Sri Lanka

Sri Lanka skal opleves inden det bliver for overturistet
 

Rejser til Sri Lanka - sydøstasiatisk magi

Sri Lanka er en pragtfuld ø-stat i Sydøstasien, lige syd for Indien. De smaragdgrønne tropiske skove, flotte strande og meget smukke, grønne landskaber. Den gamle, traditionsrige kultur og det imponerende dyreliv. Ja, Sri Lanka har masser at byde på, og det er bare med at komme af sted, inden dette sted bliver opdaget af for mange mennesker. Køb din rejse til Sri Lanka hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Eksotiske Sri Lanka

Sri Lanka har været et centrum for buddhismen siden oldtiden, men i denne multietniske nation har også hinduismen, kristendommen og islam en stærk rolle. Dine øjne vil elske de farverige sarees og de overdådige hvirvelstrømme af det singalesiske alfabet, der pryder bybillederne over det meste af landet. Samtidig er det svært ikke at lade sig rive med af de eksotiske frugter, smukke smykker og spændende krydderier, du finder på markederne. Hvis du rejser til Sri Lanka samtidig med festivalerne (og det er svært at undgå, for der er næsten altid et eller andet i gang), er du sikker på at få en masse af denne slags oplevelser med dig hjem. 

Værd at vide om Sri Lanka 

Det er generelt nemt at rejse rundt i Sri Lanka, da de fleste byer er forbundet af landets jernbanenet. Det meste har udgangspunkt i hovedstaden Colombo. På grund af den tidligere britiske kolonimagt er landet på en række områder tydeligt influeret af den vestlige verden - samtidig med at landet er ekstremt funderet i den typiske sydøstasiatiske kultur. Sri Lanka er et udviklingsland, og alting er mere eller mindre billigt. 

Vil du rejse rundt i Sri Lanka sammen med andre?

Hvis du vil have de bedste oplevelser i Sri Lanka sammen med andre, kan du vælge at komme tæt på landet og kulturen på en rundrejse eller adventurerejse. KILROY har flere typer rundrejser i Sri Lanka hvor du kan vælge om du vil have adventure, natur, lokale eller dit velvære i fokus. Læs om vores oplevelser og ture i Sri Lanka, og tag kontakt til en af vores rejsekonsulenter hvis du har spørgsmål - de har selv været der!

Attraktioner i Sri Lanka

Elefanter i Sri Lanka - frivilligt arbejde

Glade elefanter i Sri Lanka. 

Yala National Park i den sydøstlige del af Sri Lanka er der, hvor store flokke af elefanter er beskyttet. Hvis du tager på safari i området kan du også se leoparder, hjorte og påfugle, og med større held en tiger. Wilpattu National Park i nordvest har mange spændende vandfugle, bl.a. storke. Sinharaja Forest Reserve er et UNESCO World Heritage Site med bakkede regnskovsområder og et interessant dyreliv på et relativt lille område. Parken, hvis navn betyder Løvens rige, er kun 21 km fra øst til vest og 7 km fra nord til syd og huser bl.a. masser af krybdyr, eksotiske fugle og enkelte pattedyr så som elefanter og leoparder.

Et andet højdepunkt på rejsen til Sri Lanka er Hill Country med dets bølgende, grønne teplantager, og hvis du har brug for lidt mere action, så er det Arugam Bay, en dejlig lille by ved havet med gode muligheder for surfing. 

Strand - Coconut Bar Unawatuna Sri Lanka

Nyd en kokosnød eller en cocktail efter en lang dag på eventyr i Sri Lanka.

Et andet godt sted at se teplantager er Ella, hvor man også finder flotte templer og vandfald. Også Horton's Plain og World's End er gode steder, hvis du er på udkig efter fantastisk natur. 

Surfing i Sri Lanka

Du kan kombinere din rejse til Sri Lanka med et ophold på vores fede surf camp på øens sydspids. Du bor i vores surf-villa lige ved stranden og havet, og du modtager undervisning af de bedste af de bedste. Hvis du er til hav, sol, strand og bølger kan du læse mere om surfing i Sri Lanka.

Dyrk yoga i Sri Lanka

Sri Lanka er også et oplagt sted, hvis du ønsker at få ladet batterierne helt op. KILROY tilbyder yogarejser til Sri Lanka, hvor du kommer til at bo i virkelig lækre omgivelser. Tjek vores forskellige muligheder for yogaophold i Sri Lanka ud her.

Frivilligt arbejde i Sri Lanka

Har du lyst til at komme helt tæt på de lokale i det land du besøger så bliv frivillig og hjælp der hvor der er brug for det. Læs mere om KILROYs spændende frivillige projekter i Sri Lanka.

Det gamle Sri Lanka

De gamle byer i Anuradhapura og Polonnaruwa er begge 'must sees' med deres pragtfulde stupaer og andre imponerende buddhistiske kunstværker. Byen Galle, der er på UNESCO World Heritage List, er en perfekt bevaret by, hvor du kan stadig mærke den hollandske kolonihistorie. 

Colombo Sri Lanka Gangaramaya

Sri Lankas hovedstad Colombo byder på mange kontraster.

Festivaler i Sri Lanka

Den 13. april er det singalesiske og tamilske nytår, og her fyldes gaderne med glade, festende mennesker. Esala Peraha er ligeledes en stor fest med fantastiske lokale kostumer og masser af lokale danse. Denne medrivende festival afholdes hvert år i juli eller august i byen Kandy. 

Sæsoner i Sri Lanka

Klimaet i Sri Lanka er tropisk og varmt. Den gennemsnitlige årlige temperatur svinger fra 28°C til 31°C. Man kan inddele året i to perioder: regntiden mellem maj og oktober, og den tørre tid, som er klart den bedste at besøge året på, fra november til april.

Værd at vide inden rejsen til Sri Lanka

Der har i årevis været kampe mellem Sri Lankas militær og De Tamilske Tigre, som nu er ophørt. Alligevel er det stadig vigtigt at være forsigtig. Kontroller rejseopdateringer inden afrejse på f.eks. Udenrigsministeriets hjemmeside. 

Har du spørgsmål om Sri Lanka?
Kontakt en rejsekonsulent

Kontakt