Kirgisistan

Kunne det friste med en lokal bolle i Kirgisistan?
 

Kirgisistan - landet med de mange bjerge!

Kirgisistaner kendt for sin storslåede, uspolerede naturlige skønhed. Her er kun 15% af befolkningen brugere af internettet! Landet bliver ofte betegnet som "det centrale Asien´s svar på Schweiz". Det bjergfyldte land byder på mange muligheder for at gå på opdagelse. Og så er Kirgisistan særdeles velegnet til trekking og camping!

Kom hurtigt videre:

Kirgisistan er i sandhed en destination der endnu er uspoleret af andre rejsende; her er virkelig noget at komme efter for dig der vil opleve smuk natur og betagende landskaber! Bjerge dækker over 80% af landet med talrige små dale, klare blå søer og gletchere der skaber en alpin-lignende skønhed. De stejle bjerge inkluderer 5 af klodens 12 højeste punkter.

Befolkningen er sammensat af en blanding af kirgesere, usbekere, russere, samt over 30 andre stammer og nationaliteter. 75% af befolkningen er muslimer, dog er Islam for de fleste kirgesere blot en kulturel baggrund, og bliver ikke praktiseret til daglig. Kirgisistan udbyder fantastsike muligheder for trekking og camping. Du kan også hyre en lokal guide fra en af de mange turist virksomheder der udbyder guidede ture. Du finder dem i Bishkek og andre store byer.

Traditioner i Kirgisistan

Når man taler om Kirgisistan kommer man ikke uden om at nævne de traditioner, der gør dette folk så stolt af sin identitet. De traditionelle sportsgrene afspejler vigtigheden af at ride på hest. Hesten siges at være det vigtigste en kirgeser ejer. De mest populære lege til hest inkluderer Kyz Kuumai (en kyssejagt, hvor manden jagter en pige for at kysse hende. Hvis det ikke lykkedes ham, må hun jagte ham slå ham med sin ridepisk!), Oodarysh (to deltagere prøver at smide den anden af sin hest), og Kok Boru (rytterne kæmper mod hinanden for at vinde liget af en hovedløs ged).

Måske vil du opleve at høre komuz, et gammelt båndløst streng-instrument som giver central-asiatisk musik dens unikke lyd. Den første komuz menes at datere helt tilbage til år 6000 før kristi fødsel!

De mest populære retter inkluderer kirgistaniski plov, lagman og manti. Prøv også at smage Kirgisistan´s nationaldrik, kumiz, som essentielt er fermenteret mælk fra en hoppe!

Bishkek

Bishkek er hovedstaden og den største by i Kirgisistan. Denne rene by har et stort antal bygninger med typisk sovjetisk stil og orientalsk arkitektur. Bishkek har mange monumenter der er værd at se, hvor den mest berømte er Monument of Manas. Der er også natklubber og diskoteker der har længe åbent. Osh er den næststørste by, og var en del af Silk Road i flere århundreder. Den sydlige del af Osh er et af de mest populære camping områder i Kirgisistan. 

Steder at se i Kirgisistan

Den isblå sø Issyk-Köl er den næststørste bjergsø i verden, efter lake Titicaca i Peru. Kom og se søens skønhed, som er omgivet af bjerge og gletchere.

Hesteridning, trekking og camping

rejser til kirgisistan - rejse til kirgistan

Trekking til hest er en interessant oplevelse. Man kan aldrig undervurdere vigtigheden af ridning i Kirgisistan! Udforsk sommerens græsarealer og korm i form ved at klatre op af de store bjerge! Hvis du er interessret i trekking kan du tage til Altyn Arashan. Det er et område med storslået naturlig skønhed, perfekt til trekking. Når du får brug for en pause kan du prøve en af de varme pools. Lake Song-Köl som befinder sig i midten af landet er ideel til camping. Her er mange græsarealer om sommeren og du vil nemt kunne lære de imødekommende hyrder at kende, såvel som de lokale, der medbringer sine dyr (heste og køer) om sommeren. Se de traditionelle yurts, som er en special slags hytte. 

Klima i Kirgisistan

Klimaet afhænger af hvor i Kirgisistan man er: Det varierer fra polar til subtropisk! De syd-vestlige dale når op på 40°C om sommeren, hvorimod vejret i de nordlige bakker er tempereret. Om vinteren når de koldeste områder ned på frostgrader med den sibiriske vind, og det sner selv i ørken områderne. Det gennemsnitlige minimum om vinteren er -24ºC! Den bedste tid at rejse hertil er fra juli til september. Lavine-faren er størst i marts og april samt fra september til midten af oktober.

Transport i Kirgisistan

Fordi landet er fyldt med bjerge skal vejene gå gennem stejle dale, hvor mudderskred og snelaviner forekommer. Det er næsten umuligt at rejse rundt i højt beliggende områder om vinteren. Toglinjerne krydser internationale grænser, og det kan tage tid at komme gennem grænsekontrollen. Heste bliver almindeligvis brugt som transportmiddel, og ridnng er klart den letteste måde at komme rundt - og samtidig en mulighed for at komme til de landområder der ikke er tilgængelige med bil. Du kan også tage på rundrejse i Kirgisistan der også tager dig igennem de omkringliggende lande. Læs mere om ture og rejser rundt i Kirgisistan.

Har du spørgsmål om rejsen til Kirgisistan?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Kirgisistan

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt