Mongoliet

Oplev Mongoliet på hesteryg
 

Rejser til Mongoliet - ved verdens ende

Mongoliet i den nordøstlige del af Asien er et af verdens mindst befolkede lande med nogle helt fantastiske landskaber. Landet er helt i særklasse, slet ikke som noget andet du har set, både hvad natur og kultur angår. Book din rejse til Mongoliet hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Mongoliet er et forunderligt land. Landet er tre gange større end et af Europas største lande, vores naboland Sverige, men har blot 2,8 millioner indbyggere. Der er altså tale om et temmelig øde og mennesketomt land (faktisk verdens mindst befolkede land pr. kvadratkilometer) med store, åbne vidder og masser af frisk luft. Så meget desto større grund til at rejse hertil! Mongoliet er et fantastisk bekendtskab med store endeløse sletter, imponerende natur og en befolkning der lever et liv så langt fra den vestlige livsstil som man næsten kan forestille sig.

Ulan Bator / Ulaanbaatar - Mongoliets hovedstad

Mange rejsende til Mongoliet kommer før eller siden forbi hovedstaden, Ulan Bator (også kaldet Ulaanbaatar), i landets nordøstlige del. Her finder man et køkken der er noget helt for sig selv (overvejende bestående af okse og lam, men ofte tilberedt lidt anderledes end vi er vant til herhjemme) og et af verdens bedste naturhistoriske museer. The Natural History Museum har nemlig en uforlignelig samling af udstoppede dyr og dinosaur-skeletter fra Gobi-ørkenen, der er landets største ørken. 

I Ulan Bator (Ulaanbaatar) bør man også tjekke Grandan Khiid, byens største buddhistiske kloster, du, samt besøge et eller flere af byens smukke templer. Og heldigvis byder byen på massevis af billige hoteller og spisesteder, alle sammen perfekte for den rygsækrejsende der prøver at holde udgifterne nede. 

Uspolerede Mongoliet

På en rejse til Mongoliet kan man ikke undgå at bemærke og beundre den ekstreme natur, Mongoliet tilbyder. Også klimaet er ekstremt, med sommertemperaturer over 35 grader og vintertemperaturer ned til minus 30 grader! Foråret er ekstremt smukt her, med vilde blomster der skyder frem over alt på landets sletter og bjergskråninger når vinterens sne endelig smelter og solen får magt. Og takket være landets lave befolkningstal er det ikke svært at nyde landets vidtstrakte sletter, kæmpemæssige ørkener, imponerende bjerge, fredfyldte skove, krystalklare søer og rige dyreliv. Disse enestående scenerier er, kombineret med landets spændende historie og venlige, gæstfri befolkning, garanti for en rejseoplevelse lidt ud over det sædvanlige.

Mongoliet - et land i to dele

Man kan groft sagt inddele Mongoliets natur i to: Den nordvestlige del er domineret af høje bjerge i op til 4.000 meters højde, lange, brede floder og imponerende saltsøer. Den største bjergkæde heroppe er Altai, og det er i dette område, floderne Irtysh, Ob og Yenisei har deres udløb. Det er også i denne del af landet, man finder landets store, berømte græssletter og vidtstrakte fyrretræsskove. 

Sydpå er naturen præget af stenfyldte vildmarker med kolossale saltsletter, og det er desuden her, man finder landets største ørken og en af de største i verden, Gobi-ørkenen.

Lev som og med de lokale i Mongoliet

Noget af det bedste og mest specielle ved Mongoliet er den unikke kultur og livsstil, man kan opleve hos landets befolkning. Og det vil være synd at snyde sig selv for at opleve denne på nærmeste hold - man kan f.eks. prøve at bo sammen med en lokal familie i en af de traditionelle "ger" eller "gir", som er en slags kæmpemæssigt telt der fungerer som mange familiers bolig på sletterne - typisk i nomadestil, fordi befolkningen flytter rundt med deres græssende husdyr så som heste, kameler, får og geder. Sådan en oplevelse vil med sikkerhed stå som noget helt uforglemmeligt efter din rejse til Mongoliet. Du vil nok også blive indbudt til at smage på den obligatoriske hestemælk... noget af en speciel oplevelse!

Det er ikke helt så vanskeligt at foretage en rejse gennem disse næsten mennesketomme og endeløse dele af Mongoliet - Den Transsibiriske jernbane løber nemlig gennem det meste af landet og giver den rejsende mulighed for at besøge disse afsides egne af landet. Der er dog stadig store dele af landet, der er svært tilgængeligt, hvorfor vi også kan anbefale at man oplever Mongoliet på en af de spændende ture i Mongoliet.

Man kan dog også få en smagsprøve på livet som det leves af de lokale i Tereji National Park ca. 80 km. fra hovedstaden Ulan Bator, hvor man også kan prøve at bo i et ger-telt.

Tereji National Park

Netop Tereji National Park er et af de smukkeste naturreservater i Mongoliet. Her blandt vilde floder og grønne skovområder kan man give sig i kast med en række spændende aktiviteter som f.eks. bjergklatring, rafting, hesteridning samt svømning i iskolde søer (!) - og efter disse strabadser kan man jo passende afslutte dagen med en af de lokale specialiteter: fårekøds-kebab og et glas gedemælk, sådan som en lokal eventyrer ville gøre det! Ja, Mongoliet er bestemt ikke som noget andet …

Prøv også...

På rejsen i Mongoliet bør du også opleve den storslåede Nadaam Festival, der løber af stablen tre dage i juli hvert år over alt i landet. Her fornemmer man tydeligt Mongoliet som det var i gamle dage i ægte Ghengis Khan-stil; her er masser af brydekampe, hestevæddeløb og bueskydning. Også Gobi-ørkenens storhed med udsigt til snedækkede bjergtoppe midt fra det varme ørkensand skal opleves. Denne ørken løber fra det sydlige Mongoliet til det nordlige Kina, og opleves allerbedst på en af de oplevelsesture i Mongoliet, du kan booke gennem os. 

Skal vi designe din rejse til Mongoliet sammen?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Mongoliet

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt