Laos

Laos: Oplev den smukke natur omkring byen Vang Vieng
 

Rejser til Laos - Asiens åndehul

Laos er et af de mest uspolerede og indbydende steder i Asien. Landet rummer en særlig autencitet, overdådig natur, smukke vandfald og bjerge samt unikke landsbyer med en fantastisk gæstfrihed. Book din rejse til Laos hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Din rejse til Laos

Et cruise på den berømte Mekong River, en vandring mellem templer i den historiske Luang Prabang, en frokost ved flodbredden i hovedstaden Vientiane, et besøg i den gamle kongelige by Champasak. Ja, en rejse til Laos er ensbetydende med masser af unikke oplevelser i dette specielle asiatiske land, der fortjener meget opmærksomhed end det har fået indtil nu. Lige meget hvor I landet du rejser, vil du opleve at tingene foregår i det samme, lave og behagelige tempo, og at landet er dejligt rent og uberørt. Laos er virkelig en åbenbaring.

Som blommen i et sydøstasiatisk æg

Laos ligger i en meget attraktiv del af Sydøstasien mellem Myanmar, Kina, Vietnam, Cambodia og Thailand. De fleste af landets seks millioner indbyggere lever i Mekong Valley, hvor bl.a. hovedstaden Vientiane ligger. Og ud over skøn natur i stor stil byder landet også på en spændende kultur og en meget gæstfri befolkning.

Laos: Et rejsemål med en ny åbenhed

Efter at have været isoleret i næsten 20 år har Laos på det seneste åbnet dørene for turister i stigende grad. Det er f.eks. ikke kun landets tre internationale lufthavne, der giver adgang til landet; man kan også rejse ind i landet via en række grænseovergange fra nabolandende, og derfor er det blevet meget nemmere at besøge Laos på rejsen i Sydøstasien. Og store dele af landet inviterer samtidig til at rejse langt fra alfarvej - for den eventyrlystne backpacker der er træt af de gængse rejsemål, er Laos simpelthen perfekt. Denne omstændighed kombineret med landets smukke landskaber vil helt sikkert betyde endnu flere rejsende i fremtiden. Så for dig er der kun én ting at gøre: Go before it's too late!

Fra hovedstaden Vientiane ned ad Mekong River

Hovedstaden Vientiane er både ganske livlig og tilpas tilbagelænet og hyggelig. Her finder man et fornuftigt udvalg af barer og restauranter og heldigvis en ganske rar og venlig atmosfære. Byen ligger ved den berømte Mekong River, og mange rejsende til Vientiane får lyst til at rejse fra byen med flodbåd for at få den autentiske oplevelse af livet i denne del af Asien. Man bør selvfølgelig vælge en af de langsomme både, så man får den helt rigtige oplevelse af floden og omgivelserne. Denne rejseform er også en god måde at møde andre rejsende på, og endda have god tid til at lære dem at kende i. Samtidig giver den adgang til en række oplagte stop og seværdigheder på vejen - for eksempel den specielle og charmerende landsby Pakbeng og den gamle hovedstad Luang Prabang. Undervejs kan du nyde udsigten til det indbydende landskab med smukke grønne bakketoppe og bjerge, her og der afbrudt af en idyllisk fiskerlandsby. Om ikke før er det på sådan en tur, Laos vil vinde dit hjerte.

Du vil føle dig velkommen i Laos

De fleste backpackere der rejser i Asien er af den opfattelse, at folk i Laos er endnu venligere og hjælpsomme end i det øvrige Sydøstasien. Her er en særlig behagelig og afslappet atmosfære. Her tales fransk (Laos var under fransk herredømme tidligt i det 20. århundrede) og engelsk, så det er ikke svært at begå sig som rejsende og komme i kontakt med de lokale.

Luang Prabang

Backpacking-i-laos-rejser-til-laosMunke i Luang Prabang.

På din rejse i Laos må du ikke snyde dig selv for et besøg i den historiske by Luang Prabang, der ligger hvor floderne Mekong og Nam Khan løber sammen. Kommer man fra Thailand, kan man rejse hertil fra Huay Xai ved den thailandske grænse - en rejse der tager cirka to dage med "slow boat". Her i Luang Prabang ses den franske indflydelse tydeligst - byen er næsten som en miniudgave af Frankrig. Her er franske restauranter, croissanter, franske oste og en fransktalende befolkning. Alt sammen selvfølgelig i smukke, tropiske omgivelser. Mange rejsende hertil roser byen for dens gode mad og restauranter, et sted hvor man kan fylde maven med andet end de uundgåelige nudler og ris. 

Rejsen til Van Vieng

Rejsen i Laos kan også meget vel tage dig forbi Van Vieng, det tredje punkt i trekantsomårdet der også inkluderer Luang Prabang og hovedstaden Vientiane. Van Vieng kaldes også backpackernes hovedstad, fordi den byder på en lang række aktiviteter og underholdningsmuligheder for rejsende. 

Byen ligger ikke langt fra Cambodias grænse, og her finder man også et af Asiens største vandfald, Li Phi. Dette smukke vandfald er omgivet af en smuk frodighed og en række særprægede, uregelmæssige bjerge. Også resten af området omkring Van Vieng er fantastisk, her er det ene smukke sceneri efter det andet. Lej en cykel eller tag på vandretur til de særprægede limstenshuler i nærheden og glem ikke at komme tæt på den venlige lokalbefolkning, der altid vil give dig et smil med på vejen.

Sæsoner og festivaler i Laos

Det er regntid i Laos fra juni til oktober, men også i denne periode er det værd at besøge landet, da det ligger hen i endnu mere frodighed - dalene bliver fantastisk frodige og grønne på denne tid af året. Man fejrer det lokale nytår i april og den store festival "That Luang Festival" i november, så der er næsten altid noget at komme efter i dette dejlige land. Laos giver dig nogle af verdens bedste muligheder for at udforske og slappe af på samme tid i et smukt, rent og imødekommende land. Der er ingen grund til at vente - rejs til Laos før det er for sent. 

Praktisk information før rejsen til Laos

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Laos på www.rejsedoktor.dk. Det er også en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk, for andre sikkerhedsmæssige oplysninger ved rejser til Laos.

Har du spørgsmål?
Kontakt en rejsekonsulent

Kontakt