Amsterdam

Smukke Amsterdam set fra oven
 

Rejser til Amsterdam - hollandsk hygge

Amsterdam er en af Europas mest medrivende og spændende storbyer. Byen er især berømt for sit frisind, åbenhed og tolerance, men byder samtidig på massevis af kulturelle seværdigheder og gode shoppingmuligheder. Køb din rejse til Amsterdam hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

En rejse til Hollands hovedstad, Amsterdam, er en rejse til en af Europas mest liberale og frisindede byer, og samtidig en rejse til kanalernes, cyklernes, sporvognenes og broernes by. Og så er her masser af fantastisk arkitektur, smukke historiske bygninger. Selv om Amsterdam er verdensberømt, er byen ikke kolossal, hvilket gør den nogenlunde overskuelig for den rejsende.

Amsterdam bedst og billigst

Det kan sagtens lade sig gøre at sammensætte en billig rejse til Amsterdam. Mange af byens attraktioner og fordele kan nemlig uden problemer nydes på lavbudget, så det er bare med at starte fra en ende af - det kunne jo f.eks. være en af de gode, gratis vandreture rundt i byen:

www.newamsterdamtours.com kan man finde mange flere oplysninger om de forskellige vandreture rundt i Amsterdam, hvor de starter osv. Det er meget sjovere og mere givende at gå rundt i byen på denne måde - for det første lærer man noget om byen og ser nogle af de mere 'hemmelige' spots i byen, for det andet finder man måske nye venner blandt de mange andre unge, der oftest deltager.

Kanalernes og broernes by

Amsterdam er i høj grad kendt for sine mange kanaler og broer - her er et par hundrede af sidstnævnte. Den måske allermest kendte er 'The bridge of 15 bridges', der ligger ved krydset mellem Reguliersgracht og Herengracht på siden med ulige numre. Især om aftenen og natten, når stedet oplyses af masser af lys, er denne bro imponerende med en fænomenal udsigt til ikke mindre end 15 broer!

Endnu en Amsterdam-kuriositet: Verdens smalleste hus

En gåtur rundt i Amsterdam vil overbevise dig om, at næsten alle huse og bygninger i denne by ser forskellige ud. Byen er kendetegnet ved en meget blandet byggestil og mange mener, at det er en af grundene til, at Amsterdam er så smuk. Her er flere sjove og kuriøse huse. På adressen Singel 7 finder man eksempelvis verdens smalleste hus, der blot er én meter bredt! Sandheden er, at huset er noget bredere bagved, men sjovt ser det altså ud, når man ser det fra gaden.

Amsterdams parker og markeder

Når man får nok af storbyens vrimmel med sporvogne, cykler og biler, kan man passende søge mod Amsterdams hyggelige, luftige parker. F.eks. Vondelpark, der ligger nær Leidseplan. Her kan man nyde en stille stund og se på mennesker i alle afskygninger. Bliv ikke overrasket, hvis du ser en mand på rulleskøjter kun iført undertøj - han bor her! Det er nok mest behageligt for ham om sommeren, som for de fleste andre - i hvert fald er Vonderpark især behagelig om sommeren, hvor stedets open-air teater holder gratis forestillinger.

Også Westerpark, der også tilbyder teaterforestillinger under åben himmel, er et godt sted at hænge ud. Check www.liveatwesterpark.nl for forestillinger, billetpriser m.m. I Westerpark møder man færre turister og flere lokale, så det er det helt rigtige sted at smage på det ægte Amsterdam.

Også markeder finder man et stort udvalg af på rejsen til Amsterdam. Det mest berømte er nok Albert Cuyp Market, som dog også er det mest turistede. Et mere autentisk Amsterdam-marked er Dappermark, der ligger i distriktet Watergraafsmeer, et marked der i 2008 vandt prisen for bedste hollandske marked (ja, så meget går man altså op i markeder i Holland!). Her kan få alt fra billigt tøj til frisk frugt. Watergraafsmeer ligger 10 minutter fra Amsterdams centrum og kan nås med sporvogn nummer 9. 

Er man til genbrugstøj og tilbehør skal man tage til Rembrandt Square og det glimrende Waterloo Market.

Hollands kulturelle hovedstad

Amsterdam er kendt som Hollands kulturelle hovedstad, og man finder da også en lang række museer, teatre, spillesteder osv. i denne livlige by. Vi kan bl.a. nævne Rijksmuseum, der er på UNESCO's World Heritage List, og Van Gogh Museum. Begge museer ligger på Museumplein, der også huser Hollands største koncerthal, Het Concertgebouw.

Natteliv i Amsterdam

På en rejse til Amsterdam er du sikker på at støde på noget af det bedste natteliv, du kan finde i hele Europa. Man finder det meste og det bedste på pladserne Rembrandtplein og Leidseplein. Der er altid gang i den i Amsterdam, her er hver aften som lørdag aften, hvis man spørger de lokale. 

På Leidseplein finder man et af Europas hotteste spillesteder, Paradiso, hvor både nye, unge kunstnere og veletablerede og verdensberømte bands spiller fra tid til anden. Tjek også klubberne Zebra Lounge og Melkweg ud i dette område.

Er man til noget knapt så internationalt men med et mere lokalt præg, skal man søge til kvartererne De Pijp og De Jordaan, der begge har masser af mindre natklubber, pubber og hyggelige caféer. 

Studietur til Amsterdam

KILROY har også stor ekspertise at sammensætte studieture til Amsterdam for skoleklasser og grupperejser med spændende fagligt indhold.

Har du spørgsmål om rejsen til Athen?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Amsterdam

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt