Taiwan

Udforske de pulserende gader i Taipei
 

Rejser til Taiwan - alt godt fra Asien

Jungle, hektiske byer, gode vandreture og nogle af verdens bedste varme kilder. Taiwan er et af Asiens mest varierede rejsemål. Alligevel rejser mange turister udenom dette lille land, og det er en skam. Til gengæld kan du næsten få det for dig selv. Køb din rejse til Taiwan hos KILROY.

Nogle rejser til Taiwan for at dyrke taoisme, buddhisme eller en af de mange andre religioner der lever i Taiwan, andre rejser til Taiwan fordi taiwaneserne laver bedre kinesisk mad end kineserne, og andre for at købe det nyeste nye inden for computer gadgets. Taiwan er endnu ikke blevet et sædvanligt turistrejsemål, selvom landet byder på alt, hvad turister begærer indenfor natur, kultur og hjertevarm befolkning.

Taiwan - godt og blandet

Taiwan er et af verdens tættest befolkede lande med 23 millioner indbyggere på et landområde på størrelse med USA's mindste stater. Taiwaneserne klumper sig sammen i landets millionbyer, så her er masser af uberørt natur, hvilket gør landet til et komprimeret show room for naturattraktioner og kulturelle perler. Landskabet varierer meget i dette lille land. På øens centrum er bjergrige egne med krystalklare søer, gemte vandfald og gode muligheder for at træde vandreskoene til og campere, og langs den forblæste østkyst rejser klippelandskabet sig mellem øde sandstrande.  

Taiwans værste fjende: orkansæsonen - og Kina 

Det er bedst at besøge Taiwan uden for orkansæsonen. Fra midt august til start oktober danner store lavtryk over havet stor risiko for orkaner over Taiwan. Lige før orkaner rammer landet, bliver vejret solrigt og klart, fordi lavtrykket nærmest suger alle skyer til sig. Det ekstra gode vejr kaldes tyfonvejr. Omkring hvert fjerde år rammer en ekstra kraftig orkan landet med vindstyrker på op til 160 km/t. 

Det politiske forhold mellem Kina og Taiwan er stadig spændt og uafklaret. Efter anden verdenskrig tabte Kinas nationalistparti til kommunisterne, og flygtede til Taiwan, hvor de indførte et undertrykkende militærdiktatur. På grund af frygten for at kommunistiske undergrundsaktiviteter florerede i Taiwan, blev diktaturet først ophævet i 1987, og her blev det igen tilladt at tale taiwanesisk, dyrke de traditionelle religioner og frit debattere alt mellem himmel og jord. Stadig flere definerer sig nu som taiwanesere og ikke længere som kinesiske tredjegenerationsindvandrere. 

Taipei - det moderne Taiwan

Taipei har en hypermoderne facade bygget op omkring et skelet af ældgamle kinesiske traditioner, der gør mødet med millionbyen meget interessant. Trafikken, menneskemængderne og junglen af neonskilte giver byen en hektisk stemning, som det stigende antal hyggelige vestlige caféer og spejlblanke shopping malls med elevatormusik bløder op på.

Mange af den kinesiske diktator Chiang Kai-Sheks statuer er blevet fjernet, men den bombastiske Chiang Kai-Shek Memorial Hall står stadig. Her kan du lære alt om diktatoren og slentre en tur i den velfriserede park. 

Taiwan er kendt for sit fremragende køkken, og på Taipeis vedbesøgte natmarkeder får du byens bedste mad til de billigste priser. Forkæl dig selv med frisk fisk på Keelung Miaokou night market, eller eksperimentér med stinky tofu på det store Shilin night market.

Longshan Temple i Taipei er Taiwans ækvivalent til Den Forbudte By i Beijing og et "must see" for enhver rejsende, der besøger Taipei. 

Lugang - det levende museum

Lugang var engang en velhavende handelsby, og det ses på byens rigt udsmykkede templer og gamle traditionelle bygninger mellem smalle gyder, der dog overrasker med god plads i gårdene inde bag de smukke døre. Blandt byens mange stemningsfulde templer er Longshan og Matsu de mest imponerende. Husk at tage de pæne sokker på, for du får brug for at tage dine sko af flere gange om dagen, når du besøger templerne eller byens små tehuse.  

Østkysten - Suao Hualien Highway 

Brug et par dage på at køre ad denne sceniske hovedvej, som tager dig over klippebjerge, gennem smukke fiskerlandsbyer og forbi gemte hvide sandstrande med campingpladser lige ned til vandet og Taiwans smukkeste udsigter. Du kan også tage Highway 9, som løber parallelt med 11'eren, mellem bjergene længere inde i landet. 

Taroko Gorge - stejle klipper og dybe skrænter

Taiwans største og mest besøgte naturattraktion er Taroko Gorge ved østkysten. På blot 20 km. stiger landskabet fra havniveau helt op til 3800 m. Det må siges at være stejlt. Taroko Gorge er en godt 20 km lang kløft, der kløver klippelandskabet, og giver plads til en rivende flod, smukke vandfald og rolige varme kilder. Taroko Gorge ligger i Taroko National Park, som byder på mange smukke vandreture gennem varierende natur og små landsbyer. Det er en fordel at udforske parken i egen bil. Slut dagen af med at dase i de smukt beliggende Wenshan Hot Springs sammen med de taiwanesiske turister.  

Book din rejse til Taiwan

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt