Havana

De gamle amerikanerbiler - ofte i spændende farver - præger vejene overalt på Cuba
 

Rejser til Havana - Hvor tiden står stille

I Cubas hovedstad Havana føles det som om, tiden har stået stille i et halvt århundrede eller mere. Byen oser af charme og en særlig afslappet stemning, og så er dens huse og kvarterer noget af det smukkeste i hele Mellemamerika og Caribien. Drik mojitos, dans salsa og ryg en cigar! Book din rejse til Havana hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Hovedstaden Havana har 'the real stuff'

Mens verden udviklede og moderniserede sig gennem sidste halvdel af det 20. århundrede, var det som om Cuba blev efterladt tilbage i 50'erne - med Havana som selve symbolet på det. Her i den cubanske hovedstad ser bygningerne ud præcis som de gjorde da de blev rejst, gamle amerikanske biler fylder gaderne og hele bybilledet nærmest skriger ordet RETRO ud i den varme luft. Ja, Havana kan forekomme gammel og slidt, men det er netop hvad mange kommer for at opsøge - og for at opleve byen og dens unikke udstråling og stemning, inden det 21. århundrede indhenter den.

Lad Havanas charme forføre dig og lede dig ind i en verden, du ikke troede stadig eksisterede. Nyd nationaldrinken mojito som den skal laves (glem kopierne, her får du the real stuff!), tag en slentretur rundt i gaderne og hils på de venlige gamle kvinder, der ryger cigarer på hyggelige balkoner og terrasser. Cubanerne er et imødekommende folkefærd med stor lyst på livet, og især hvis man kan et par gloser på spansk vil de tage dig til sig - måske inviterer de dig endda inden for i deres hjem til et festligt salsaparty.

Nattelivet i Havana

Havana er måske ikke stedet hvor man får sit livs gourmetmåltid, men til gengæld er en tur ud i nattelivet næsten en sikker vinder hver gang. Her er barer og klubber overalt, men det er mindst lige så oplagt og ikke mindst underholdende at kaste sig ud i dans sammen med de lokale til de uforlignelige og fængslende salsarytmer, der næsten altid kan høres et eller andet sted i Havana. Og så kan man ikke forlade Havana uden at have tilbragt nogle hyggelige timer på en af byens berømte jazzklubber med ægte 50'er-stemning.

Bo med de lokale i Havana

Der er masser af udmærkede hostels og hoteller af en lidt bedre standard i Havana, men den mest anbefalelsesværdige overnatningsform er så afgjort de såkaldte casas - cubanernes private huse. Ja, mange af de lokale familier udlejer værelser i deres eget hus, og denne mulighed er en perfekt måde at opleve lokalbefolkningen helt tæt på. Oveni er det til yderst fornuftige priser.

Transport i Havana

Det er en god idé at booke transporten fra lufthavnen til selve Havana i forvejen, da lokale busser næsten er ikke-eksisterende. Ellers kan en taxa anbefales - turen tager cirka 30 minutter og bør (med mindre du snyder dig selv) mellem 15 og 25 af den særlige konvertible peso, der er en helt særlig møntfod for turister i Cuba (100 danske kroner = cirka 18 pesos).

Taxier er generelt en god og billig løsning. De såkaldte tourist taxis er pålidelige og kan prajes overalt på gader og stræder eller uden for hoteller. Cykeltaxier er en anden mulighed, de findes overalt, koster cirka det samme som almindelige taxier og giver selvfølgelig en langt bedre udsigt.

Prisniveauet i Havana

Man kan både finde det dyre og det billige i Havana, men som backpacker med et budget kan man få det til at hænge sammen for mellem 20 og 25 US dollars for mad og overnatning per dag.

Har du spørgsmål?
Spørg en rejsekonsulent

Book din rejse til Havana

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt