Belgien

Oplev Belgiens fredsfyldte kanaler
 

Rejser til Belgien

Det lille land Belgien har et meget internationalt præg. Rejser du til Belgien, skal du forberede dig på at høre og måske tale flere forskellige sprog på din færden rundt i landet. Det hænger blandt andet sammen med at landet - med undtagelse af en stribe kystlinje - ligger omgivet af Holland, Tyskland, Luxembourg og Frankrig. Det er også her, du kan finde EU's hovedkontor, som nærmere bestemt ligger i Bruxelles.

Tørster du efter oplevelser?

Der er visse ting belgierne er gode til. Ølbrygninger en af dem. Det lille land har givetvis verdens mest avancerede ølkultur. Her ligger knap halvanden hundrede bryggerier, hvor der fremstilles alt fra særprægede specialøl til pilsnere med stor international gennemslagskraft. Overvejer du at rejse til Belgien, bør du næsten unde dig selv et krus skummende Augustjin, Bornem eller Gulden Draak på turen. Er du vild med frugt, så prøv en spændende jordbær -, kirsebær- eller bananøl.

Gode restauranter

Belgien er også kendt for deres madkultur, som blandt andet er præget af franske og tyske strømninger. Du kan finde flere gode restauranter og landet står listet med rigtig mange spisesteder i den prestigefulde michelinguide. Flere af dem har michelinstjerner, der i restaurationsverdenen svarer til en nobel-pris. Men bare rolig, der er også masser af billigere måder at stifte bekendtskab med den belgiske madtradition.

Imponerende chokoladebutikker

I Belgien er der flere interessante byer med hver sin specielle stemning. Hovedstaden Bruxellesbyder blandt andet på spændende arkitektur samt fabelagtige caféer og restauranter. Her er gode shoppingmuligheder og har man en sød tand, er der rig mulighed for at slide visakortet i de imponerende chokoladebutikker. 

Hippe Antwerpen

Landets anden største by, Antwerpen, er kendt for at være et af de steder, hvor 'det sker' i Belgien. Her er masser af interessante gallerier og designerbutikker, gode restauranter, hippe barer og en levende clubbing-scene, hvor der er god mulighed for at feste. Du kan komme rundt i byen med både sporvogn, hest, båd, cykel, bus og til fods.

Middelalderlige Brügge - Nordens Venedig

Har middelalderkultur din store interesse, så skal du besøge byen Brügge, som også kaldes Nordens Venedig. Byen er fyldt med charmerende gader og kanaler og du kan finde masser af flotte husfacader fra slutningen af middelalderen. Har du lyst til eventyr så tag en tur henover Brügges tage med luftballon eller en tur i kanalerne med båd.

Skovbeklædte bjerge og flade marker

Belgien har en meget smuk og varieret natur, som giver mulighed for flere forskellige oplevelser. Er du til udfordringer, så kan du med fordel tage på trekking i de mange skovbeklædte bjerge og dale, som findes i Ardennerne. Det er også i Ardennerne, du kan finde Han-grotterne - nogle af verdens største drypstenshuler.

Planlægger du en cykeltur rundt i Belgien, så prøv en tur på de store flade strækninger langs markerne i Limburg og kør videre langs Maas Floden mod øst. Dette er meget smukke og cykelvenlige områder, hvor du oven i købet har mulighed for at fange dine egne fisk eller tage en tur med kano eller kajak på vejen.

Studieture til Belgien

KILROY har også stor ekspertise at sammensætte studieture til Belgien for skoleklasser. 

Har du spørgsmål om rejsen til Belgien?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Belgien

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt