Shanghai

Oplev en af verdens største storbyer - Shanghai
 

Rejser til Shanghai - Kinas kæmpe

Det er en kæmpe oplevelse at besøge Shanghai. Byen er nemlig både kæmpe som i stor - faktisk gigantisk - og kæmpe som i ekstremt fascinerende. Og selv om byen er ekstremt moderne og nærmest futuristisk, er det ikke svært at finde masser af stemning fra det gamle Kina. Faktisk er Shanghai i den grad et mix af det moderne og det traditionelle Kina. Book din rejse til Shanghai hos KILROY!

Shanghai er den by i Kina der ligner vesten mest. Byen er samtidig den kinesiske by, der har forandret sig mest og flest gange på kortest tid.

Område i Shanghai: Pudong

Shanghai er opdelt i to dele; Pudong og Puxi. I 1990 var Pudong et underudviklet område mest bestående af rismarker. Men kun små 20 år senere er Pudong et pulserende og livligt område med tårnhøje skyskrabere. En af verdens største bygninger, Jin Mao Tower, Asien's største stormagasin og det kendte tv-tårn der hviler 3 fødder samt et gigantisk akvarium, findes alt sammen i Pudong bydelen. Du bliver helt svimmel af at kigge op på de gigantiske skyskrabere. Intet kan forberede dig på fornemmelsen, når du kigger ned fra toppen af en af disse høje bygninger.

Områder i Shanghai: Puxi Puxi og Waitan

Puxi Puxi bydelen er mere varieret i forhold til stil og arkitektur; forestil dig hele spektret fra kolonistil til supermoderne. På flodbredden som skiller Pudong og Puxi ligger Waitan (også kaldet "The Bund"). Det er her det virkelig sker - "The Bund" er en lang bred boulevard, der er fyldt med eksklusive butikker, restauranter, barer og natklubber samt internationale bygninger og banker. Arkitekturen er virkelig imponerende og kan prale med en blanding af barok, romantisk og gotisk stil. Tidlig morgen i Huangpuy Park ved siden af "The Bund" kan du se de ældre Shanghai-borgere lave Tai Chi og Qigong - en stærk kontrast til nætterne, hvor The Bund bliver lyst op med alverdens neonfarver på bygninger og på gaden. Wow! Det siges, at "hvis du ikke har besøgt The Bund, har du ikke rigtig været i Shanghai" - hos KILROY er vi enige! Andre "must see's" når man besøger Shanghai, er at gå rundt i "Folkets Park", lokalt kaldet  Yuyang (Yu Garden); en vidunderlig 400 år gammel have med mange smukke traditionelle huse og bygninger. En fantastisk oplevelse. Også den buddhistiske kultur og arkitektur er meget synlig i Shanghai.

Shopping i Shanghai

Shanghais store udvalg af butikker, forretninger og markeder vil ikke skuffe dig. Der er sågar en risiko for, at det vil gøre selv de mest erfarne shopaholics trætte!

De klassiske shoppingområder er Nanjiung Road og Huahi Road. Her vil du finde masser af lækre forretninger - prisen er dog også derefter. "French Concession" med de små gader er derfor et langt bedre alternativ, og her kan du med garanti finde masser af fantastiske ting og sager. Taikan Road er også et godt alternativ med hyggelige og interessante butikker. Shanghai har masser af markeder, så sørg for at dit "krejler-gen" er i topform ved anskomsten til Shanghai.

Maden i Shanghai 

Alle slags køkkener findes i Shanghai og du kan regne med at spise godt under dit besøg i Shanghai. Maden er f.eks. bedre ift. Beijing. En af vores favoritter er "1221", beliggende på Yanan Xi Lu 1221. Her serverer de autentiske Shanghai-retter. Her kommer mange turister, men maden er så god, at det ikke gør noget. Prisen er OK med både billige og dyre retter på menukortet. Husk at reservere bord! Tag evt. en taxa, da det er lidt svært at finde. En anden god restaurant i den lidt billigere ende er "Hunan Xiangcun Fengwei". Restauranten ligger på Wulumugig Street i French Concession. Her serveres mad fra Hunan-køkkenet. Hvis der ikke er plads, er der mange andre gode restauranter i samme gade. Et fantastisk luksusspisested (i vestlige termer er det ikke så dyrt) er South Beauty med sit forbløffende Sichuan-køkken og cool design. Den ligger på Taojíang Lu gaden.

... party i Shanghai - Shanghai for festaberne

Nattelivet i Shanghai er meget varieret og der er så meget at vælge imellem: Laidback jazzbarer, uhøjtidelige pubber og barer samt vibrerende klubber, hvor du kan danse til de små timer. Listen er lang. Hvis du ønsker at feste på The Bund og danse til musik fra internationale DJ's, er Attika og La Coast to alternativer. En fantastisk udsigt, mange dansegulve, live band og fede terrasser, er nogle af grundene til et besøg. Vores favorit er Barbarossa Lounge, som ligger tæt på en lille sø i Folkets Park; det sted er uden tvivl den mest trendy klub i byen takket være designet og atmosfæren i klubben. Stilen er mellemøstlig, hvilket gør at du føler dig som en orientalsk prins eller prinsesse mens du går mellem luksuriøse sofaarrangementer, terrasser, dansegulv og barer. Et must hvis du ønsker en smagsprøve på nattelivet i Shanghai.

Transport rundt i Shanghai

Den bedste måde at bevæge sig rundt på i Shanghai, er undergrundsbanen. Det er billigt, hurtigt og effektivt. De områder hvor undergrunden ikke går, er der altid busser eller taxaer. Et virkelig spændende alternativ er at tage det magnetiske højhastighedstog MagLev, der med en utrolig fart på 480 km/t går fra lufthavnen til centrum. Bemærk at der ikke er mange stationer/stop på vejen mellem lufthavnen og byen.

En tur til Shanghai er en rejse ind i en futuristisk verdens-metropolis. Den har så meget at tilbyde både for den traditionelle og den moderne rejsende. Shanghai er uden tvivl en af de fedeste byer i Asien, så vores råd til alle backpackere er at inkludere Shanghai som en del af en længerevarende rejse rundt i Asien.

Book din rejse til Shanghai

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt