Østrig

Østrig har noget af den smukkeste natur i Europa
 

Rejser til Østrig - Alper, opera og schnitzel

Østrig er et mekka for såvel outdoor-entusiaster som opera-elskere og historisk interesserede storbymennesker. Her befinder man sig i hjertet af både det europæiske kulturliv og geografisk i centrum af det europæiske kontinent og dets berømte Alper.

Kom hurtigt videre:

Andre destinationer i Østrig: Wien

Hvor både kulturen og naturen er i top

Østrig er et dejligt bjergrigt land, der tilbyder masser af historie, musikalsk tradition og arv, spændende kultur og ikke mindst udendørs aktivitetsmuligheder hele året rundt. De altid synlige Alper, der dækker mere end halvdelen af landet, skaber en helt speciel stemning og fornemmelse, der er unik for Østrig. By- og landområder adskiller sig markant fra hinanden hvad angår kultur og atmosfære - så for at få den rigtige oplevelse af Østrig, anbefaler vi varmt at man kommer godt rundt i landets afkroge.

Der er mange ting at se og gøre i Østrig. Tag en slentretur rundt i de hyggelige, historiske byer - både de større som hovedstaden Wien og Salzburg, men også de mange mindre charmerende byer, landet rummer. Stå på ski i Alperne om vinteren eller tag på vandretur og se på smukke blomster i de samme Alper om sommeren. Husk at tage bussen fra Zell am See til de næsten 400 meter høje Krimml-vandfald - et meget smukt syn. Tag på opdagelse i Tyrol med de smukke bjerge og overordentligt hyggelige landsbyer som baggrund. Om sommeren vil det friste med en svømmetur i den smukke sø Bodensee. Glem ikke en tur i operaen, de smukke museer og den måske mest simple af alle glæder: de søde sager på et af de mange uimodståelige konditorier, man finder her.

De store byer: Wien og Salzburg

Wien er noget af det smukkeste og pæneste, man finder i hele Europa, ja måske hele verden. En stilfuld og velholdt storby med masser af kultur og klasse. Her finder man imponerende arkitektur i barok stil, museer i verdensklasse, kirker og kunstgallerier der kan tage pusten fra de fleste fans af denne slags. Byens kulturelle arv skinner virkelig igennem, ikke mindst i det gamle centrum, der er placeret på UNESCO's World Heritage-liste. Wien er også det perfekte sted at gå i operaen, men samtidig tilbyder byen også masser af muligheder for de festglade; her er gode, livlige natklubber og stemningsfulde vinbarer en masse. Man bør også huske at besøge slottet Schönbrun, der er et af de smukkeste steder i Wien. Og glem ikke at smage en wienerschitzel, når du er her - de er faktisk langt bedre end de fleste tror!

Salzburg er Østrigs fjerdestørste by og en af de smukkeste og hyggeligste; fuld af dejlige pladser og gader, barokke kirker og ekstrem lækker chokolade! Denne skønne by er mest kendt som Mozarts fødeby, og man kan se huset den verdensberømte komponist voksede op i på adressen Altstadt Getreidegasse 9. Altstadt er en del af byen, der i det hele taget rummer mange højdepunkter for den besøgende, fx borgen Festung Hohensalzburg. Udsigten fra toppen af denne fæstning er virkelig smuk. Salzburg er især et besøg værd om sommeren, i juli og august, hvor her afholdes en masse musikfestivaler og festspil, som byen er kendt for. Men også jul er en god tid her, når byen pyntes smukt til højtiden og især Domplatz trækker med sit årlige julemarked - meget stemningsfuldt og festligt.

Aktiviteter: Ski og vandring

For den aktive er det især ski- og vandremulighederne, der udmærker sig i Østrig. Men man kan også cykle langs den smukke flod Danube fra Pasau til Wien, eller sejle i f.eks. kano på en anden berømt flod, Inn. For vandrere er Zell am See en perle med den smukke og glasklare blå sø og imponerende bjerglandskaber. Her finder man mange gode vandrestier om sommeren, og der er sågar også noget for windsurfere, der kan slå sig lås i de friske vinde på søen om sommeren.

En vandretur til den lille landsby Partenen i dalen Montafon kan anbefales. Her leder omkring 4000 trappetrin lavet for mere end 300 år siden til fantastiske udsigter - en stejl tur, men bestemt alle anstrengelserne værd. Sikkerheden er god når man vil vandre i Alperne - stierne er godt afmærkede og her er masser af hytter man kan overnatte i undervejs.

For skifolket er her rigeligt med muligheder. Innsbruck, Tyrol og Kaprun/Zell am See er blot nogle af de gode steder - ikke at forglemme St. Anton, der er lige så berømt for sin festlige after-skiing som de fantastiske løjper, man kan fornøje sig på om dagen. Skulle man være i tvivl, skal vi ikke tøve med at understrege, at Østrig er en af Europas absolutte ski-favoritter.

Skal vi hjælpe dig med rejsen til Østrig?
Kontakt os!

Book din rejse til Østrig

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt