Grækenland

Zakynthos beach, Grækenland
 

Rejser til Grækenland - kulturvugge og badeparadis

I Grækenland er man ikke blot omgivet af den berømte græske kulturarv, men i mindst lige så høj grad af de visuelle indtryk man aldrig glemmer, når man først har været her: den dybblå himmel, det krystalklare hav og de hvidkalkede huse med blå døre og vinduer. Køb din rejse til Grækenland hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Ø-hop i Grækenland

Grækenland er for mange først og fremmest kendt som en klassisk charterrejse-destination, men faktisk er landet fantastisk velegnet til en rejse med rygsæk både på fastlandet og rundt mellem de forskellige øer i Middelhavet. Det sidste er også kendt som ø-hop, og her er det jo perfekt at have så mange smukke og forskellige øer at vælge imellem, som tilfældet er i Grækenland. Hvis du vil på havet, kan du læse mere om at sejle i Grækenland, hvor vi har flere forskellige muligheder for ø-hop i det græske. 

Første stop på rejsen til Grækenland: Fastlandet

Også det græske fastland indbyder til at blive udforsket, så når man er færdig med Athen, hvor de fleste lander, bør man tjekke det græske fastland lidt ud. Her er masser af bjergrige områder og skove (med smukke, vilde blomster i foråret), der egner sig perfekt til vandreture. Og så er der selvfølgelig de mange kulturelle levn rundt omkring i byområderne - f.eks. Delphi med Apollo templet 180 km nordvest for Athen og verdensberømte Akropolis i selve Athen.

De græske øer

Det vil være at snyde sig selv, hvis man ikke krydrer rejsen til Grækenland med en tur rundt i de forskellige dele af Middelhavet (som her er inddelt i Det Ægæiske Hav, Det Ioniske Hav, Adriaterhavet og Det Tyrrhenske Hav) for at besøge nogle af de fantastisk smukke øer, der ligger spredt som perler her. Man kan groft sagt inddele øerne i to kategorier: de kendte charterdestinationer og de mindre, uspolerede øer, der sjældent har lufthavne og luksushoteller.

rejse til santorini

Blandt de førstnævnte skal nævnes Kreta, Rhodos, Kos og Samos, der alle på hver deres måde gennem årtier har opnået stor popularitet blandt feriefolket. Kreta er Grækenlands største ø og nok den mest varierede med dejlige strande, hyggelige landsbyer og såvel storslået kultur som natur - f.eks. Knossos-paladset og den imponerende Samaria-kløft. Chania og Rethymnon hører til blandt de foretrukne feriebyer. Rhodos byder også på lidt af hvert, og er en anelse mere ungdommelig - her er flere vilde fester og diskoteker, først og fremmest i hovedbyen Rhodos. Samtidig er øen fuld af charmerende landsbyer, lækre strande og rigeligt med shoppingmuligheder i Rhodos by. Man bør helt klart udforske øens mere rolige og uspolerede sider, f.eks. på scooter eller i bil. Der er altid en stille, fredelig landsby du kan få næsten for dig selv, hvis du gider bevæge dig væk fra turiststrømmen.

Kos og Samos

Disse to øer er næsten totale modsætninger. Kos er den livlige ø der aldrig sover, med noget af det vildeste natteliv, man finder i Grækenland. Her er samtidig en række interessante arkæologiske attraktioner i form af ruiner, det er værd at tjekke ud, og så egner øen sig også fremragende til at blive udforsket på cykel, scooter eller knallert (som kan lejes overalt i byerne). Samos er den grønneste af alle de græske øer, og efter manges mening den smukkeste. Her står de smukke udsigter i kø for at blive fotograferet, og samtidig har du ret gode chancer for at finde nogle mere fredelige og rolige byer og områder, end tilfældet er på f.eks. Rhodos og Kos.

Det uspolerede Grækenland

En rejse til Grækenland kan selvfølgelig også fokusere på det som mange kalder 'det ægte Grækenland'. Nemlig de små og i nogle tilfælde afsides øer, der ligger som perler på en snor i det azurblå og krystalklare Middelhav. På sådanne øer foregår livet stadig i samme slow motion som altid, her føles det som om intet har forandret sig i hundreder af år. Vi anbefaler bl.a. Sifnos, Chios og Lesvos. Hertil kan man kun komme med båd, og her er naturen og havet guddommeligt smukt og stemningen og byerne noget helt for sig selv. Men husk: der findes mange flere, og det er op til dig selv at finde den, du synes allerbedst om.

Et par af de helt specielle: Mykonos og Santorini

Der er lige et par øer mere, vi bliver nødt til at fortælle om. Mykonos er verdensberømt for sit jet set-liv og unikke natteliv, der sætter øen på den anden ende hver sommer. Her finder man den ene berømthed efter den anden, men også nogle af Grækenlands bedste restauranter og populære barer og diskoteker. Øen bliver ikke mindre attraktiv af at have en række fantastiske strande og masser af smukke, hvide kubeformede huse. Vi kan varmt anbefale det dejlige hotel Princess of Mykonos ved Agios Stephanos Beach - et hotel der rummer det bedste af Grækenland. Santorini er kendt for sit kuperede terræn og karakteristiske hvide og blåkublede huse, der det meste af året er klistret på en dybblå himmel som baggrund. Et helt fantastisk skue. Øens dramatiske landskaber er skabt af vulkansk aktivitet og tilbyder det ene perfekte motiv efter det andet. Og glem ikke solnedgangene her, de er helt i særklasse.

Rejsen til og rundt i Grækenland

Når man skal rejse rundt i Grækenland, anbefaler vi at man flyver til Athen og herfra, hvis det er øerne man skal besøge, fra havnen i Piræus sejler ud til de forskellige øer. Her findes masser af både og færger, der sejler rundt mellem øerne. På de fleste øer er det oplagt at leje en knallert eller en scooter, da afstandene ikke er så store på flere af øerne. Man kan også leje bil eller cykel, afhængigt af behov og temperament.

KILROY kan hjælpe dig med billeje og hoteller. Færgebilletter til ø-hop købes lokalt.

Studietur til Grækenland

KILROY har også stor ekspertise at sammensætte studieture til Grækenland for skoleklasser og grupperejser med spændende fagligt indhold.

Har du spørgsmål?
Kontakt KILROY

Kontakt