Curacao

Mambo Beach - bliv forfrisket med en svømmetur i det klare vand!
 

Curacao - evig solskin og smukke koralrev

Hvis man kommer ind i Caribien fra det sydvestlige hjørne, begynder denne øgruppe helt bogstaveligt med ABC. Her finder du øerne Aruba, Bonaire og Curacao, der tilsammen udgør den ene af de to grupper i de nederlandske Antiller. Curacao er hovedøen, men med dens omtrent 140,000 indbyggere er det et lille sted. Besøg Curacao for at opleve en spændende og eksotisk feriedestination.

Hvis du skal rejse til Curacao, en del af det forhenværende nederlandske Antiller, vil du hurtigt opdage hvad der gør denne skønne ø så speciel: Den farverige hovedstad Williemstad, flere små, skønne strande og de betagende smukke koralrev langs syd-vestkysten gør Curacao til den ideelle rejsedestination ikke kun for dykkere, men også for eventyrere og strandelskere.

Curacaos hovedstad: Willemstad

Som navnet hentyder til, har Curacaos hovedstad fået sit navn fra den nederlandske kolonitid, og byen bærer stadig et klart præg af koloniansk atmosfære. Willemstad kan på én og samme tid fungere som både by og landsby. Den ligger spredt udover bakkerne som befinder sig omkring den naturlige havn Schottegat, der med sin store dybde og eminente placering har spillet en afgørende rolle i landets historie. Den spiller stadig en vigtig rolle, fordi havneporten gør det muligt for lukrative krydsttogtskibe at ligge til. Kanalen Sint Annabaai deler byen i to sektioner, forbundet af broen ved navn Queen Emma Bridge.

Curacaos farver og historie

Der er noget afslappet og jordbundent over store dele af Willemstad, selvom trafikken til tider kan være hektisk. Den gamle del af byen er yderst imponerende. Her har den nederlandske del af byens kolonianske historie efterladt sig mange stilfulde bygninger i skarpe, lyse nuancer i alle regnbuens farver. Blandingen af markeder, caféer og museer samt det historiske distrikt gør Willemstad unik, og det er åbenlyst hvorfor byen er på UNESCOs verdensarvsliste. Punda-distriktet på den østlige side af kananlen er et godt sted at shoppe.

Noget du ikke vil støde på under din tur til Curacao er øens oprindelige beboere, Arawak indianerne. Størstedelen af disse lokale blev enten slået ihjel eller tvunget til at flygte af kolonisterne. Først kom spanierne i 1499. I 1634 tog hollænderne over, og gjorde øen til et centrum for slavehandel. I de efterfølgende årtier flyttede grupper af jødiske familier fra Brasilien til Curacao, der i perioder også har været besat af både Storbrittanien og Frankrig. Disse jøder spillede en vigtig rolle i at gøre Williemstad og Curacao central for maritim handel og bankforretning. Dengang var Williemsted også et populært sted for pirater.

Den farverige historie har efterladt sig en næsten babylonsk forvirring af sprog. Det mest udbredte talte sprog er papiamento, et kreolsk sprog som er blevet påvirket af mange befolkninger. En del taler også spansk, engelsk og hollandsk.

Curacaos smukke klima

Curacao er godt på vej til at blive en uafhængig stat. Udover turisme lever øen hovedsageligt af at raffinere olie fra Venezuela, der befinder sig blot 60 kilometer mod syd. Klimaet er tropisk med en gennemsnitstemperatur på 28 grader og en næsten konstant brise, hvilket gør det meget behageligt og næsten garanteret tørt og solrigt.

Book din rejse til Curacao

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt