Turkmenistan

Moskeen i Ashgabat
 

Billige rejser til Turkmenistan - spirituelt og mystisk

Det turkmenske folkefærd er meget stolte af deres land som er dækket af sandørken, omkranset af smukke bjerge og Det Kaspiske Hav. Turkmenistan er både mystisk og spirituelt og landet er måske mest kendt for den tidligere præsident Saparmurat “Turkmenbashi” Niyazov, som opførte smukke bygninger af marmor, store paladser og guldstatuer der summer af mysterier. KILROY kan hjælpe dig med at planlægge rejsen til og igennem Turkmenistan.

Kom hurtigt videre:

Turkmenistan er en anderledes og interessant destination til eventyrlystne og til dig der er interesseret i bjerglandskaber, sandørken og udeliv. Landets hovedstad Ashkabad og andre byer som Merv, Dekhistan og Kony-Urgench er også et besøg værd. På en rundrejse på Silkeruten kommer du tættere på alle seværdighederne.

Turkmenistan byder på mange oplevelser

Blandt alle 'Stan' landene i Centralasien er Turkmenistan muligvis det mest homogene land. Meget af landet er dækket af Karakum Black Sand Ørken. Over halvdelen af landets befolkning lever under fattigdomsgrænsen, og mange håber at dette ændrer sig ved investering i olie- og gasreservater som landet gemmer på. Turkmenistan har mange uopdagede områder, og udover den vilde natur, kan du forvente en spændende kultur og venlige lokale. Den tidligere præsident Saparmurat Niyazov, bedre kendt som Turkmenbashi (hvilket betyder: "far til alle turkmenere"), har bygget mange marmor monumenter, smukke paladser og guldstatuer i hovedstaden Ashkabad.

Turkmenere er utroligt stolte af deres identitet og respekterer dig, så snart du respekterer dem. Kvinder går på gaden i traditionelle og farverige hovedtørklæder og dekorerede kjoler der går ned til anklerne. Som de fleste andre nomadefolk, er turkmenere meget gæstfri og venlige. 

Ankomst til Turkmenistan

Hvis du ikke har bestilt din rejse til Turkmenistan på en af KILROYs rundrejser i Turkmenistan, kan det blive krævet at du booker en privatguide under dit ophold, men du kan godt gå opholde dig rundt omkring uden ham. Der kan også opkræves en personlig invitation fra en i Turkmenistan. Du kan spørge en rejsekonsulent fra KILROY om tilladelse til at komme ind i Turkmenistan på en rundrejse, så du slipper for denne del og papirarbejdet.

Når du lander i Turkmenistan skal du udfylde nogle papirer og ved afrejse kan du komme ud for, at du skal vise dine billeder på dit kamera. 

Lokale specialiteter i Turkmenistan

Det lokale smukke mønster ved navn Turkoman Bokhara rugs er berømt verden over, og det røde geometriske mønster bliver ofte kopieret i Indien og Pakistan. Køkkenet i Turkmenistan er inspireret af det russiske køkken og en ret du kan opleve mange steder er 'plov'. Det kan også anbefales at smage en stør fra Det Kaspiske Hav tilberedt på tempura måden. Af lokale drikke skal du prøve en Turkmenbashi vodka. Den lokale te er utroligt rig i smagen og kan findes på mange gadehjørner. 

Turkmenske byer

Turkmenistan har mange spændende byer og mange af dem har været en del af Silkeruten i gamle dage. På KILROYs rundrejser i Turkmenistan kommer du igennem byerne, og genoplever Silkeruten som i de gamle dage.

Ashkabad er hovedstaden i Turkmenistan og er muligvis den by der har den rigeste kultur. Se de smukke marmor monumenter, paladser og guldstatuer bygget af den tidligere præsident Niyazov. Husk at besøge storslåede Tolkuchka Bazaar og den 15 meter høje guld statue Turkmenbashi som roterer for at finde solen. Du skal også opleve Ashgabat flagstang på 133 meter, som har været den højeste i verden. 

For cirka 2000 år siden var de gamle byer Merv, Dekhistan og Konye-Urgench oaser for de langsomme karavanner på Silkeruten. I Konye-Urgench kan du se gamle minaretter, mausoleum og paladser der engang tilhørte det storslåede Khorezmshah emperie.

Hvad skal du opleve i Turkmenistan?

Der venter dig smukke naturoplevelser i Turkmenistan. Kow Ata er en svovlflod under bjergene kun en times køretur fra Ashgabat. Du kan svømme i det afslappende, mineralrige vand der menes at indeholde særlige medicinske mineraler mod sygdomme. Karakum, den golde sandørken, med dinosaur fodspor og brændene gaskratere er elsket af mange naturglade rejsende.

Historiske Gonur tæt på Merv City er også et besøg værd hvis man er interesseret i arkælogiske områder.

Hvis du vil shoppe skal du tage til Yimpas Shopping Center, som er en af de eneste vestlige supermarkeder i landet. Her kan du finde alt hvad du skal bruge under ét tag. Lækker mad, poolborde, tennisbaner og bowling hvis du trænger til underholdning. 

Vejret i Turkmenistan

Klimaet i Turkmenistan er subtropisk, med meget lidt regn om sommeren. Vintrene er milde og tørre i syd og meget kolde i den nordlige del af landet. Undgå at rejse til Turkmenistan i juli og august da temperaturerne kan komme op på 50 grader. Den bedste tid på året at rejse til Turkmenistan er mellem april og juni og mellem september og oktober. 

Transport og rejsen rundt i Turkmenistan

Det er virkelig nemt og BILLIGT at rejse indenrigs i Turkmenistan, du kan hoppepå et fly for omkring 5€! Du kan også køre med taxa eller kaste dig ud i at tomle. Togrejser i Turkmenistan er utroligt langsomt og ikke anbefalelsesværdigt med mindre du har en særlig interesse i at afprøve det. KILROY anbefaler at du booker en plads på en oplevelsesrejse der tager dig til Silkeruten hvor du kommer under huden på Turkmenistan med en der kender landet ud og ind, samt oplever de omkringliggende lande.

Gode råd om rejsen til Turkmenistan

Turkmenistan er en totalitær republik under fuld politikontrol. Menneskerettigheder, religionsfrihed og pressefrihed er ikke-eksisterende og besøgende skal være varsomme med at tage billeder af civile i uniformer eller af officielle bygninger. Du skal ikke udtale dig om landets politik, præsident eller befolkning og præsident Niyazov forbød paraboler, skæg, langt hår, ballet, opera og indspillet musik.

Har du spørgsmål om Turkmenistan?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Turkmenistan

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt