Uzbekistan

Se de smukke moskeer i Tashkent og Samarkand
 

Billige rejser til Uzbekistan - ældgammel kultur på Silkeruten

Rejs til Uzbekistan og oplev den historiske by Samarkand og shopping i de hyggelige bazarer i Tashkent, hovedstaden i Uzbekistan. Nyd naturen i landets parker og skove og underhold dig selv i byerne. KILROY hjælper dig med at planlægge din rejse til Uzbekistan fx som en rejse på Silkeruten. Vi har flere typer rejser der tager dig gennem Uzbekistan og de omkringliggende lande.

Kom hurtigt videre:

Uzbekistan er hjem til over 28 millioner indbyggere og landet har den største befolkning i Centralasien. Vidste du at Uzbekistan er det eneste af kun to lande i verden der er indlandslande, dvs omkranset af to lande fra kysten (det andet land er Liechtenstein). Den eneste metro i Centralasien kører igennem Tashkent og så er landet udnævnt til at være det reneste land i det tidligere Sovjetunionen. Vi anbefaler at du smager nationalretten med ris ved navn 'plov' med vin dertil, også fra Uzbekistan.

lav plov - opskrift på plovSmag plov på din rejse til Uzbekistan.

Den bedste måde at rejse rundt i Uzbekistan på, er med en af KILROYs rundrejser i Uzbekistan på Silkeruten. På denne måde får du det bedste af landet sammen med andre eventyrlystne og I rejser med en guide der kender landet og kan fortælle insider historier og vise hemmelige områder. Du kan rejse på Silkeruten og vores rejsekonsulenter vil med glæde fortælle mere om denne rejse.

Tashkent and omgivelserne

Dit første møde med Tashkent er måske ikke umiddelbart 'kærlighed ved første blik', men efter at du har været lidt på opdagelse vil du måske opdage, at byen faktisk er helt okay. Bygninger i sovjetisk byggestil blandet med moderne arkitekter, en livlig atmosfære og mange forskellige restauranter giver dig fede oplevelser i Tashkent. Byen ligger lige ved den gamle Silkerute fra Kina til Europa.
Tashkent har gode muligheder for underholdning. Besøg fx Tashkents temapark, den byder ikke på overvældende attraktioner, men den er god underholdning en dags tid. Fra Tashkents TV tårn kan du finde god udsigt og lækre restauranter. Du kan også prøve Tashkent Water Park der blandt andet har et bølgebad. Husk at medbringe eget håndklæde.  

Du skal også prøve metroen (Centralasiens eneste), men husk at det ikke er tilladt at fotografere i metroen. Du kan også komme omkring med en taxa - husk at fastsætte prisen inden du sætter dig ind i taxaen. Det kan også anbefales at besøge Ugam-Chatkal National Park kun en time fra Tashkent. Der kan du rafte, trekke og endda stå på ski. 

Samarkand

Samarkand er uden tvivl et af de bedste steder i Uzbekistan og også nævnt på UNESCO's Heritage Sight. Denne 4000 år gamle historiske by er kun fire timers køretur fra Tashkent. Se de smukke moskeer og historiske bygninger og besøg det antikke centrum Registan. Husk billeder af Bibi-Khanym, en af de smukkeste moskeer i verden.

Transport i Uzbekistan

Du kan flyve til Tashkent med fx Aeroflot eller Turkish Airlines for blot at nævne få eksempler. Fra Uzbekistan kan du rejse med tog til Kazakhstan hvor der er forbindelser til Rusland og Ukraine.

Vejret i Uzbekistan

Uzbekistan er et land med ekstreme vejrforhold. Om vinteren kan det fryse ned til -23 grader og om sommeren kan det blive op til 40 grader. De bedste tidspunkter at rejse til Uzbekistan er om foråret og efteråret.

Godt at vide om rejsen til Uzbekistan

Du vil blive overrasket over hvor gode internetforbindelserne er, samt adgang til elektricitet. Husk at registrere dig mindst tre dage inden ankomst til landet. De fleste hoteller kan gøre det for dig, og ellers ordnes det via KILROY hvis du booker en rundrejse gennem en rejsekonsulent. Du skal helst undgå at gå ud efter solnedgang og at befærde dig alene på gaderne. Tag ikke værdigenstande med dig og afvis pænt hvis fremmede lokale vil vise dig nattelivet. Husk altid at bære en kopi af dit visa og pas på dig da politiet til enhver tid kan bede dig fremvise det.

Har du spørgsmål om rejsen til Uzbekistan?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Uzbekistan

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt