyste shoppinggade Nanjing Lu, en af verdens travleste af sin slags og en af de bedste eksempler på den voksende kinesiske kapitalisme. Husk også at besøge et af markederne her, hvor du kan prutte om prisen til den store guldmedalje. Der findes nu også et godt alternativ til det hektiske byliv i Shanghai, når man får nok af det: en flerdages udflugt til haverne i Hangzhou og Suzhou. Højdepunktet her er Hangzhous berømte West Lake og te-plantagerne.

Det sydlige Kina: Yangshuo

Hvis man fortsætter rejsen til den sydlige del af dette uoverskuelige land, bør man først og fremmest besøge Yangshuo. Her i denne del af Kina kan man tage en bådtur på Li Jang-floden eller slappe helt af i en af de nærliggende landsbyer, mens man nyder udsigten til de spektakulære og ekstremt smukke klippeformationer, der skyder frem fra den frodige subtropiske regnskov.

Det vestlige Kina: Storhed og skønhed

Når du får nok af de travle og hektiske gader i det tætbefolkede østlige Kina, er det bedste du kan gøre, at tage et af de behagelige "soft sleeper"-tog til landets vestlige del. På sådan en togrejse som varer flere dage, kan du samtidig komme forbi en del af den gamle og berømte silkerute, der løber gennem store dele af Kina. På vejen kan du besøge en af Kinas mest værdifulde skatte: Terracotta krigerne i Xi'an. Et fantastisk og samtidig meget gådefuldt syn. Her kan du slentre rundt i byens muslimske kvarter, hvor du bør se den gamle moske og lade dig forføre i gader og på markeder fyldt med friskslagtede grise og får.

Når du følger Silkevejen længere vestpå kommer du til de særprægede byer Urumqi og Turpan ikke langt fra grænsen til Tibet. Så føler man virkelig, at rejsen til Kina er komplet. Man bør dog holde sig væk om sommeren, her bliver det ganske enkelt for varmt og ulideligt.

Området indbyder til eventyrprægede køreture i firehjulstrækker, men sørg altid for at være godt forberedt, da du vil rejse rundt i barske og til tider mennesketomme områder. Til gengæld vil du blive belønnet med himmelsk smukke udsigter i dette svimlende og dramatiske højland, og ikke mindst synet af det smukke og meget berømte Potala Palace når du nærmer dig Lhasa.

Video: 10 ting du skal opleve i Kina


Det landlige Kina

Har du ikke fået nok af det afsides og "gamle" Kina med sådan en udflugt til Vestkinas endeløse sletter, er der masser af autentisk, landlig stemning at hente i store dele landet. Der er meget charme i at bo på en såkaldt "Nong jia le", et simpelt værelse i forlængelse af en slags bondegård - en enestående måde at komme tæt på denne landbefolkning. Oplevelsen bliver endnu større, hvis man kan en smule kinesisk - eller rejser med en engelsktalende kineser, der kan fungere som tolk. 

Kinas uforglemmelige gadeliv

I sidste ende, når du efter din rejse sidder og kigger dine feriebilleder igennem, er det ret sandsynligt, at du vil mindes stunderne i Kinas befærdede gader mere end noget andet. For eksempel da du tøvende kastede dig ud i at smage noget af den mærkelige mad fra en af de utallige gadeboder, hvor eksotiske ingredienser blandes og tilberedes over en trækulsgrill midt i gadevrimlen. Senere sidder du måske på kantstenen og mingler med de lokale, mens I udfordrer hinanden i drikkelegen 'campei'. Og fuldender dagen og aftenen med at gøre en gruppe af den venlige lokalbefolkning selskab på en af byens karaokebarer, hvor der synges og drikkes Qingdao-øl med stor glæde. På vej hjem i de tidlige morgentimer kan du passende stramme kroppen lidt op ved at deltage i en af de tidlige morgenseancer af Tai Chi i en af Kinas mange hyggelige parker.

Uddannelse i Kina

Grib chancen for at studere i et internationalt studiemiljø hvor arbejdssproget er engelsk. Universitetet lægger stor vægt på globalisering og internationalisering. Et studieophold i Kina vil garanteret give dig oplevelser for livet og byder på et fantastisk og spændende miljø. Læs mere om uddannelse i Kina og hvordan KILROY kan hjælpe dig videre.

Praktisk information før rejsen til Kina

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Kina på www.rejsedoktor.dk. Det kan også være en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk, for andre sikkerhedsmæssige oplysninger ved rejser til Kina.

Lad os designe din rejse til Kina sammen!
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Kina

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt