Rom

Italiensk arkitektur i Rom
 

Rejser til Rom - La Dolce Vita

Rom er en historisk by, en af verdens mest berømte. Alle veje fører til denne evige stad, plejer man at sige, og der er i hvert fald mange gode grunde til at lade sig føre til og forføre af denne vidunderlige by. Her er historiske og kulturelle perler i stor stil, livsstilen er både afslappet, charmerende og varmblodigt kaotisk, og så er Rom et paradis for mad- og vin-elskere.

Smuk, seværdig og sensuel

Rom er en forførende by. Et sted de fleste taber sit hjerte til. Både fordi byen er fuld af fantastiske seværdigheder og fordi byen har en helt unik stil, stemning og charme, der opfylder både romantikerens, historikerens og storbyfanatikerens drømme. Ja, Italiens ældgamle hovedstad er både smuk, seværdig og sensuel.

De store seværdigheder

De store seværdigheder ligger som perler på en snor i Rom. Man kan passende starte ved Colosseum, denne storslåede gamle arena og kampplads fra Romerrigets storhedstid. Her får man det bedste indtryk af det gamle Romerrige, og stedets ånd og storhed er noget ganske særligt. Tæt ved Colosseum finder man et lige så imponerende romersk højdepunkt, nemlig det velbevarede Forum Romanum. Et kæmpestort og storslået område fyldt med ruiner og kulturskatte fra Romerriget. Ikke langt fra Forum Romanum ligger Piazza di Campidoglio, der blev designet af Michelangelo og er et absolut must for arkitektur-interesserede. Lad turen gå videre til den berømte Pantheon med dens fantastiske åbne kuppel, der giver et helt særligt lys inde i dette historiske og stemningsfyldte byggeri med dets smukke stengulv og -vægge.

Kaffe, mennesker og 'La Dolce Vita'

Inden du lader sightseeing-oplevelserne fortsætte, bør du give dig selv et frikvarter og nyde det søde liv - eller som romerne kalder det: La Dolce Vita - på en af byens mange caféer eller pladser. Skulle man beskrive Rom med blot nogle få ord, ville det nemlig være byens og dens menneskers forkærlighed for at nyde livet på caféer og på byens andre offentlige mødesteder. Så gør som dem - nyd en kop espresso eller café latte, slap af, se godt ud og glo på mennesker! I nærheden af Pantheon finder man den smukke Piazza Navona, der byder på stribevis af fortovscaféer. Denne plads er berømt for netop de gode muligheder for at se på mennesker og såmænd også for den smukke fontæne Bernini. Er man til flere fontæner, skal man selvfølgelig ikke gå glip af den nok mest berømte i hele verden, nemlig Fontana di Trevi, hvor man passende kan dyppe og afkøle fødderne præcis som skuespillerne i den gamle italienske film 'La Dolce Vita'.

Shopping

Inden det er tid til endnu mere sightseeing, er der en ting mere, man må huske i Rom: at shoppe! Når man er nået til Trevi Fontænen er det nemlig lige om hjørnet, man finder et af byens bedste shoppingområder - ethvert mærke og enhver designer med respekt for sig selv er repræsenteret her. Omkring Via Frattina og Via Condotti er der stor fare for, at man bliver lokket i shoppingfælden en gang eller fem, så hold visakortet tæt til kroppen! Lidt billigere, men stadig god, shopping finder man på Via Nazionale, og er man til genbrugsbutikker, er det området omkring Via del Governo Vecchio  nær Piazza Navona, man skal kaste sin kærlighed på.

Mere sightseeing

Når shoppingposerne er fyldt op, kan man fra shoppinggaden Via Condotti passende slutte ved Den Spanske Trappe, en af Roms store favoritter hos både de lokale og turisterne. I foråret prydes stedet af en forrygende blomsterpragt og trinene er fyldt med romantiske sjæle og forelskede par - sæt dig ned (hvis der er plads) og sug det hele til dig. Den vestlige del af Rom støder op til Vatikanstaten, der primært er kendt for Peterskirken og paven. Peterskirken er kolossal, smuk (især Det Sixtinske Kapel af Michelangelo) og velbesøgt, så med mindre du vil bruge det meste af din tid i en kø, kan det anbefales at komme tidligt. Det samme gælder for Vatikanmuseet der ligger lige ved siden af - et fantastisk smukt museum.

Romernes elskede mad

Når det kommer til mad, er der ingen grund til bekymring - det skulle da lige være den, at man ikke ved hvordan man skal nå at smage alle herlighederne og besøge alle de gode, hyggelige restauranter. Romerne elsker mad, og her finder man ikke bare pasta, pizza og tiramisu i særklasse, men også risotto, frittata, ciabatta, cassata og alt muligt andet der rimer … Plus fantastiske kødretter med lam, svin, fisk og fugl. Ja, Rom er himlen for de madglade, ikke mindst fordi mad her ikke bare er mad - det er en helligdom, en religion, en skattekammer af lyksaligheder, altid lavet med største nænsomhed, sjæl og kærlighed. Blandt de mange uovertrufne restauranter vil vi fremhæve Trattoria Gioia Mia på Via Avignonesi 34 - den er yderst populær, så man kan risikere at vente længe, men ventetiden er det hele værd, for I Guder hvor det smager … Og glem så heller ikke de mange gode vine, man ikke kan undgå at støde på, hvis man åbner munden og siger vino.

Studietur til Rom

Hvis I er en skoleklasse eller større gruppe, så kan KILROY hjælpe jer med at arrangere en studietur til Rom. Vi har billige studieture til Rom og vi skrædersyr hver rejse efter jeres ønsker og budget. Vi kan også hjælpe med falige studiebesøg. Læs mere om studietur til Rom her.

Book din rejse til Rom

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt