Hanoi

Se det berømte og underholdende Water Puppets Show i Hanoi
 

Rejser til Hanoi - Vietnams dejlige hovedstad

Mange rejsende finder Vietnams hovedstad Hanoi den mest charmerende og smukke hovedstad i hele Asien. Det skyldes sikkert kombinationen af brede, træ-fyldte boulevarder, små, hyggelige gader og mange åbne pladser med parker og søer. Hertil skal man lægge Hanois travle handelsliv, gode kaffe, enestående køkken og mange pagoder, kirker og templer.

Den største tjeneste du kan gøre dig selv i Hanoi er at se og opleve alt det "midt imellem". Ja, sæt dig på en bænk eller en fortovskant og nyd verdens bedste Pho Bo (vietnamesisk nuddelsuppe), mens du ser livet passere forbi i Hanois gader. Her vil du opleve kaos og harmoni side om side.

Hanoi og bjerget - og vilde orkideer

Selvfølgelig er her også masser af seværdigheder du bør se, men dette gadeliv og mødet med mennesker vil med garanti rangere højt på din liste, når du husker tilbage på Hanoi og Vietnam. Gå en tur rundt i den gamle bydel, til den moderniserede og trendy del på den vestlige side af søen Hoan Kiem, eller til de mere autentiske og ret så travle kvarterer på nordsiden, hvor størstedelen af de handlende er lokale der handler dagens fornødenheder. På denne måde får du endnu et glimrende indblik i dagens Vietnam.

Pagoder, templer, markeder og gode udflugtsmål

Der er massevis af templer, pagoder og markeder, der er værd at se i og omkring Hanoi, men snyd heller ikke dig selv for en udflugt til nabobyen Bat Trang, hvor man kan opleve fremstillingen af karakteristiske vietnamesiske potter på tæt hold.

Omkring Hanoi kan vi varmt anbefale en tur længere mod nord, til de mere øde egne af Vietnam, eller til den smukke Halong Bay med de karakteristiske lodretstående klippeformationer. Går rejsen sydover fra Hanoi kan man passende besøge Tam Coc, der ligger cirka 100 kilometer syd for Hanoi. Tam Coc kaldes 'Halong Bay på land', for dette område er fyldt med lignende imponerende limstensformationer, der kan opleves på lejet cykel eller fra både der sejler på de nærliggende, små floder.

Overnatning i Hanoi

Der findes masser af hostels og hoteller i Hanoi til rimelige priser, også selv om flere hoteller har hævet standarden og priserne de seneste år på grund af stigninger i ejendomspriser i landet. Byen bør opleves til fods, så vi anbefaler at man bor i nærheden af Hoan Kiem-søen, der har de fleste interessante steder inden for 'rækkevidde'. Allerbedst er det at bo på nordsiden af søen, alternativt på vestsiden. Herfra kan de bedste steder snildt nås til fods.  

Book din rejse til Hanoi

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt