Sydkorea

Sydkoreas historie vil fascinere dig
 

Rejser til Sydkorea - det uberørte Asien

En rejse til Sydkorea er en rejse til et overset og traditionsrigt land, hvor man kan opleve lidt af hvert. Her er fredfyldte bjerge, smukke templer, varme kilder, livlige storbyer og lange kystlinjer. En rejse til Sydkorea er en rejse til det traditionelle og dog anderledes Asien. Book din rejse til Sydkorea hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Er du klar til at opleve Sydkorea? Landet som de fleste andre overser på rejsen til Asien. Følg vores links forneden og læs om hvorfor du skal vælge Sydkorea som destination på din jordomrejse.

Sydkorea udgør den sydlige del af den Koreanske Halvø og er med 48 millioner indbyggere et af verdens tættest befolkede lande. Men samtidig er det er land næsten uberørt af turisme, hvilket gør det til et perfekt sted at drage på eventyr og opleve en helt speciel og uspoleret del af Asien. Det meste af det sydkoreanske fastland består af bjergrige terræner og bakkede landskaber, mens der ud for kysten ligger en lang række øer.

Hvad kan jeg opleve i Sydkorea og Seoul?

Sydkorea er meget mere end Youtube hittet 'Gangnam Style' og PSY. Hvis du rejser til Sydkorea, kan du være sikker på at have masser at lave og vælge imellem. Man skal selvfølgelig se de helt specielle Tripitaka Koreana, en unik samling af buddhistiske skrifter fra mellem 1236 og 1252 nedskrevet på smukt beskårede træblokke. Her er mere end 80.000, og disse skrifter emmer på en eller anden måde af Fjernøstens mystik og svundne tider. En oplevelse, den rejsende ikke må snyde sig selv for i Sydkorea. 

Hovedstaden Seoul er en af de største byer i verden og er hjem til moderne arkitektur og gamle templer og paladser. Du finder en uendelig liste af subkulturer og får muligheden for at danse til K-pop natten lang.

Der er også mulighed for at opleve hvordan det traditionelle sydkoreanske hverdagsliv var i Korean Folk Village i byen Yongin lidt uden for hovedstaden Seoul. Et levende museum med eksempler på traditionelle huse, udsmykninger, dans, ceremonier og meget mere. Et absolut must, som det er nemt at komme ud til med bus fra Seoul.

Sydkorea byder også på muligheder for at dykke, fiske, stå på ski, bade i varme kilder, nyde fantastisk mad, trekke i bjergene og meget mere. KILROY har en unik rundrejse i Sydkorea hvor du får de bedste oplevelser på 10 dage.

Sydkoreas nationalparker og naturperler

En rejse til Sydkorea bør helt klart involvere et besøg i en eller flere af landets smukke nationalparker. En af de bedste er Hallyo Haesang National Park, der strækker sig over et stort område både på land og i vand. Her kan man bl.a. tage sig en svømmetur i det indbydende krystalklare vand, der omgiver den smukke kystlinje og de mange øer i området. Nationalparken er også hjem for en lang række dyre- og plantearter, så det er en god idé at huske kameraet.

Rejse til Sydkorea -mudeungsan -mountain

Naturen på Mudeungsan Mountain.

For dem der holder af at trekke, er øen Cheju-do (også omtalt Jejudo) det rigtige sted. Her kan man trekke gennem vulkanske landskaber, over klipper og i imponerende grotter. Man kan bl.a. trekke gennem verdens længste lava-rør (!), og i det hele taget er Cheju-do et helt eventyrligt og specielt sted.

Sydkorea byder på flere gode nationalparker: f.eks. Songnisan National Park i det centrale Sydkorea. Her er der også gode trekking-muligheder, og så kan man besøge Popchusa, et af Sydkoreas største og vel nok mest fascinerende tempelområder. Skal drømmesynet have et ekstra hak, skal du besøge endnu en nationalpark, Soraksan, der ligger på østkysten. Her finder man enorme vandfald, frodige, jomfruelige skove, bjerge, vilde floder, hvide strande og ældgamle templer! Kunne det lokke?

Strande og varme kilder i Sydkorea

På Sydkoreas nordøstlige kyst ligger Samch'ok, et område med fantastiske strande, hvoraf nogle har spændende klippeformationer, mens andre byder på det reneste, hvideste sand. Når du bliver sulten, kan du slå dig løs i områdets formidable fisk- og skaldyrs-restauranter. Fortsæt til Tongnae og Haeundae, hvor man finder nogle af Sydkoreas bedste varme kilder, der efter lokalt udsagn har helbredende virkning.

Overnatning i Sydkorea

Man finder alle former - og prisniveauer - for overnatning på rejsen rundt i Sydkorea. Her er både campingpladser, hostels, familiedrevne pensionater, mulighed for at overnatte i templer og dyre samt meget dyre hoteller! Din pengepung bestemmer. Søg efter hoteller og hostels i Sydkorea.

Offentlig transport i Sydkorea

Også infrastruktur og transportsystem er varieret og yderst veludviklet i Sydkorea, og er på mange måder sammenligneligt med det, man finder i Japan dvs. langt højere standard end i Europa. Såvel bus som tog er effektive og pålidelige transportformer, og i de større byer er der et enormt undergrundsnettet der gør det rigtig nemt at komme rundt i byen.

Maden i Sydkorea

mad i sydkorea - sydkoreansk mad

Sydkoreansk BBQ i Seoul.

Vi har gemt noget af det bedste til sidst: maden! Det sydkoreanske køkken er helt i top, smagfuldt, spændende og krydret som i f.eks. Japan, Kina og Vietnam. Sjældent har man smagt så lækker mad - prøv f.eks. Kimch'i, der består af kål, chili, hvidløg og ingefær. Blot et blandt mange eksempler på det sunde, simple og suveræne koreanske køkken. Ofte har du en grill på bordet på restauranterne og det er en spændende oplevelse selv at tilberede sit måltid.

Sæsoner i Sydkorea

Sydkorea har subtropisk, fugtigt klima. Sommeren er typisk fugtig og varm med temperaturer op til 40 grader, mens vintrene er tilsvarende lange og kolde med rigeligt sne. En god tid at besøge landet på er enten mellem september og november eller i april og maj, hvor klimaet er mere behageligt. Til gengæld kan her være mange turister, især japanere, så book overnatning i god tid. 

Vil du opleve Sydkorea?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Sydkorea

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt