Vientiane

En munk i Vientiane i Laos
 

Rejser til Vientiane - en storby på landet

Ved den majæstetiske Mekong flod, hvor Thailand møder Laos, finder du den mest afslappede hovestad i Asien, Vientiane.

Hvis du ikke vidste at dette er hovedstaden i Laos, så ville du tro, at du var ankommet til en mindre by på landet. Vientiane er på ingen måde hektisk og pulserende som du kan opleve i fx Bangkok og Kuala Lumpur. Alle slapper helt af! Du kan vandre omkring på de store gader, hvor symboler fra den franske kolonitid og arkitektur grænser op til de buddhistiske templer. Du skal også skrue ned for tempoet, og så snart at du har vænnet dig til den specielle Vientiane følelse, så er det svært at komme ud af den igen.

Sightseeing i Vientiane

Selvom at Vientiane er en meget afslappet by, så kommer du ikke til at kede dig. Der er masser af smukke seværdigheder i og omkring byen, som du skal opleve. 

Et af Vientianes highlights er Patuxai som er Asiens triumfbue og et resultat af den franske indflydelse i Laos. Fra toppen af Patuxai får du smuk udsigt over byen og Mekong floden. Glem ikke dit kamera! Lige udenfor byen finder du det vildeste tempel i Laos, Pha Tat Luang. 

Templerne er dækket med guld og sammen former de symbolet på buddhismen i Laos. Men også Wat Phra Keo og Wat Sisaket templerne, lige udenfor byen, er også er et besøg værd. Du kan også komme på flere ture og oplevelser i Vientiane med KILROY. Vi har unikke rundrejser hvor du kommer tæt på landet, kulturen og befolkningen. Du kan også lave frivilligt arbejde i Vientiane, og hjælpe lokalbefolkningen på din rejse. Det er en speciel og fantastisk oplevelse at være frivillig i udlandet.

Shop på morgen markedet

Hvis du vil shoppe og finde typiske souvenirs fra Laos, så skal du prøve Talat Sao, også kendt som morgenmarkedet. Her kan du købe næsten hvad som helst fra elektronik, ure, tøj og smukke smykker. Men det de fleste morgenmarkeder er berømte for, er de smukke vævede tørklæder, som du kan købe til en god pris. Altså hvis du er god til at prutte om prisen. Hvis du er garvet, kan du ofte få skåret 50-75% af original prisen.  

Buddha Parken

Den berømte Buddha Park 'Wat Xieng Khuan' ligger cirka 25 kilometer udenfor byen. Parken er bygget for at forene de asiatiske religioner med Laos' legender. I parken finder du en fantastisk samling af skulpturer af Buddhister og Hindu figurer. Parken ligger smukt ved Mekong floden, så efter en gåtur er der masser af smukke caféer langs floden, hvor du kan nyde en kølig drink, en romantisk middag eller solnedgangen. En oplevelse du aldrig vil glemme! 

Hotel og hostel i Vientiane

Laos er blevet en meget populær destination, og der er masser af hoteller og hostels for at imødekomme det stigende antal besøgende i landet. Hotelmulighederne i Vientiane rangerer fra moderne guesthouses, til hostels og luksushoteller. Blot man befinder sig i centrum ved Nam Phu Square skal man ikke lede længe for man finder overnatning. Kun i højsæsonen (januar), kan det anbefales at finde bolig hjemmefra. Dog er det altid en god ide at have booket overnatning i Laos Vientaine ved ankomst. Så behøver man ikke at rende rundt med kufferter og lede efter bolig. Du kan søge efter hotel i Vientiane online hos KILROY.

Transport i Vientiane

Vientiane er stedet for gående turister. Der er højst sandsynligt ikke andre byer i denne region som kan opleves til fods. En anden nem og sjov måde at opleve Vientiane på, er på cykel. Cruise rundt i de store gader, i dit eget tempo, eller langs Mekong floden hvor lokale bønder sælger alle slags frugter. Hvis det er for meget for dig at cykle på din ferie, kan du også finde hyggelige tuktuks på hvert et hjørne, som kan tage dig omkring i Vientiane til en god pris. Læn dig tilbage og nyd turen! 

Det er også nemt at rejse rundt i Vientiane med bus. Der er tre store busstationer omkring Vientiane, så tjek hvilken du skal tilbage til, inden du kører. Den nordlige busstation er hovedstationen for internationale og længere busrejser. Herfra kan du tage en bus til Vietnam, Thailand, Malaysia og de andre større byer i Laos. Hvis du vil opleve Laos og de omkringliggende lande med et buspas, kan vi anbefale at booke et buspas i Laos. På denne måde får du det bedste af Laos, og rejser med andre eventyrlystne. KILROY kan vedlede dig omkring rejsen med buspas rundt i Laos.

Den lidt dyrere KVT og Laody busser og de busser der kører sydpå, kører fra Si Muang busstationen. Busserne der kører rundt i Vientiane har afgang fra Talat Sao busstationen. Man kan købe billetter hos lokale rejsebureauer i byen.

Har du spørgsmål om rejsen til Vientiane?
Kontakt en rejsekonsulent

Kontakt