Beijing

Det Olympiske Stadion - "Birds Nest" i Beijing
 

Rejser til Beijing - Kinas fascinerende hovedstad

Beijing er et ideelt udgangspunkt for rejsende til Kina, en by der giver den perfekte introduktion til dette enorme land, "Riget i Midten". I Beijing kan man nemt bruge en uge, så meget er der at opleve. Især den ældgamle arkitektur og kultur kombineret med hverdagens gadevrimmel gør Beijing til en uforglemmelig oplevelse. Book din rejse til Beijing hos KILROY

Kom hurtigt videre:

Beijings mange oplevelser

Beijing er først og fremmest stedet, hvor man finder nogle af Kinas allerstørste kulturelle skatte og seværdigheder: Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By, Sommerpaladset og Himlens Tempel - for blot at nævne nogle af de største. Men Beijing rummer også så meget andet, en masse unikke 'små' oplevelser i hverdagens gadebillede, på restauranterne (maden er speciel, men fantastisk!) og ikke mindst med det kinesiske folk, som både kan forekomme mærkeligt og reserveret, men samtidig yderst venligt og ikke mindst nysgerrigt.

Tiananmen Square: Den Himmelske Freds Plads

Dette er verdens største åbne plads, og i den grad et sted du vil have svært ved at glemme. Her findes det Beijing og det Kina, man har hørt så meget om: kinesiske mænd der læser avisen eller spiller brætspil, grupper der dyrker tai chi og børn der leger med drager, alt i mens uniformerede vagter sørger for ro og orden og billedet af formand Mao våger over stedet fra den ene endemur. Her er en helt speciel stemning, og man bevæger sig rundt her nærmest med en lille smule ærefrygt. Den kinesiske kultur og historie er simpelthen så meget til stede her, det mærkes med det samme. For enden af pladsen ligger også Maos mausoleum, hvor man kan se formandens balsamerede lig - hvis man altså kan overkomme at stå i kø i timevis! Måske kan man bedre overskue at stå tidlige op, i så fald kan det stærkt anbefales at komme her ved solopgang og se den morgenlige flaghejsnings-ceremoni - et ret spektakulært syn i morgensolen.

Den Forbudte By og Himlens Tempel

Der er noget helt særligt over Den Forbudte By, denne kæmpemæssige by i byen omgivet af høje mure. Det er lidt som at bevæge sig rundt i et Kina fra tidernes morgen, når man går her med udsigt til de flotte og karakteristiske røde huse med gyldne pagode-tage. Især hvis man går en tur tidligt om morgenen, inden de store flokke af turister dukker op. I den sydlige ende af området finder du det fantastiske Himlens Tempel i en stor park - når du har set dette tempel, vil de fleste andre templer blegne i forhold til.

Sommerpaladset

Lidt uden for Beijing finder man et af de absolutte højdepunkter: Sommerpaladset. Der er i virkeligheden tale om en stor park med søer, udsigtsposter og grønne områder, så man bør sætte hele dagen af til sit besøg her og give sig selv muligheden for at slappe lidt af. Her er utroligt smukt, og på en klar dag kan man nyde synet af Beijings skyline.

Den Kinesiske Mur

Også et lille stykke uden for Beijing, og et endnu større højdepunkt, ja som de fleste ved, et af klodens store menneskeskabte vidundere: The Great Wall of China. Den Kinesiske Mur. Et enestående bygningsværk og syn midt i de smukke bjerge uden for Beijing. Muren strækker sig gennem det meste af Kina over cirka 6.350 km, så hvad du ser her ved Beijing er blot et lille bitte udsnit. Også her støder man uundgåeligt på større turistgrupper, men en mulighed for at undgå dem, er at vælge en trekkingtur på det stykke af muren, der går mellem Simatái og Jinshanling. En tur på cirka fire timer der kræver lidt ekstra, da muren ikke alle steder er i lige god stand. Til gengæld er eventyret større og fornemmelsen af at være alene om det helt i top.

Når du får nok af Beijings seværdigheder

Husk nu at give dig tid til alt det andet. Lej en cykel og følg med flokkene af cyklende kinesere, eventuelt ned gennem en af de karakteristiske og spændende "hutongs", disse smalle gyder der fylder de forskellige kvarterer rundt omkring i byen. Her leves det ægte og traditionelle Beijing-liv. Stop op og få dig en frisklavet "baozi" - en indbagt sag med kød eller grøntsager. Eller find en af de lokale restauranter hvor der er mange kinesere - det er et sikkert tegn på, at maden er god. Her taler kokken eller personalet med garanti ikke andet end mandarin (som alle andre kinesere), så når du skal bestille din mad, er der ingen anden udvej end at pege på kortet eller på nogle af de retter, kineserne ved bordene omkring dig får.

Har du spørgsmål om rejsen til Beijing?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Beijing

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt