Vietnam

Det berømte og smukke Halong Bay - Vietnam
 

Rejser til Vietnam - det bedste af østen

Hvad tænder du på? Frodige grønne rismarker, spektakulære bjerglandskaber, sejlture på havet mellem fantastiske limstensklipper, smukke strande, asiatisk mad i topklasse? På rejsen til Vietnam kan du få det hele. Book din rejse til Vietnam hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Glæd dig til at rejse rundt i Vietnam

Vietnam vil overraske dig! Rejs langsomt og du vil opdage en utrolig mangfoldighed af mennesker, scenerier og mad i et af Asiens hurtigst udviklende lande. En rejse gennem Vietnam byder på mange top-destinationer, man ikke må snyde sig selv for: Halong Bay, Nha Trang, Phan Thiet, Mekong-deltaet, Hoi An, Danang og Sapa - her vil du finde en skøn blanding af overdådige strande, historiske monumenter og billedskønne limstens- og bjergområder.

Og så er der jo storbyerne Hanoi, Ho Chi Minh City (Saigon) og Hue, der alle fortjener opmærksomhed.

Vietnams mennesker

Som rejsende i Vietnam er noget af det første, man bemærker, og som bliver ved med at falde i øjnene, den store mangfoldighed af mennesker og kulturelle variationer. Fra Flower Hmong-minoriteterne, som lever som de gjorde for flere hundrede år siden, i den nordlige del af landet til den veluddannede forretningskvinde i travle Ho Chi Minh City - der er en verden til forskel, men alligevel lever de i samme land. Sådan er det hele vejen gennem dette fascinerende land: for hver ny by et andet folk - deres udseende, madkultur, tøjstil, dialekt og meget andet er forskelligt fra sted til sted, og heldigvis har hvert sted sin helt egen charme.

Video: 5 ting du skal se i Vietnam


Vietnams køkken

- er superbt! Forestil dig det allerbedste fra det asiatiske køkken med et touch af inspiration fra det franske. Hvad enten størrelsen af ens budget er stort eller småt, vil man altid få fantastiske kulinariske oplevelser på rejsen i Vietnam - selv risene smager anderledes og bedre! En af de mest kendte vietnamesiske retter er Pho Bo, en nuddelsuppe med oksekødsstykker og delikate urter og krydderier. Her serveres den traditionelt som morgenmad fra små boder på gaden, der udelukkende tilbyder denne ene ret. Det er virkelig billigt, og det smager virkelig godt!

Man vil hurtigt opdage, at man spiser alt i Vietnam! Mange lokale restauranter serverer eksempelvis mave eller grisefødder - som er helt harmløst og faktisk kan være en smagsoplevelse, det er værd at få med. Man skal dog holde sig fra de specielle steder, der har kød fra truede dyrearter på menuen. Der er mange af den slags dyr i Vietnam, og ved blot at sætte sine fødder i sådanne restauranter, 'bidrager' man til udryddelsen af disse dyr. Hold dig væk!

Frivilligt arbejde i Vietnam

Drømmer du om at hjælpe de lokale i Vietnam, er et arbejde som frivillig i et par uger en investering værd. Du kommer tæt på de lokale og hjælper der hvor der er brug for det. Derudover kan du også skrive udlandserfaring på dit CV og oplevelserne som frivillig vil du huske for altid. Læs mere om KILROYs frivillige projekter i Vietnam her.

Transport i Vietnam

Den offentlige transport i Vietnam er virkelig omfattende og du kan komme hvor som helst - og fra dit stop, hvor enten det måtte være, er der til fods aldrig uoverskueligt langt til de store oplevelser.At Vietnam er blevet så godt et land at rejse i, hænger især sammen med udviklingen af vejnettet - hvilket samtidig har ført til voksende trafik på vejene. Af sikkerhedsmæssige årsager skal det derfor anbefales, at man vælger et af de store og lidt dyrere busselskaber, især på hovedfærdselsåren mellem nord og syd i landet. Eller alternativt tager en togrejse, som også er en virkelig god måde at opleve Vietnam på. Også indenrigsflyvninger er en god mulighed - Vietnam Airlines er blandt verdens mest moderne og servicerer ruten mellem Ho Chi Minh City og Hanoi dagligt med en Boeing 777.

Lokale busser og taxier er aldrig et problem at komme i nærheden af, og prismæssigt er det også yderst overkommeligt. Man kan for eksempel hyre en taxi for en hel dag og komme på en skræddersyet dagsudflugt - det kan anbefales, men sørg altid for at aftale prisen på forhånd. Og sørg også for at vælge en taxi fra et af de større, velrennomerede taxiselskaber.

Go before it's too late

Det er aldrig for sent - men Vietnam udvikler sig ekstremt hurtigt, og måske vil det slet ikke være det samme om fem eller ti år. Vietnam er et land, der fortjener at blive udforsket nu.

Praktisk information før rejsen til Vietnam

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Vietnam på www.rejsedoktor.dk. Det kan også være en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk, for andre sikkerhedsmæssige oplysninger ved rejser til Vietnam.

Har du spørgsmål om rejsen til Vietnam?
Kontakt KILROY

Kontakt