Kroatien

Oplev Kroatiens smukke kyster fra en sejlbåd
 

Rejser til Kroatien - en perle i Sydeuropa

Kroatien er et vidunderligt og smukt land i Sydøsteuropa. Landet grænser op til Italien og nyder på samme måde godt af det indbydende Adriaterhav. Her er masser af sol, strand og velbevaret kultur - og så er her billigere end i mange andre lande i Europa. Rejs til Kroatien med KILROY!

Kom hurtigt videre:

Kunne du tænke dig solgaranti?

En rejse til Kroatien vil med stor sandsynlighed være en behagelig overraskelse for de fleste. Her får man nemlig det bedste fra Middelhavsregionen til billigere priser end man finder i de mere kendte Middelhavslande Italien, Grækenland og Spanien: indbydende strande, rent badevand, smuk natur, en afslappet livsstil, masser af god mad - og ikke mindst næsten 100 procents garanti for sol og blå himmel i sommermånederne. Landet er ikke nær så besøgt som så mange andre populære Middelhavslande, men det er så småt ved at ændre sig - så hvorfor ikke besøge Kroatien nu, inden alle andre kaster sig over landet? Landet er som en åbenbaring!

Kroatiens mange skønne øer

Kroatien ligger ud til Adriaterhavet med Italien lige ovre på den anden side. Denne indbydende og smukke del af Middelhavet byder sig til med varmt badevand og en perlerække af smukke øer - perfekt til den rejsende, der længes efter nogle uger på stranden med mulighed for at hoppe fra ø til ø. Prøv eksempelvis øen Vis hvis du er til lokal mad og vin, Brac hvis du er til vandsportsaktiviteter og Mljet hvis du længes efter uspoleret natur. KILROY tilbyder spændende sejlture i Kroatien.

Øen Pag har de bedste beach parties og natklubber som Kalypso, Papaya og Aquarius med fuld tryk på i sommernatten, mens den lille Palagruza midt ude i Adriaterhavet tilbyder det totalt modsatte: fred, ro og komplet isolation. Her er kun én bygning: et fyrtårn med to dobbeltværelser, hvor man kan bo for 100 euro pr. nat (man skal dog blive minimum en uge). Husk forsyningerne - på denne øde plet kommer ingen leverancer af mad m.m., så dette er virkelig chancen for en helt unik og isoleret ferie. 

Kroatiens smukkeste by: Dubrovnik

Længst mod syd i Kroatien finder man den smukke by Dubrovnik, der byder på velbevaret arkitektur i særklasse. Denne smukke by med Adriaterhavet til alle sider rummer massevis af gamle, smukke huse og gader, beliggende i byens gamle del, der fuldt fortjent er placeret på UNESCO's World Heritage List. Når man hertil lægger, at her ikke er langt til smukke strande og flot natur, er der ikke noget at sige til, at byen hvert år overstrømmes af turister fra store dele af Europa. 

Er man først rejst til Dubrovnik, kan vi anbefale, at man også besøger den større by Split et stykke nordpå på kysten samt de indbydende badebyer Makarska og Podgora på vejen.

Det centrale Kroatien

Længere mod nord og inde i den centrale del af Kroatien finder man landets største nationalpark, Plitvice Lakes National Park. Et gudesmukt naturområde, der fuldt forståeligt er på UNESCO's World Heritage List. Stedet er især kendt for sine karakteristiske turkisgrønne, spejlblanke søer, der ligger i et bjergrigt område med dramatiske limstensklipper til flere sider. Efter heftig regn kan man ofte opleve disse utroligt smukke søer blive overstrømmet af vandfald fra klipperne over dem, et næsten paradisisk skue. Denne nationalpark er et klart must på rejsen til Kroatien, og giver man sig tid til at vandre lidt rundt her, vil man måske også opdage, at søerne sommetider skifter farve afhængig af mineraler og organismer i vandet samt solens vinkel.

Rejser man videre mod nordøst, kommer man til hovedstaden, Zagreb. Her mødes det gamle og moderne Kroatien. Byen rummer både skyskrabere, historiske monumenter og typiske, østeuropæiske betonforstæder. Man skal huske at se den katolske katedral og det meget flotte nationalteater.

Solnedgange og seafood i Kroatien

Men den kroatiske kyst var garanteret så skøn og lækker, at du har mest lyst til at komme tilbage hertil. Så hvorfor ikke slutte af på den nordlige kyst, eksempelvis på øen med det mærkelige navn Krk, der som resten af landets øer og kyst er benådet af fantastiske solnedgange i Adriaterhavet mod vest samt brillant seafood og fisk til langt billigere priser, end tilfældet er i bl.a. nabolandet Italien. Kroatien står ikke tilbage for noget i Middelhavsområdet, så dette kunne meget vel være målet for din næste rejse til det sydlige Europa. 

Har du spørgsmål?
Kontakt KILROY

 

Kontakt